• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τα έσοδα από τον τουρισμό βούλιαξαν αλλά ο Θεοχάρης νιώθει «δικαίωση» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

September 27, 2020 159


Παρά το ότι τα έσοδα από τον τουρισμό μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2020 μειώθηκαν δραματικά, μετά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για ασφαλές άνοιγμα και τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη «μεθοδικότητα», ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζει με πανηγυρικό τόνο την «ψήφο εμπιστοσύνης» της τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα. Αν και η μείωση αγγίζει το 86,3% στα 1,255 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 9,16 δισεκατομμυρίων που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ο υπουργός δήλωσε ότι «νιώθει δικαίωση» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Χ. Θεοχάρης έκανε λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης» της αγοράς τουρισμού προς την Ελλάδα, παρά το ότι τα έσοδα του τουρισμού μειώθηκαν δραματικά το πρώτο επτάμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), τα έσοδα από τον τουρισμό μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2020 μειώθηκαν δραματικά. Παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για ασφαλές άνοιγμα και τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη «μεθοδικότητα» της κυβέρνησης, η μείωση αγγίζει το 86,3% στα 1,255 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι 9,16 δισεκατομμυρίων που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

 

Ωστόσο, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι πέτυχαν τον στόχο τους. «Νιώθουμε δικαίωση. Δεδομένων των συνθηκών και ότι ξεκινήσαμε από το μηδέν, με στόχο τον έναν τουρίστα και το ένα ευρώ, μπορώ σήμερα να πω ότι τα καταφέραμε. Και αυτό είναι η βάση μας για την επόμενη ημέρα, όταν θα έχει κοπάσει η υγειονομική καταιγίδα».

Υποστήριξε ότι είναι αξιομνημόνευτο το ότι τουρίστες από τη Βρετανία δήλωσαν πιο ασφαλείς στην Ελλάδα απ’ ότι στη χώρα τους, ενώ στάθηκε και στην προσπάθεια των ανθρώπων του τουρισμού.

«Πρώτον, η τουριστική αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η χώρα μας ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμός για όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν και να πάνε διακοπές. Για παράδειγμα η ΤUI ανακοίνωσε ότι ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός της. Δεύτερον, το brand και η καλή φήμη που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά και ενισχύθηκε κατά την τουριστική περίοδο.

Η Ελλάδα προσέφερε στους επισκέπτες μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες παρέχοντάς τους ταυτόχρονα το αίσθημα της ασφάλειας που ήταν πολύ καθοριστικό εν μέσω μιας τέτοιας κρίσης. Ποιος δε θυμάται τους Βρετανούς τουρίστες να δηλώνουν ότι στην Ελλάδα αισθάνονται πιο ασφαλείς σε σχέση με τη χώρα τους; Τρίτον, είχαμε υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι άνθρωποι του τουρισμού βοήθησαν πολύ ώστε η ασφάλεια που είχε τεθεί ως προτεραιότητα για επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους, να εξασφαλιστεί και όλοι όσοι ήρθαν στη χώρα μας επέστρεψαν στις πατρίδες τους υγιείς χωρίς μια στιγμή να αισθανθούν φόβο ή ανασφάλεια. Το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστο».

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις της επόμενης χρονιάς στο πεδίο του τουρισμού, ο Χ. Θεοχάρης επισήμανε πως θα πρέπει να εστιάσουν στην ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα, βοηθούμενοι και από το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου το 2021 να γίνει η απαρχή της επόμενης μέρας για τον τουρισμό.

««Θα κινηθούμε σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι ο ουσιαστικός μετασχηματισμός της προβολής της χώρας. Υπάρχουν καμπάνιες που «τρέχουν» αυτή την περίοδο και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για το 2021. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εξελίξεις με την πανδημία. Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τον συνολικό χαρακτήρα και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Παραμένοντας πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό για ουσιαστική βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, έχουμε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την εκτέλεση έργων όπως πχ η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων με προδιαγραφές αειφορίας, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και προσβασιμότητας, ο εκσυγχρονισμός εκατοντάδων τουριστικών λιμένων, η καλλιέργεια νέων μορφών τουρισμού κ.λπ.

Ταυτόχρονα όμως επενδύουμε σε μια ουσιαστική, μεταρρυθμιστική τομή της επαγγελματικής εκπαίδευσης για τα μελλοντικά στελέχη, για τους Έλληνες εκείνους οι οποίοι θα υποδέχονται πρώτοι κάθε επισκέπτη ο οποίος φτάνει στην πατρίδα μας. Το στοίχημα της επόμενης χρονιάς πρέπει να είναι η εστίαση στην ποιότητα. Με έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε σχέση με τη βιωσιμότητα, με τα ψηφιακά, με καταρτίσεις, με συνεχή προβολή της χώρας, με πρωτοβουλίες για υιοθέτηση κοινών ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων, το 2021 μπορεί να είναι και θα είναι η απαρχής της επόμενης μέρας».

The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search