• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

24ωρη απεργία για ντελίβερι και κούριερ σήμερα Πέμπτη

October 09, 2020 354

 

 

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει σήμερα ο κλάδος των εργαζομένων με δίκυκλο (courier – διανομείς (ντελίβερι) – υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών).

Μάλιστα, στις 11:00 πμ στο Πεδίο του Άρεως, θα ξεκινήσει και μοτοπορεία.

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η καθολική εφαρμογή του Ν. 4611/2019 που προβλέπει:

– Εταιρικό μηχανάκι ή 15% (τουλάχιστον επί του βασικού μισθού) αποζημίωση χρήσης και συντήρησης δικύκλου

– Μέσα ατομικής προστασίας (κράνος, γάντια, μπουφάν, μπότες κλπ)- ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά- ενιαία ειδικότητα- ενάντια στην απορρύθμιση της εργασίας

– 5νθήμερο/8ωρο με συμβάσεις αορίστου χρόνου

Τι ανέφερε πριν μήνες η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων

Όπως ανέφερε τον Απρίλιο η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), «ο κλάδος μετράει πολλά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα. Οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, η συνεχής και ανελέητη έκθεση στις καιρικές συνθήκες και στο χάος του δρόμου, η γενικότερη συνθήκη με τον κορωνοϊό, η βαθιά υποτίμηση που βιώνουμε, η εντατικοποίηση που μας σφυροκοπάει, μας φέρνει καθημερινά στα όριά μας».

«Η εργασία μας είναι επικίνδυνη και ανθυγιεινή. Ο εργασιακός μας χώρος είναι ο δρόμος. Οι κακοτεχνίες και οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι, η συνεχής έκθεσή μας στους θορύβους και στη μόλυνση της πόλης, η εργασία κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, τα συχνά- θανατηφόρα ή μη -εργατικά ατυχήματα, οι μυοσκελετικές παθήσεις που ακολουθούν το επάγγελμα, το άγχος, η ένταση και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα, συνιστούν αρκετούς λόγους, ώστε το επάγγελμά μας να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ)» επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, διευκρινίζοντας ότι ένταξη στα ΒΑΕ σημαίνει μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση των μισθών.

Ένα βασικό αίτημα είναι, επίσης, η ενιαία ειδικότητα. «Κούριερ, διανομείς και εξωτερικοί, είμαστε επαγγελματίες οδηγοί δικύκλου. Εργαζόμαστε στο δρόμο. Το βασικό «εργαλείο» της δουλειάς μας είναι το δίκυκλο. Όλοι μεταφέρουμε προϊόντα ή/και υπηρεσίες. Η τριχοτόμησή μας στηρίζει το «διαίρει και βασίλευε», ευνοεί την υποτίμηση και την απαξίωση του επαγγέλματος» σημειώνει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, η οποία απαιτεί τη νομοθέτηση των διεκδικήσεών της.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search