Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ καλεί στην απεργία στις 15 Οκτωβρίου και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τ  στις 10 π.μ στην Ανουστιάτα, ενώ την Δευτέρα το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ καλεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας  σωματεία και εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: “Η Ε.Γ. του Ν.Τ.  Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις του εργατικού, λαϊκού και αντιφασιστικού αγώνα, για την παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του εργατικού – λαϊκού και μαθητικού κινήματος που αναπτύχθηκαν  το προηγούμενο διάστημα στην Κέρκυρα και σε όλη τη χώρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και από τον Σεπτέμβρη εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα είναι σε κινητοποιήσεις  διεκδικώντας  αξιοπρεπείς και ασφαλείς όρους εργασίας, προστασία των εργαζομένων στον τουρισμό, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους χώρους εργασίας.  Υγειονομικοί, Ξενοδοχοϋπάλληλοι, καθαρίστριες,  εκπαιδευτικοί,  μαθητές και γονείς, δίνουν έναν επίπονο συνεχή αγώνα, για δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Στο νησί μας οργανώνεται σκληρός αγώνας για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για τα μορφωτικά δικαιώματα, με κινητοποιήσεις  μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών, κάνοντας την υπόθεση αυτή στόχο για όλη την εργατική τάξη.

Η κατάσταση σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, περιβάλλον κλπ. είναι εκρηκτική.  Στο νοσοκομείο  Κέρκυρας η εικόνα αποτυπώνει την  κρατική εγκατάλειψη. Εργαζόμενοι λάστιχο, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς ουσιαστικά προσλήψεις.  Όλα τα λαϊκά δικαιώματα μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.  Η κυβέρνηση της  ΝΔ και τα αρμόδια υπουργεία  μέσα στην πανδημία  επιταχύνουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις παντού, όπως την αξιολόγηση θυσιάζοντας εργατικά – λαϊκά  δικαιώματα για τα κέρδη των μονοπωλίων… αντι-περιβαλλοντικό και  αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.  Αδιαφορούν για τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους .  Προκαλούν με την αναλγησία τους, βρίσκονται  απέναντι απ’ το λαό, ενώ την ίδια στιγμή που δίνουν προκλητική στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις  και στους επιχειρηματικούς ομίλους με δις ευρώ ζεστό χρήμα, προνόμια, φοροαπαλλαγές, προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις, με δεκανίκι τους τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ.

Το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, οι  μειώσεις  μισθών και  συντάξεων, η δουλειά μέχρι το θάνατο που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων…  έρχονται να αποτελειώσουν τώρα το έργο οι πολιτικές επιλογές  της κυβέρνησης. Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την επιβίωση του λαού, προωθεί νέο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων.  Αντί να προσλάβει δασκάλους, καθηγητές, εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων καταγγέλλει τους μαθητές που διεκδικούν τα αυτονόητα την ώρα που στοιβάζονται στα σχολεία κατά εκατοντάδες και «τρώνε «χημικά έξω από το υπουργείο Παιδείας. Αντί να στελεχώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με γιατρούς και να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες, τώρα, παρουσιάζει ως «φάρμακο» ενάντια στην πανδημία την ανακύκλωση κρεβατιών, τις μετακινήσεις προσωπικού κλπ.

Η  πολιτική της Κυβέρνησης επίσπευσε το 2ο κύμα της πανδημίας.  Αυτή  πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις θυσίες του λαού και μετέτρεψε τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ και τα σχολεία σε κέντρα διασποράς του ιού και σε ευκαιρία για να ξεδιπλώσει όλο το αντιδραστικό σχέδιο του επιτελικού κράτους. (μετατροπή των εκπαιδευτικών σε καταστολείς κοινωνικών αγώνων,  τηλε-κπαίδευση με εγκυκλίους «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»  εν μέσω καταλήψεων και  με τα «εντέλλεσθε»  της Περιφερειακής Δ/νσης  Εκπαίδευσης).

…Κι όλα αυτά στο όνομα της οικονομίας, του κεφαλαίου,  των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους.  Γι’ αυτούς και την κυβέρνηση η ζωή μας είναι κόστος. Η κάλυψη όμως των σύγχρονων  λαϊκών αναγκών αποτελεί την μόνη πραγματική κοινωνική προτεραιότητα !!!  Το  δημόσιο αναβαθμισμένο  δωρεάν σύστημα Υγείας με 3.500 ΜΕΘ και προσλήψεις με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό,  οι  σύγχρονες σχολικές  δομές  με 15 μαθητές ανά τάξη, οι προσλήψεις 20.000 μόνιμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών, τα έργα υποδομής αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής προστασίας του λαού, η προστασία της λαϊκής στέγης από τα «κόκκινα δάνεια», η ενίσχυση της μόνιμης εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος… Όλα αυτά δεν μπορούν να περιμένουν !

                                    ΩΣ ΕΔΩ !… Δεν πάει άλλο !  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ Covid σε όλους, χωρίς προυποθέσεις . Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
  2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
  3. Ακύρωση κάθε μορφής αξιολόγησης στο Δημόσιο.
  4. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  5. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
  6. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  7. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
  8. Κατάργηση όλων των αντια-σφαλιστικών νόμων. Επαναφορά και αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
  9. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.
  10. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  11. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους.

Καλούμε σε ΣΥΣΚΕΨΗ τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Δημοσίου,
την Δευτέρα, 12 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ“.