• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μάνος Κόνσολας: “Δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και το 2021”

September 30, 2020 4026

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Τουρισμού, προτεραιότητα της κυβέρνησης συνιστά η στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου

 

Για την επόμενη μέρα της νέας τουριστικής σεζόν του 2021 μίλησε, από την Κέρκυρα, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, χαρακτηρίζοντάς τη “ως εξίσου δύσκολη”, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες των Ιονίων νήσων “να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός”.

“Και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Όσο δεν υπάρχει ασφάλεια και εμβόλιο, είναι δεδομένο ότι επηρεάζονται τα ταξίδια και οι συνήθειες των ανθρώπων. Ο πρώτος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι αυτό το δύσκολο χειμώνα. Το μήνυμα μας είναι ότι κανείς δεν θα μείνει μόνος του, είμαστε μαζί στα δύσκολα και μαζί θα τα καταφέρουμε” ανέφερε ο υφυπουργός.

 

“Η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας για την επόμενη χρονιά είναι να διεκδικήσουμε ενιαίους κανόνες για τα ταξίδια και την ασφάλεια στον τουρισμό, που θα είναι αποδεκτοί και θα εφαρμόζονται από όλες τις χώρες. Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου θα δώσει ένα ισχυρό brand ασφάλειας στην Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό” προσέθεσε και τόνισε:

“Την υγειονομική ασφάλεια όμως την χτίζουμε και εμείς οι ίδιοι με τη στάση μας. Η τήρηση των μέτρωνασφάλειας και υγιεινής από τους πολίτες είναι απαραίτητη όσο ο ιός δεν έχει ακόμα νικηθεί ολοκληρωτικά”.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, που βρίσκεται στο νησί από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο των επαφών του, επισκέφθηκε πρώτα την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ενώ στη συνέχει συνάντησε και τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου.

“Σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνδέσουμε δυνάμεις και θα συνθέσουμε το τοπίο της επόμενης μέρας. Το στρατηγικό σχέδιο του τουρισμού για τα Ιόνια νησιά είναι συνυφασμένο με τη ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδίου της χώρας” δήλωσε ο κ. Κόνσολας μετά τη συνάντηση με την κ. Κράτσα και προσέθεσε: “Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται, ώστε η επόμενη μέρα, που είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη, να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όποια πρόκληση έρθει από την πρώτη μέρα του νέου έτους.

 

Μάλιστα επειδή το υπουργείου Τουρισμού ήταν το πρώτο που σύστησε ομάδα εμπειρογνωμόνων για το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε μία πρόταση ρεαλιστική, ώστε και οι πόροι να διατεθούν και να συνδεθούν με αυτά που και η περιφερειάρχης Ιονίων Ρόδη Κράτσα έχει καταθέσει στην Επιτροπή Πισσαρίδη. Τονίζω ότι η περιφερειάρχης έχει καταθέσει μία πρόταση βιώσιμη για τον τουρισμό, ώστε να απορροφήσουμε κονδύλια από τα 35 δισ. ευρώ και σε αυτή την κατεύθυνση και εμείς είμαστε σύστοιχα ως Υπουργείο.

 

Παράλληλα ο ΕΟΤ με τον ψηφιακό μετασχηματισμό προβάλλει, προωθεί τον τουρισμό των Ιονίων στο εξωτερικό σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς. Και θέλω επιπρόσθετα να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό για μας να εδραιώσουμε στην πολιτική του υπουργείου -και να βοηθήσουμε την Περιφέρεια σε αυτό που έχει βάλει ως στόχο για τα επόμενα χρόνια- τον θεματικό τουρισμό”.

Στη συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας συζητήθηκαν θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η οργάνωση στοχευμένων δράσεων του δήμου σε συνεργασία με το υπουργείο αλλά και η διάθεση ακινήτου για την προσωρινή στέγαση της Σχολή Ξεναγών που ξεκινά τη λειτουργία της στο νησί.

“Στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση της Σχολής Ξεναγών σε εθνικό επίπεδο. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες” είπε ο κ. Κόνσολας ενώ επισήμανε ότι “το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο ανάκαμψης, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και επαγγελματίες του τουρισμού”.

Στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στο νησί ο υφυπουργός Τουρισμού, επισκέφθηκε το Φαληράκι, εκεί όπου θα στεγαστεί προσωρινά η Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας, και στη συνέχεια συναντήθηκε στο βόρειο συγκρότημα του νησιού με τον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη.

Αύριο ο κ. Κόνσολας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση, ενώ το μεσημέρι θα παραστεί σε σύσκεψη εργασίας με τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας που θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, ενώ θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στον ξενοδοχειακό-επισιτιστικό κλάδο.

Τον υφυπουργό Τουρισμού συνοδεύουν η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου, Σταυρούλα Μηλιάκου, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search