• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Κ.: Καταγγελία του Διοικητή: "Διοικεί αυταρχικά, με το δικό του κομματικό κριτήριο και ακροατήριο, αρνούμενος πεισματικά να συνεργαστεί μαζί μας"

September 30, 2020 3793

Για αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας τον Διοικητή

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας, τουλάχιστον επί δύο μήνες προσπαθεί να συναντηθεί με την διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση του Νοσοκομείου μας. Ο σκοπός της επιδίωξης μας δεν είναι άλλος από εκείνον που απορρέει από τον εκ του νόμου θεσμικό ρόλο και την υποχρέωση μας να αναδεικνύουμε και να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων, διασφαλίζοντας τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τελικά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. της Κέρκυρας.

Μετά από σχετικό αίτημα μας προς τη γραμματεία του, τέσσερις φορές προγραμματίστηκε ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, τελικά όμως και τις τέσσερις φορές το ραντεβού αναβλήθηκε, λόγω «έκτακτων λόγων»!

 
Στη συνέχεια στάλθηκε επιστολή μας όπου αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουμε λάβει την παραμικρή απάντηση από τον Διοικητή, γεγονός που αποδεικνύει την απαξία και τον εμπαιγμό του προς τους εργαζόμενους!

Προφανώς ο Διοικητής δεν έχει αντιληφθεί την θεσμική και δημοκρατική υποχρέωση του να συναντάται με το επίσημα εκλεγμένο σωματείο των εργαζόμενων, ενώ συνειδητά επιλέγει να διοικεί αυταρχικά, με το δικό του κομματικό κριτήριο και ακροατήριο, αρνούμενος πεισματικά να συνεργαστεί μαζί μας για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων, αγνοώντας προκλητικά τα όσα προβλέπονται απο τον συνδικαλιστικό νόμο 1244 και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τον ίδιο.

 


Αυτό όμως που οφείλει να συνειδητοποιήσει είναι πως όσο και αν υπεκφεύγει ή/και κρύβεται, κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να μας συναντήσει και τελικά να σεβαστεί τον θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο μας. Ας αντιληφθεί πως θα επιμένουμε έως ότου ακούσει και συζητήσει μαζί μας τα τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ελπίζουμε τούτο να το πράξει εγκαίρως, στο πλαίσιο της εύρυθμης εργασιακής λειτουργίας που διαχρονικά προτάσσουμε και επιδιώκουμε.

 
Μέχρι τότε, παραθέτουμε μια σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους και στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κέρκυρας

- Με παράδοξο τρόπο μετακινήθηκε Επίκουρος τραυματιοφορέας από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας σε άλλο Νοσοκομείο, ύστερα από παράνομη εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Ο εν λόγω συνάδελφος συνεχίζει να πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Κ., όπου και η οργανική του θέση, έστω και αν εργάζεται αλλού. Το Σωματείο διερωτάται για την ευκολία με την οποία ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. για άλλη μια φορά προσφέρεται να κάνει μετακινήσεις που ζημιώνουν το Νοσοκομείο μας, ενώ ζητάει επίσημη ενημέρωση τόσο για τη σκοπιμότητα, όσο και για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για αυτή τη μετακίνηση, δεδομένης της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και στο συγκεκριμένο κλάδο.
Αυτονόητο το αίτημα μας για την άμεση επιστροφή του συναδέλφου στην οργανική του θέση.

 
- Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που φτάνουν στο Σωματείο ότι αρκετοί Επικουρικοί εργαζόμενοι κυρίως από τους κλάδους Νοσηλευτικής Βοηθών θαλάμων, τραυματιοφορέων κλπ, έχουν αιτηθεί προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να μετακινηθούν σε Νοσοκομεία της περιοχής καταγωγής τους! Αν αυτό επιβεβαιωθεί ή/και έστω κατά μέρος ικανοποιηθεί, το Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσατση .

- Την ίδια ώρα, με εντολή της Διοίκησης, πολλοί εργαζόμενοι κυρίως Επικουρικού προσωπικού και όχι μόνο, μετακινούνται σε διαφορετικούς κλάδους και θέσεις στο Νοσοκομείο, προκαλώντας οργανικά κενά και υπηρεσιακές δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες από τις οποίες μετακινήθηκαν!

