• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

N. Παρασκευόπουλος: «;Eχει δίκιο ο Κοντονής, βιαστήκαμε να ψηφίσουμε τον νέο Ποινικό Κώδικα»

October 08, 2020 459

 

«Με βάση τη νομοθεσία που έχουμε δεν μπορεί να γίνει αλλαγή μιας μονής διάταξης. Η τελική ψήφιση είναι δουλειά του κόμματος, όχι της νομοπαρασκευαστικής. Εκρινε ότι αυτός ο ΠΚ είναι προτιμότερος από τον προηγούμενο» επεσήμανε

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τον νέο Ποινικό Κώδικα, γνωστό και ως «νόμο Παρασκευόπουλου» με αφορμή και με την τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είπε νωρίτερα σήμερα ότι διαφωνούσε με αρκετές διατάξεις του νέου ΠΚ, οι οποίες και συνδέθηκαν άρρηκτα με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Μιλώντας στον Real FM 107.1 ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Αυτό που λέει ο κ. Κοντονής γιατί το περάσαμε κτλ., είναι σωστό. Θα μπορούσε αυτό το έργο που ήταν έτοιμο, να προωθηθεί λίγο αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει και να κατατεθεί στη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως «είναι υπεραπλουστευτικό να λέτε "εσείς αλλάξατε" τον Ποινικό Κώδικα. Ο νέος ΠΚ είναι προϊόν νομοπαρασκευαστικών επιτροπών της τελευταίας 10ετίας.
Και οι επί ΣΥΡΙΖΑ επιτροπές στηρίχθηκαν στις προηγούμενες και τις εφαρμόσαμε. Εχει πάνω από 400 διατάξεις. Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι χωρίς κομματική ταυτότητα συνέβαλαν στο να καταρτιστεί. Ηταν ένα ακαδημαϊκό έργο» επεσήμανε και συνέχισε αναφερόμενος στην ψήφισή του στη βουλή: «Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας Κώδικας, ψηφίζεται μόνο ως ένα άρθρο. Δεν μπορεί να γίνει κατ' άρθρο και να πούμε αυτό είναι καλό, αυτό δεν είναι. Με το να έχουμε στο σύνολό του έναν νέο ΠΚ θα περάσουν και προβληματικές διατάξεις και δεν το αρνούμαι ότι υπάρχουν τέτοιες και το είχα σχολιάσει».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search