• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τρομοκρατούν – ποινικοποιούν – στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς – πνίγουν τους μαθητές στα χημικά

October 11, 2020 562

 

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής χαιρετίζει την πλειονότητα των συναδέλφων που δίνει τη μάχη για να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την καταστολή των μαθητικών καταλήψεων. Η προκλητική στάση του Υπουργείου και της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε όριο επιδιώκοντας να μας μετατρέψει σε παιδονόμους – καταδότες. Η νέα αυτή αυταρχική εκτροπή έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το κύμα βίας και καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, από τους διαδηλωτές για αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές και ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο μέχρι τους υγειονομικούς και τους μαθητές. Συνεχίστηκε με το χτύπημα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Εφετείο και με την άγρια καταστολή της μαθητικής συγκέντρωσης της 9 Οκτώβρη στο Υπουργείο Παιδείας. Τα ψηφισμένα αντισυνδικαλιστικά μέτρα του περασμένου Σεπτέμβρη -που βάζουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας και στήνουν “ηλεκτρονικά μητρώα” των συνδικάτων- ενεργοποιούνται το ένα μετά το άλλο. Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2018. Η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε νέο νόμο που ανατρέπει τον προηγούμενο (ν.1264/82) με το επιχείρημα πως πρόκειται για “παρωχημένες ρυθμίσεις του προηγούμενου αιώνα”. Επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα συνδικαλιστικά αλλά και τα ευρύτερα δημοκρατικά δικαιώματα. Θέλει να καθηλώσει, να χειραγωγήσει και να υποτάξει τα συνδικάτα για να ανοίξει το δρόμο στην πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Η επιχείρηση συκοφάντησης των μαθητικών κινητοποιήσεων, το κατασταλτικό όργιο της κυβέρνησης και η ρύθμιση για κατηγοριοποίηση των μαθητών και η τιμωρία με τηλε – απουσίες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Ιδιαίτερα σήμερα που το δικαίωμα των μαθητών και του λαού στον αγώνα, αλλά ακόμα και η σκέψη για απεργία ποινικοποιείται. Όταν η βαρβαρότητα επελαύνει και η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον.

Η κατάπτυστη υπουργική απόφαση δεν στοχεύει να εξοντώσει «μόνο» το σήμερα και το κάθε αύριο των μαθητικών αγώνων. Η απόφαση αυτή στοχεύει να ακυρώσει και να καταργήσει κάθε υπόσταση ανεξάρτητης οργάνωσης των ίδιων των εκπαιδευτικών που καλούνται να αποδεχτούν ότι είναι όργανα του κράτους διατεταγμένοι ενάντια σε κάθε αγώνα που θα αντιπαλεύει τις αντιεκπαιδευτικές και αντιδραστικές πολιτικές.

Στις 15/10 απεργούμε! Στις 16 να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Η αντίσταση θα δυναμώσει

· Μέτρα για την πανδημία – Μαζικά δωρεάν τεστ – μικρές τάξεις – μόνιμες προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαριότητας.

· Κάτω ο νόμος 4692 (Τράπεζα Θεμάτων, αξιολόγηση) και ο 4589 (προσοντολόγιο).

· Ανάκληση της ΥΑ 131451/ΓΔ4 που κάνει τους εκπαιδευτικούς απεργοσπάστες και χαφιέδες των μαθητικών καταλήψεων.

· Όχι στους παλιούς και νέους αντιασφαλιστικούς και αντεργατικούς νόμους.

· Κάτω τα χέρια από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις.

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 11 - 10 – 2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search