• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κλιμακώνονται οι καταλήψεις σχολείων στην Κέρκυρα

September 28, 2020 4158

Στα κάγκελα οι μαθητές, ζητούν τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

 

Αντιδράσεις από πλευράς μαθητών (και) στο 1ο και 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας (φωτό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

 

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις μαθητών στα σχολεία της Κέρκυρας, καθώς σήμερα (28/9) δεν άνοιξαν αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια, με τα αιτήματα ν΄ αφορούν τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα σχολικά συγκροτήματα

 Με αναστάτωση ξεκίνησε η νέα εβδομάδα όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων στην Κέρκυρα, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πλέον μια γενικευμένη αντίδραση των μαθητών, που στοχεύει στις όσο το δυνατόν καλύτερες υγειονομικές συνθήκες.

Μπορεί η κατάληψη στο 1ο και 2ο Λύκειο, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, να ολοκληρώθηκε (σ.σ. το 1ο θα λειτουργήσει από αύριο Τρίτη προκειμένου να καθαριστεί επαρκώς και να κααταγραφούν οι όποιες φθορές, ενώ το 2ο κι αυτό επί της ουσίας θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη, αν και θα γίνουν μαθήματα και σήμερα από τις 12:00 και μετά σύμφωνα με τη Δ/νση του σχολείου), οι αντιδράσεις ωστόσο, σε αρκετά σχολεία της Κέρκυρας, τόσο Λύκεια, όσο και Γυμνάσιο φαίνεται ότι κλιμακώνονται.



Από το πρωί σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, υπό κατάληψη τελούν τα 1ο και 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, τα οποία συστεγάζονται, όπως και το 3ο και 4ο Γυμνάσιο, τα οποία επίσης δεν λειτουργούν σήμερα, με την πρόσβαση στο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται, να έχει αποκλειστεί από μερίδα μαθητών και των δύο σχολείων.

Σε ότι αφορά τα 1ο Γυμνάσιο, την περασμένη Τετάρτη, η Δ/νση του σχολείου, είχε επισημάνει ότι θα ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, έπειτα από διαβεβαιώσεις της δημοτικής Αρχής. Σήμερα, εξάλλου, οι γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης.
 



Και στο 5ο Γυμνάσιο, η κατάσταση φαίνεται ότι διαφοροποιείται σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν η Δ/νση του σχολείου υπογράμμιζε ότι υπάρχει πλήρης κάλυψη της καθαριότητας του συγκροτήματος, άρα δεν υπάρχει λόγος για διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από πλευράς μαθητών. Το σχολείο, όμως, σήμερα δεν άνοιξε.



Στο 3ο Γυμνάσιο, σύμφωνα με όσα είπε στο enimerosi.com ο Δ/ντης του, Μιλτιάδης Μελισσάς, δεν τίθεται θέμα ελλιπούς καθαριότητας, καθώς για το συγκρότημα, στο οποίο συστεγάζονται το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο, υπάρχουν τέσσερις καθαρίστριες, δύο εκ των οποίων είναι πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα μάλιστα, με τον Δ/ντη του 3ου Γυμνασίου, η συντριπτική πλειονότητα των γονέων είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο καταλήψεων και αποκλεισμού του σχολείου και ήδη είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια να μεταπειστούν οι μαθητές. 

Στην αλυσίδα των σχολείων της Κέρκυρας, στα οποία δεν γίνεται μάθημα, προστέθηκαν, εξάλλου, με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας και τα ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, όπως και το Ενιαίο Λύκειο.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ - enimerosi.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search