Print this page

Αρνητική σε όλα η Ν. Κεραμέως - Επίδειξη αυταρχισμού στην ΟΛΜΕ - Η μάσκα το μόνο μέτρο!

October 09, 2020 2045

 

Με τα χίλια ζόρια και μετά από μέρες η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως δέχτηκε να «συζητήσει» με την ΟΛΜΕ και με ένα κρεσέντο αυταρχικής αντιμετώπισης των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας έστειλε το τελεσίγραφο: "το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας είναι η μάσκα και εμείς το καθήκον μας το κάναμε".

Στη «συζήτηση» τέθηκαν από την ΟΛΜΕ όλα τα επίκαιρα ζητήματα με βάση τις αποφάσεις που έχει πάρει σε κάθε περίπτωση.

 

15μελη, σχολικές αίθουσες, διορισμοί, 3μηνίτες, ευπαθείς ομάδες, Τεστ σε εκπαιδευτικούς, 9μηνη ανατροφή σε νεοδιόριστους, εξ’ αποστάσεως στα κατειλημμένα σχολεία, on line αναμετάδοση , κατάργηση Τράπεζας θεμάτων , εξορθολογισμός και μείωση ύλης, Εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων.

Καμία διάθεση ουσιαστικού διαλόγου από την ΥΠΑΙΘ.  Το τερμάτισε(;) αφού δε δέχτηκε να συζητήσει με το 11μελές ΔΣ, αλλά με αντιπροσωπεία, λόγω των πρωτοκόλλων για την πανδημία, ενώ δέχεται στα σχολεία να στοιβάζονται 27 – 28 σε μια αίθουσα! Μάλιστα για το θέμα των ημερών και το αίτημα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, τόνισε "όσοι υποστηρίζουν ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι οι αποστάσεις κάνουν λάθος. Η μάσκα είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο και εκεί κάναμε το καθήκον μας!". Επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τα κρούσμα κορονοϊού στα σχολεία που ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας, αφού ο ΕΟΔΥ σκόπιμα είναι άφαντος από τα σχολεία και δε γίνονται τεστ. Εδώ δεν εμφανίστηκε στη σοβαρή και ακραία περίπτωση του Βαθμολογικού Κέντρου στον Πειραιά.

Καταλήψεις και εξ’ αποστάσεως : Υποστήριξε η ΥΠΑΙΘ ότι η κατάληψη είναι άνομη ενέργεια και εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Υπερασπίστηκε την εγκύκλιο , δεν απάντησε όμως στο ότι αυτή είναι παράνομη σε σημεία της.

Επίσης, η Υπουργός ήταν αμετακίνητη στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις αρχαιρεσίες και υπογράμμισε ότι "όσοι αρνηθούν να πάρουν μέρος σ' αυτού του τύπου την ψηφοφορία, θα έχουν αποδείξει ότι μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν". Η πραγματοποίηση των εκλογών με αυτό τον τρόπο, η ψηφιοποίηση που επιδιώκεται δεν είναι μόνο για την πανδημία αλλά μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει και να επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο. Αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ και υπάρχει στο πρόγραμμα της. Δεν την πειράζει αν γίνει σύγκρουση ή αν αποσυρθούν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων , οι εκπαιδευτικοί θα αγκαλιάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης , θα συμμετέχουν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά σ’ αυτή την διαδικασία, η συμμετοχή τους θα δείξει πόσο οπισθοδρομική είναι η ΟΛΜΕ που πήρε τέτοιου είδους αποφάσεις. Στην περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι – που δεν το πιστεύει- δεν την πειράζει , ας μείνουν τα υπηρεσιακά συμβούλια μόνο με την διοίκηση και χωρίς τους αιρετούς!

Είναι φανερό ότι το υπουργείο δείχνει ξεδιπλώνει την επίθεση εφ΄ όλης της ύλης απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα εκπαιδευτικών – μαθητών πλήττοντας καίρια τη δημόσια εκπαίδευση.

Μονόδρομος για την εκπαιδευτική κοινότητα ο δρόμος του αγώνα. Η απεργία της 15ης Οκτωβρίου πρέπει απλά να είναι ένας σταθμός στην κλιμάκωση των εκπαιδευτικών αγών. Για σήμερα η ΟΛΜΕ προκήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 για την πανεκαπιδευτική κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 12 το μεσημέρι 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.