Print this page

Να πέσει στο κενό η προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων - Παράσταση διαμερτυρίας Δευτέρα 28/9 13.00

September 28, 2020 377

ΕΛΜΕ Πειριά

ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9 ΣΤΙΣ 13:00 (Δικαστήρια Πειραιά, Σκουζέ 3-5)

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, αστυνομικά τμήματα του Πειραιά και των γύρω Δήμων, ζητούν στοιχεία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αφού δεν έπιασε η συκοφαντία, η προσπάθεια να ταυτίσουν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών (για μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, για προσλήψεις εκπαιδευτικών-καθαριστριών), με τους "αρνητές της μάσκας", ενεργοποιείται, με κυβερνητική εντολή, σχέδιο καταστολής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες!

Αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, στοχοποιεί νέα παιδιά.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά τη Δευτέρα 28/9 13:00. Καλούμε και άλλα σωματεία-φορείς να πάρουν μέρος.

Σχεδιάζουν δε, όπως φαίνεται (και από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν), την κλήση διευθυντών σχολείων στα Αστυνομικά Τμήματα, για να υποδείξουν τους "υπαίτιους" των κινητοποιήσεων.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι, να καταδίδουν τους μαθητές τους, που αγωνίζονται. Ματαιοπονεί η κυβέρνηση.

Σε περίπτωση κλήσης εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση:

ü ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ

ü τονίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν συλλογική απόφαση των μαθητών

Για την στάση (ευτυχώς) μικρής μερίδας Διευθυντών σχολείων

Στο ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των μαθητικών κινητοποιήσεων, πήραν μέρος, δυστυχώς, και ορισμένοι διευθυντές σχολείων του Πειραιά, που έκαναν απαράδεκτα πράγματα: με το μότο ότι «η κατάληψη είναι παράνομη» ή με το επιχείρημα ότι κατά την κατάληψη «υπάρχει πιο εύκολα διασπορά του κορονοϊού»(!), προχώρησαν σε απαγόρευση πραγματοποίησης συνέλευσης και ψηφοφορίας, απειλές για κλήση του εισαγγελέα (σε ανήλικους μαθητές τους!), κλήση της Αστυνομίας, "προειδοποιητικά" μηνύματα σε γονείς με σκοπό την ενεργοποίηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, μέχρι και κοψίματα αλυσίδων κατάληψης. Αυτές είναι μερικές από τις απαράδεκτες ενέργειες συγκεκριμένων διευθυντών.

Με τις πράξεις τους αυτές, οι συγκεκριμένοι διευθυντές όχι μόνο εγγράφουν ένα απαράδεκτο προηγούμενο να αναλαμβάνουν το ρόλο της εσωτερικής αστυνομίας στο σχολείο, αλλά και, ουσιαστικά, γίνονται συνένοχοι με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει απροστάτευτους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από την πανδημία.

1) Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώσουν την ΕΛΜΕ σε περίπτωση που έχουν αντιληφθεί τέτοια περιστατικά.

2) Θα προχωρήσουμε σε αποφασιστική καταγγελία αυτών των διευθυντών και συμπεριφορών.

3) Θα καλέσουμε άμεσα σε απολογία και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο πειθαρχικών συνδικαλιστικών μέτρων σε κάποιες περιπτώσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.