• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Φουντώνει» το κύμα των καταλήψεων πάνω από 600 σχολεία σε όλη τη χώρα - Πορτοσάλτηδες και κατασταλτικοί μηχανισμοί σε δράση Βίντεο - ντοκουμέντο

September 26, 2020 757

 

Περισσότερα από 600 σχολεία τελούν υπό κατάληψη - 250 στην Αττική - Ζητούν μικρό αριθμό μαθητών στις τάξεις - καθαρίστριες - μέτρα προστασίας - Σε   Επιστρατεύει κατασταλτικά μέτρα η κυβέρνηση

Φουντώνουν οι  καταλήψεις  με τους μαθητές να ζητούν μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις.  Ζητούν επίσης να υπάρχουν καθαρίστριες  και προστατευτικά για να εμποδιστεί εξάπλωση της πανδημίας μέσα στις σχολικές κοινότητες.  σε πολλά σχολεία οι μαθητές θέτουν και άλλα αιτήματα, όπως η αύξηση των δαπανών για την παιδεία, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και συνολικά η κατάργηση του νόμου της Κεραμέως για το Λύκειο.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι τελούν υπό κατάληψη τουλάχιστον 600 σχολεία σε όλη όλη τη χώρα. 250 είναι στην Αττική, 60 στην Κεντρική Μακεδονία, 40 στη Θεσσαλονίκη και 25 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», μαθητές, μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Τα αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών είναι:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

 Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ στοχοποιούν τους μαθητές και ανοίγουν τον δρόμο για άσκηση βίας. Ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής βρίσκεται σε εξέλιξη. Εικόνες ντροπής με ορισμένους διευθυντές σε ρόλο "κλειδαρά" και τραμπούκου. , με αγανακτισμένους γονει΄ς να κτυπούν μαθητές, με αστυνομικούς να τρομοκρατούν, με Προτοσάλτηδες να συκοφαντούν...

Γονείς επιτέθηκαν σε μαθητές στον Άλιμο

Απίστευτες εικόνες χθες σε Γυμνάσιο του Αλίμου όταν γονείς επιτέθηκαν κατά μαθητών σε Γυμνάσιο του Αλίμου .Επιχείρησαν να αφαιρέσουν κάδους και αντικείμενα που είχαν στήσει οι μαθητές σαν οδοφράγματα και να μπουν στο σχολείο, προκειμένου να λήξει η κατάληψη. Αποτέλεσμα ήταν γονείς και μαθητές να έρθουν σε σύγκρουση και μάλιστα λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

 

Βίντεο – ντοκουμέντο με αστυνομικούς να τρομοκρατούν μαθητές: «Στο αυτόφωρο όποιος κάνει κατάληψη»

Βίντεο απόπειρας τρομοκράτησης μαθητών από αστυνομικούς προκειμένου να μην προχωρήσουν σε καταληψη του σχολείου τους κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε σε Λύκειο της Καβάλας, οι ένστολοι ακούγεται να λένε -μεταξύ άλλων- στους μαθητές:

“Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματά σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματά σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι. Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας.

 

 

 

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε...

...συμβούλεψε την κυβέρνηση να μη... φοβάται τις καταλήψεις και απείλησε τους αγωνιζόμενους μαθητές πως "αν θα κάνουν κατάληψη θα πάρουν απουσία" και πως εμμέσως πλην σαφώς τους περιμένουν ακόμα και τα... ΜΑΤ ή η φυλάκιση!. Τέλος έδωσε και τη... συνταγή της επιτυχημένης καταστολής προς διευθυντές και δημοτικούς υπαλλήλους...

Δείτε μεταξύ άλλων τι "μαργαριτάρια" ξεστόμισε: 

«H κυβέρνηση δεν πρέπει να φοβάται…η κατάληψη είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη, απαγορεύεται…δε λέω να πάνε τα ΜΑΤ να ανοίξουν τα σχολεία… δε λέω ότι πρέπει να βάλουμε ποινή φυλάκισης στους μαθητές…

Να ξέρουν οι μαθητές ότι αν θα κάνουν κατάληψη, θα πάρουν απουσία…. Ο διευθυντής του σχολείου μαζί με τον δημοτικό υπάλληλο κόβουν τη νύχτα την αλυσίδα και ανοίγουν το σχολείο..»

Κλειστά εξαιτίας κορονοϊού

Την ίδια ώρα συνολικά σε 114 σχολεία επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας , από τη Δευτέρα τμήματος ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα λίστα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού. Από τα 114 σχολεία τα 89 βρίσκονται στην Αττική.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search