Τα προαναφερόμενα προβλήματα περιγράφουν τον τρόπο, την αντίληψη και την ικανότητα της σημερινής Διοίκησης να προσεγγίσει την λύση των καθημερινών ή χρονιζόντων προβλημάτων που ταλανίζουν το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.


Καταχρηστικά, ας θεωρήσουμε ότι είναι θέμα Κυβερνητικής πολιτικής που προάγει τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όμως, ο σεβασμός προς τον Εργαζόμενο, ο σεβασμός προς τον Επιστήμονα, ο σεβασμός προς το έργο και την προσωπικότητα του κάθε Συνάδελφου δεν αντέχουν σε πολιτικές σκοπιμότητες και αντιλήψεις, ούτε βέβαια ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμος καθ οιοδήποτε τρόπο. Για να γίνουμε πιο σαφείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε όλο και πιο συχνά αποδέκτες παραπόνων από αγανακτισμένους συνάδελφους για ανοίκειες, απαξιωτικές, ανάρμοστες και καθ όλα προσβλητικές συμπεριφορές εις βάρος τους, προσωπικά από τον ίδιο το Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να αποτελούν ατυχείς αυταρχικές στιγμές του, και να μην χρειαστεί να αναζητήσουμε αποτελεσματικές νομικές ή άλλες συλλογικές λύσεις για να σταματήσουν. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι προφανώς δεν ανεχόμαστε συμπεριφορές που απειλούν ή προσβάλουν την αξιοπρέπεια μας, ενώ ως Σωματείο θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο μέσω το κάθε θύμα-συνάδελφο ανάλογης συμπεριφοράς.

Εξάλλου, οι κυβερνήσεις άλλαζαν, εμείς οι Εργαζόμενοι όμως όλα αυτά τα χρόνια είμαστε αυτοί που βάλαμε πλάτη, αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και στηρίξαμε έμπρακτα το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. της Κέρκυρας, ειδικά δε τους τελευταίους μήνες με τον COVID-19 να έχει γίνει μια διαρκής «συντροφιά» και απειλή της υγείας μας και των οικογενειών μας. Χωρίς δισταγμό, με επαγγελματικό ζήλο, ο καθένας από εμάς εργάστηκε με αίσθηση ευθύνης αντιμετωπίζοντας τις τόσες δυσκολίες, με κυρίαρχη αυτής της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και μέσων. Και τα καταφέραμε αξιοπρεπώς.


Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καλούμε ευθέως και δημόσια τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Κέρκυρας επιτέλους να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο ρόλο του Διοικητή ενός Νοσηλευτικού Ιδρύματος, χωρίς επιλεκτικούς και δη με κομματικά κριτήρια αποκλεισμούς. Τον καθιστούμε εξ ολοκλήρου υπεύθυνο ως Διοικητή για την περαιτέρω επιδείνωση των προβλημάτων, που ήδη ταλαιπωρούν εργαζόμενους και ασθενείς, ενώ διαμορφώνουν τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε απώλεια της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εις βάρος της δημόσιας υγείας. Επιτέλους, οφείλει η Διοίκηση να αναλογιστεί το ρόλο και τις ευθύνες της και να λειτουργήσει σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο, όχι όμως ως ένα κομματικό-κυβερνητικό στέλεχος, περιορισμένης ευθύνης.

Τον καλούμε να λειτουργήσει με ΣΕΒΑΣΜΟ προς όλους τους εργαζόμενους, με αντίληψη που συνάδει στη Δημοκρατία και διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη, χωρίς αυταρχισμό και χωρίς αποκλεισμούς!

Ως Σωματείο όλων των εργαζομένων και στο πλαίσιο της δημοκρατικής υποχρέωσης μας απέναντι σε όλους τους συνάδελφους και τα μέλη που μας εμπιστεύτηκαν, στους ασθενείς και τις οικογένειες τους που υπηρετούμε, απέναντι στην κοινωνία της Κέρκυρας, μέλη της οποίας είμαστε όλοι μας, θα συνεχίσουμε να τιμούμε και να υπερασπιζόμαστε το ρόλο μας.

 
Εξάλλου, η μέχρι σήμερα στάση μας, έχει αποδείξει σε όλους πως με τον ίδιο ζήλο που εργαζόμαστε καθημερινά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε, με τον ίδιο ακριβώς ζήλο γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα μας, επιζητώντας λύσεις για το καλό όλων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search