• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Διοικητή της ΥΠΑ Γ. Δριτσάκο

October 08, 2020 3580

Δελτίο τύπου

 

Συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Γιώργο Δριτσάκο πραγματοποίησε σήμερα (σ.σ. χθες) ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», του οποίου η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και αναμένεται η κατάθεσή του στη Βουλή.

Ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε στον Διοικητή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας όπως επίσης και των Αερολιμενικών του Αεροδρομίου της Κέρκυρας.

Με το παρόν νομοσχέδιο δεν πρόκειται να επέλθουν σημαντικές αλλαγές στην ΥΠΑ, αλλά οι όποιες αλλαγές θα περιλαμβάνονται σε προσεχές νομοσχέδιο. Σε ότι αφορά στην λειτουργία και στο έργο των Αερολιμενικών των περιφερειακών Αεροδρομίων, η πρόθεση είναι να διατηρηθούν οι οργανικές τους θέσεις και τα καθήκοντά τους υπαγόμενοι στην ΥΠΑ. Τούτο θα διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή προς επεξεργασία.

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης εκ νέου το ζήτημα των απαλλοτριώσεων για την επέκταση του Αεροδρομίου της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από τον Διοικητή, έχει ήδη ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό σκέλος της διαδικασίας για τα 30 από τα 50 στρέμματα. Πρόκειται για την έκταση που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως. Ωστόσο, η διαδικασία για την υπόλοιπη έκταση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Σε ότι αφορά στον εκσυγχρονισμό του Τερματικού Ραντάρ Κέρκυρας στους Αγ. Δέκα, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού, η ΥΠΑ και το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται σε τελικό στάδιο προετοιμασίας ενός διεθνούς διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση όλων των ραντάρ παλαιότερης τεχνολογίας ανά την Επικράτεια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search