• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Όλοι -ες στις κινητοποιήσεις - Πρόγραμμα δράσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

October 06, 2020 415

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα και εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας η κυβέρνηση και τα επιτελεία της δείχνουν συνεχώς το ανελέητο και σκληρό πρόσωπό τους απέναντι στους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η πανδημία γίνεται το άλλοθι για να καταπατηθούν όσα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Η κυρίαρχη πολιτική και η λεγόμενη «κανονικότητα» της κυβέρνησης δημιουργούν εφιάλτες στο λαό, σημαίνουν τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας – Παιδείας.

Μαθητές και εκπαιδευτικούς στοιβάζονται σε τάξεις – κλουβιά των 25 – 27 ατόμων με ανεπαρκή μέτρα υγιεινής. Τα τραγικά κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία παραμένουν. Η εφαρμογή του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου «Κεραμέως» χτίζει καθημερινά ένα σχολείο περισσότερο ταξικό και επιλεκτικό. Η διαβόητη «εξ αποστάσεως» αξιοποιείται και ως εργαλείο αυταρχισμού και καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων. Το μέλλον που προδιαγράφει η κυρίαρχη τάξη για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά είναι η φτώχια, η εξαθλίωση, η απουσία των δημόσιων αγαθών, το σπάσιμο κάθε είδους κοινωνικού δεσμού, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, το χτύπημα της διαδήλωσης και της απεργίας, η χειραγώγηση των σωματείων και των συλλογικών μας διαδικασιών.

Σ’ αυτή την εποχή λέμε ότι η ΟΛΜΕ οι ΕΛΜΕ πρέπει να σηκώσουν το γάντι , να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, να αντιπαρατεθούν με την αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουν τους όρους για αξιοβίωτη ζωή.

Να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των μαθητών αρνούμενοι να μετατραπούν σε χωροφύλακες και χαφιέδες .

Να υπερασπίσουν την παιδαγωγική τους και κοινωνική τους υπόσταση, αρνούμενοι την επιδίωξη ψηφίζουμε από τον υπολογιστή, εκπαιδεύουμε από τον υπολογιστή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

1. Όλοι/ες την Τετάρτη στο εφετείο για την δίκη της Χ.Α. Είναι ένοχοι και εγκληματίες. Να καταδικαστούν! Συμμετέχουμε μαζικά στις 3ωρες στάσεις των ΟΛΜΕ 8 – 11 και ΑΔΕΔΥ 11 – 2.

2. Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση μαζί γονείς και μαθητές την Παρασκευή 9/10 στο Υπουργείο Παιδείας με 3ωρη στάση εργασίας.

3. Στήριξη και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση για την Υγεία στις 15/10 για όλα τα ζητήματα που έχουμε αναδείξει από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Συμμετέχει ήδη η ΠΟΕΔΗΝ. Συντονισμός Υγείας – Παιδείας. Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας. Οι ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν με επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας. Επιδιώκουμε γενικότερο συντονισμό στο δημόσιο καλούμε την ΑΔΕΔΥ να πάρει μια αντίστοιχη απόφαση και να προκηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την ημέρα εκείνη.

4. Οι ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ, ΟΤΑ κλπ) και φορείς να διοργανώσουν τοπικές κινητοποιήσεις σε Δήμους και πόλεις σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση της Υγείας και της Παιδείας.

5. Έκτακτες Γ.Σ. και Γ.Σ προέδρων στις 24/10 για κλιμάκωση του αγώνα .

6. Σε όλες τις ΕΛΜΕ βάζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, συζητάμε μέτρα υλοποίησης και απαιτούμε δεσμεύσεις όλων προς αυτή την κατεύθυνση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search