• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με ΜΑΤ, βία και χημικά απάντησε το υπουργείο Παιδείας στους 15χρονους μαθητές (Φωτορεπορτάζ)

October 09, 2020 538

 

 

Μέχρι το Mall έφτασαν τα δακρυγόνα που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις εναντίον των μαθητών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής, διεκδικώντας την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Μεγάλη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση (που ο κύριος όγκος της ήταν μαθητές) πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, με τα γνωστά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που μέρες τώρα είναι αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Οι μαθητές επιμένουν να ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Στις 12:15, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συγκέντρωσης, χωρίς κανένα λόγο, με αφορμή κάποια μπουκάλια με νερό που έπεσαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ακολουθώντας για άλλη μια φορά το δόγμα Χρυσοχοΐδη, όπως και πριν από λίγες ημέρες έξω από το Εφετείο, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με πρόφαση τα αντικείμενα που έριξαν εναντίον τους άγνωστοι, «πνίγοντας» τους μαθητές και αναγκάζοντας αρκετούς να απομακρυνθούν για να αναπνεύσουν.

Παρά τα δακρυγόνα ο μεγάλος όγκος των συγκεντρωμένων, περίπου 1.500 άτομα, έμεινε αρκετή ώρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Πορεία, που παρευρίσκονταν με δικό τους πανό στη συγκέντρωση, καταγγέλλουν τα νέα “κατορθώματα” του υπουργείου Παιδείας και της αστυνομίας.

Και απαιτούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν με κίνδυνο να ποδοπατηθούν, ενώ η ΕΛΑΣ επιστράτευσε αμέσως, και χωρίς να συνεχίζεται κανένα επεισόδιο, τους περιβόητους δικυκλιστές της ΔΡΑΣΗ κυνηγώντας διαδηλωτές σε έναν πολύ στενό και επικίνδυνο χώρο όπως είναι η περιοχή γύρω από το υπουργείο και το Mall. 

Θυμίζουμε ότι η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι στα σχολεία που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά η τηλεκπαίδευση και ότι οι χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν σε γιορτές και αργίες,

 

 ΠΗΓΗ: e-[rologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search