Εικόνες ντροπής από το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση στο 1ο γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου στα Χανιά που τελούσε υπό κατάληψη και o διευθυντής του σχολείου αποφάσισε να τη "σπάσει" κρατώντας έναν σιδερένιο κόφτη στα χέρια του και προκαλώντας φθορές σε ποδήλατα μαθητών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο ο Διευθυντής - "παιδαγωγός"  αφού, όπως καταγγέλλεται, απείλησε τους μαθητές, πήρε έναν σιδερένιο κόφτη και προσπάθησε να σπάσει τις αλυσίδες στην πύλη, εκδηλώνοντας οργή και βίαιη συμπεριφορά μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν μαθητές και γονείς, τα παιδιά, έβαλαν μπροστά τα χέρια τους για να προστατεύσουν την κλειδαριά και ο Διευθυντής άρχισε να χτυπά με μανία τα χέρια τους.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και ο Διευθυντής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πήγε με τον κόφτη και έκοψε το λουκέτο, και τα παιδιά τον έσπρωξαν, όπως είπε, για να τον απωθήσουν, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία στο σημείο.

Το zarpanews.gr έδωσε  στη δημοσιότητα βίντεο από το χθεσινό περιστατικό στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου και το επεισόδιο ανάμεσα σε μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο και τον διευθυντή που προσπάθησε να την «σπάσει».

Οι καθηγητές/τριες του 1ου σχολείου έβγαλαν μια σπουδαία ανακοίνωση για το συμβάν:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

“Ως εκπαιδευτικοί, συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας, ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, θεωρούμε ότι χρέος μας είναι να λειτουργήσουμε και σε αυτή τη νέα πραγματικότητα παραδειγματικά με τη στάση μας. Αυτό λοιπόν το χρέος μάς επιβάλλει – όπως άλλωστε κάναμε πάντα- να διδάσκουμε την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν στη σχολική κοινότητα με δημοκρατικό τρόπο και να επιδιώκουμε κλίμα αλληλοσεβασμού το οποίο είναι άλλωστε η απαραίτητα προϋπόθεση που προάγει τη μαθησιακή διαδικασία.

Πάγια θέση των εκπαιδευτικών είναι ότι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται με παιδαγωγικό τρόπο, εντός της σχολικής κοινότητας, χωρίς αστυνομία και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης ανήλικων μαθητών.

Θεωρούμε ότι οι αυταρχικές πρακτικές και το κλίμα τρομοκρατίας υπονομεύουν τον ουσιαστικό στόχο του σχολείου που είναι πάνω απ’ όλα να διαμορφώσει τους αυριανούς ελεύθερους σκεπτόμενους και δημοκρατικούς πολίτες.”

Σύλλογος Διδασκόντων 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου