Print this page

Στην Ε.Ε. και στον κόσμο του κεφαλαίου, είμαστε όλοι ξένοι!

March 03, 2020 697

   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Στην Ε.Ε. και στον κόσμο του κεφαλαίου, είμαστε όλοι ξένοι!

Είμαστε δάσκαλοι, άνθρωποι αλληλέγγυοι στους κατατρεγμένους!

Εχθρός μας οι κυρίαρχες πολιτικές, ο ιμπεριαλισμός, οι πόλεμοι!

Καταδικάζουμε την τεράστια κρατική καταστολή με την οποία αντιμετώπισε πριν λίγες μέρες η Κυβέρνηση τους κατοίκους της Χίου και Λέσβου με σκοπό να επιβάλει τη δημιουργία τεράστιων φυλακών ψυχών στα νησιά για πρόσφυγες μετανάστες, μετά και την επίταξη  των χώρων που αποφάσισε. Πρωτόγνωρες εικόνες με εισβολή των ΜΑΤ εν ίδει κατοχικού στρατού στα νησιά, με οχήματα ρίψης νερού, με βίαιες επιθέσεις στους κατοίκους, ξυλοδαρμούς πολιτών,  με απεριόριστη χρήση χημικών, σπάσιμο αυτοκινήτων. 

Χαιρετίζουμε τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων που απάντησαν με 3ημερη Γενική απεργία με καθολική συμμετοχή, μαζικότατες συγκεντρώσεις, αλλά και έδωσαν μάχες με τις δυνάμεις καταστολής στα Λιμάνια και γύρω από τους χώρους που προγραμματίζει η κυβέρνηση να γίνουν τα κλειστά κέντρα κράτησης. Με τη σθεναρή αντίστασή τους, κατάφεραν την απομάκρυνση από το νησί των δυνάμεων καταστολής και των μηχανημάτων των εταιρειών που είχαν αναλάβει το έργο της ανέγερσης των τεράστιων κλειστών δομών. Η πλειοψηφία των νησιωτών απαιτεί τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης τους στη διάρκεια παραμονής τους στα νησιά. 

Εδώ και λίγες μέρες το ελληνικό κράτος και η Ε.Ε. δείχνουν το πιο αποκρουστικό τους πρόσωπο, ανοίγοντας ένα πόλεμο των σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών μονάδων ενάντια σε αμμάχους πρόσφυγες, γυναίκες και μικρά παιδιά. Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ να απαντήσει στο άνοιγμα των συνόρων από την τουρκική κυβέρνηση με αναστολή κάθε διαδικασίας αίτησης ασύλου για 1 μήνα, με την αναβάθμιση με όλα τα μέσα των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας, από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, με το αίτημα για την αναβαθμισμένη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων από την ομάδα RABIT της FRONTEX, με τις ασκήσεις με τη χρήση πραγματικών πυρών στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τις Καστανιές και τους Κήπους και, γενικότερα, στα περάσματα προσφύγων και μεταναστών, με τη σύλληψη όλων των προσφύγων και μεταναστών που μπαίνουν στην Ελλάδα χωρίς καμία καταγραφή και την άμεση απομάκρυνσή τους από τη χώρα,  με την καταπάτηση κάθε έννοιας «διεθνούς δικαίου». 

Έλληνες και πρόσφυγες εργάτες ενωμένοι!

Καταγγέλλουμε τις συμπεριφορές ντροπής για το ανθρώπινο είδος που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες από μερίδα φασιστοειδών στα νησιά. Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει η χυδαία έξω από κάθε  όριο αντιμετώπιση δυστυχισμένων ανθρώπων στην πλειοψηφία τους γυναικών και παιδιών που βρίσκονται στις βάρκες, οι προπηλακισμοί, το κάψιμο του κέντρου προσφύγων στη Σκάλα Συκαμνιάς, το κλείσιμο των δρόμων για να μην περάσουν οι πρόσφυγες, η απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης να κλείσει τα σύνορα του δήμου του. Θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία. Ήδη είχαμε το πρώτο πνιγμένο 6χρονο παιδί στη Λέσβο μετά την ανατροπή της βάρκας έξω από τη Μυτιλήνη. 

Είναι γεγονός ότι η επιβολή των σκληρών μνημονιακών μέτρων σε συνδυασμό με τις  πολιτικές όλων των κυβερνήσεων για το προσφυγικό, ειδικά μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ε.Ε., Τουρκίας, το 2016, τη δημιουργία της Μόριας, της Βιαλ κλπ, εξέθρεψαν το ρατσισμό και μπόλιασαν με το δηλητήριο του, σταδιακά σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας. 

Κοινός αγώνας, ανθρωπιά και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Είναι αναγκαίο ντόπιοι και μετανάστες να παλέψουμε μαζί για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Να απομονώσουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας. Είμαστε λαός που έχει πολεμήσει το φασισμό που έχουμε εκατομμύρια έλληνες μετανάστες σ΄ ολόκληρο τον κόσμο  Ξέρουμε καλά ότι οι πρόσφυγες μετανάστες δεν είναι οι εχθροί μας, είναι τα κατεξοχήν θύματα πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εχθρός μας οι κυρίαρχες πολιτικές, ο ιμπεριαλισμός, οι πόλεμοι. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ρατσιστικές και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

Απαιτούμε:

• Άμεση κατάργηση της πρόσφατης απόφασης του ΚΥΣΕΑ και της ρατσιστικής επέλασης της ΝΔ που καταπατά το «διεθνές δίκαιο» και όλα τα δικαιώματα.

• Άμεση αποχώρηση από τα σημεία εισόδου προσφύγων και μεταναστών, των «ομάδων αποτροπής», του στρατού, της αστυνομίας, των λιμενικών δυνάμεων και της Frontex.  Περίθαλψη, άσυλο και στέγη σε όσους το επιζητούν. Χαρτιά και ελεύθερη μετακίνηση προς τους προορισμούς τους σε όλους τους υπόλοιπους.

• Άμεση απελευθέρωση όσων προσφύγων και μεταναστών κρατούνται σε κλειστά κέντρα ή με δίκες-παρωδίες καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές για «παράνομη είσοδο». 

• Να κλείσουν η Μόρια, η Βιάλ και το Βαθύ και να μην ανοίξει κανένα νέο στρατόπεδο κλειστού ή ανοιχτού τύπου.

• Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά και μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε διαμερίσματα και ελεύθερη μετακίνησή τους στη χώρα ή προς τις χώρες προορισμού τους.

• Δικαίωμα στην εργασία με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων.

• Δικαίωμα στο άσυλο, όχι στον περιορισμό του.

• Να καταργηθεί ο πρόσφατος αντιπροσφυγικός νόμος που βάζει εμπόδια στην απόδοση ασύλου και ΑΜΚΑ.

• Να απαιτήσουμε δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες-μετανάστες. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

• Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και την παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

• Κλείσιμο όλων των βάσεων στην Ελλάδα.

• Να σταματήσουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. 

• Ειρήνη, Φιλία και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Όλοι/ες στην διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες την Πέμπτη 5 Μάρτη, 18.30 στα Προπύλαια! Ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον πόλεμο και τις αντιπροσφυγικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε.

3 Μάρτη του ‘20

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.