Print this page

Άγρια καταστολή της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας! (βίντεο)

September 25, 2020 538

Απαγόρευση και χτύπημα της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας! (βίντεο)

 Ο νόμος Χρυσοχοΐδη στην πράξη: Αστυνομική βία σε πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας

Δεν επέτρεψε η κυβέρνηση την πραγματοποίηση της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές πείνας. Τα ΜΑΤ στρίμωξαν κυκλώνοντας και χτυπώντας  τους διαδηλωτές απ' όλες τις πλευρές, μη αφήνοντάς τους χώρο διαφυγής, στο χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Χτύπησαν και προχώρησαν στη σύλληψη Τούρκων αγωνιστών. Συγκροτημένα μπλοκ είχαν οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και το ΚΚΕ(μ-λ). Οι διαδηλωτές δεν υποχωρούσαν και ενώ το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) δεν διαλυόταν και απαιτούσε να αποσυρθεί η αστυνομία για να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση τότε τα ΜΑΤ ξαναχτύπησαν. Μετά από αυτό άφησαν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν προς την Πανεπιστημίου ακολουθώντας τους συνεχώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του antigeitonies3.blogspot.com

Η παρουσία των διαδηλωτών σε ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της Αθήνας, αναφέρει το in.gr φαίνεται πως ενόχλησε τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έριξαν χημικά για να διαλύσουν τη συγκέντρωση όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας.

Μάλιστα, για τα χημικά και τα χτυπήματα με τα γκλομπ η Αστυνομία είχε ως πρόσχημα και «κάλυψη» ταυτόχρονα τον νέο νόμο Χρυσοχοϊδη για την κατάληψη του οδοστρώματος.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε 7 προσαγωγές (σε σύνολο 30 περίπου διαδηλωτών, όπως ήδη αναφέρθηκε) ανθρώπων, οι οποίοι απλά διαμαρτύρονταν για τον άνισο αγώνα με το τυραννικό καθεστώς Ερντογάν που δίνουν οι απεργοί πείνας στη γειτονική χώρα. Μιλάμε φυσικά για απεργούς πείνας, όπως τα δύο μέλη των Grup Yorum που έχουν ήδη φύγει από τη ζωή, οι οποίοι διώκονται από το κράτος επειδή διεκδικούν βασικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Τέτοιου είδους απρόκλητη αστυνομική βία δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία πορεία από την 10η Σεπτεμβρίου, οπότε άρχισε να ισχύει ο νόμος Χρυσοχοϊδη. Ίσα – ίσα, η μέχρι στιγμής εντύπωση ήταν ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά, με τους διαδηλωτές να συνωστίζονται εν μέσω πανδημίας κοροναϊού και την Αστυνομία να λειτουργεί απλά ως παρατηρητής και τοποτηρητής.

Η σημερινή αντίδραση των ανδρών των ΜΑΤ ενισχύει την άποψη ότι μεροληπτούν κατά συγκεκριμένης μερίδας και ιδεολογίας διαδηλωτών, την ώρα που ήδη τα σώματα ασφαλείας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» του Συνήγορου του Πολίτη για περιστατικά αυθαιρεσίας.

Συγκλονιστική μαρτυρία για τα σημερινά επεισόδια:
«Χημικά–Ξυλο- Συλλήψεις. Πριν λίγο. Δεν χρειάστηκαν ούτε προσχήματα για να κτυπησουν την σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές. Μόλις οι συγκεντρωμενοι κατέβηκαν στο οδόστρωμα σε μια λωρίδα της Αμαλίας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλοπ και χημικά. Ο επικεφαλής της αστυνομικής αρνιοταν κάθε συνεννόηση», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook αυτόπτης μάρτυρας.

Χημικά–Ξυλο- Συλλήψεις. Πριν λίγο. Δεν χρειάστηκαν ούτε προσχήματα για να κτυπησουν την σημερινή συγκέντρωση…

Κάλεσμα αλληλεγγύης
Στο κάλεσμα για τη διαδήλωση επισημαίνεται:

«Κάλεσμα σε διαδήλωση προς την τουρκική πρεσβεία στις 25/09 στις 18:00 στο Σύνταγμα διεθνιστικής αλληλεγγύης, τιμής και αγώνα για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, που δολοφονήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στην Τουρκία, στην αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

«…Δεν μπορείς να μας λυγίσεις, σκοτώνοντας τα αδέρφια μας της μάχης και να το ξέρεις, θα βγούμε νικητές και ας είναι βαριές οι θυσίες μας…» Ν. Χικμέτ

»Στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες 4 σύντροφοί μας, η Helin Bolek (288 μέρες), o İbrahim Gökçek (323 μέρες), μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, o σύντροφος Mustafa Koçak (297 μέρες) και η Δικηγόρος του Λαού Ebru Timtik (238 μέρες). Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

Η Νίκη ήρθε μέσα από την αντίσταση

»Στις 11 Σεπτεμβρίου, τα αιτήματα της συντρόφισσάς μας, απεργού πείνας μέχρι θανάτου, Didem Akman, για αύξηση των ωρών προαυλισμού και για επισκεπτήρια με την οικογένεια της, έγιναν δεκτά, όντας η συντρόφισσα στη 206η μέρα απεργίας πείνας. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη της Αντίστασης, που ήρθε μέσα από τον τεράστιο αγώνα για δικαιοσύνη, που ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους και δείξανε την αλληλεγγύη τους, παλέψανε στο πλάι των απεργών, δώσανε φωνή στα δίκαια αιτήματα της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

»Ήρθε ως συνέχεια της νίκης με την αποφυλάκιση του Δικηγόρου του Λαού, συντρόφου Aytaç Ünsal και ως αποτέλεσμα της αυτοθυσίας, της ανιδιοτέλειας και του αγώνα των μαρτύρων μας.

Το καθεστώς του Ερντογάν φοβήθηκε τη δυναμική του αγώνα αυτού που αναπτύχθηκε γιατί ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την αδικία και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μα και συνάμα ανέπτυξε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλα τα μέρη της γης, που έδωσε δύναμη στον αγώνα των απεργών, από την Τουρκία μέχρι την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή.

»Ενάντια στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας- Τουρκίας, στον εθνικισμό και των 2 πλευρών, προτάσσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη, γιατί οι αγωνιστές/τριες και οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση, δε γνωρίζει σύνορα.

Οι μαχητές της Δικαιοσύνης είναι αθάνατοι

Λευτεριά στους δικηγόρους του λαού

Το Grup Yorum δεν μπορεί να φιμωθεί

Η Διεθνιστική Αλληλεγγύη το όπλο των λαών».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media