• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ - Για να βάζουμε κάποια πράγματα στην θέση τους

October 12, 2020 437



Το ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ οικειοποιήθηκε το κεντρικό σύνθημα του αντιναζιστικού κινήματος τo "δεν είναι αθώοι", μπορεί να να το θεωρήσεις άνευ ουσιαστικής σημασίας.
Θα θέλαμε όμως το δημοσιογραφικό όργανό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας λύσει κάποιες απορίες.
Πριν μια βδομάδα έβλεπε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, να κοσμεί το πρωτοσέλιδο της "ΕφΣυν" και μαζί με Μητσοτάκη - Σαμαρά να χαρακτηρίζονται "Το τείχος της Δημοκρατίας".

Απ' ότι γνωρίζουμε αυτό τον χαρακτηρισμό τον αποδέχτηκε και δεν πρόβαλε κάποιο επικριτικό σχόλιο.

Πώς, λοιπόν, μετά από μια βδομάδα μας παρουσιάζει τα δυο στελέχη αυτά της δεξιάς ότι έχουν ευθύνες για την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας γράφοντας χαρακτηριστικά ότι "η Ν.Δ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με την Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία";

Και εκτός απ' αυτό ας μας επιτρέψει η "Αυγή", αφού δηλώσουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα στην εκτίμησή της για την Ν.Δ, να κάνουμε και μια παρατήρηση.

Δεν θεωρεί αναγκαίο η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έστω μια προσχηματική αυτοκριτική γιατί στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης με πράξεις και δηλώσεις τους "χάιδευαν" το ναζιστικό μόρφωμα;

'Εχει "ξεχάσει" τις αναμνηστικές φωτογραφίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού της κυβέρνησης, σε Καστελόριζο και Κω, με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής;

Διαφεύγουν από τους συντάκτες του εντύπου οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος ότι "η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα".
(Πιο κατανοητό είναι να προσδοκάς "ανάσταση νεκρών" παρά "εκδημοκρατισμό" της ναζιστικής συμμορίας).

Λησμονούν κάποιες συμπεριφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προς το ναζιστικό μόρφωμα, όπως του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκο Βούτση ο οποίος τόνιζε ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μίας θετικής ψήφος της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Όσο για το ανέλπιστο "νομικό δώρο" που έκανε στους υπόδικους ναζί έχουμε γράψει αναλυτικά.

Προωθείτε Συριζαίικη τροποποίηση νόμου, δώρο στους υπόδικους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 


Λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής συμμορίας της "Χρυσής Αυγής" η κυβέρνηση προχωράει σε μια τροποποίηση νόμου, ώστε τα πρωτοκλασάτα στελέχη του εγκληματικού μορφώματος του Μιχαλολιάκου, να υποστούν ποινές "χάδι".

Κανονικά αυτή η κυβερνητική απόφαση θα έπρεπε να θεωρείται αδιανόητη και αναρωτιέται κανείς ποιες σκοπιμότητες υπηρετεί αυτή η απόφαση.
Οπως μάλιστα καταγγέλλει η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α με την επιχειρούμενη τροποποίηση του άρθρου 187 Π.Κ. περί εγκληματικής οργάνωσης, το αδίκημα της Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης υποβιβάζεται σε απλή επιβαρυντική περίσταση του αδικήματος της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. μια κατηγορία που μπορεί να φέρει ποινή ισχύει μέχρι τώρα 5-10 χρόνια. Με την ισχύουσα μορφή του άρθρου 187 Π.Κ. η Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης απειλείται με ποινή κάθειρξης 10-20 ετών.

Συνεπώς το ελάχιστο όριο της απειλούμενης ποινής των 10 ετών παύει να υφίσταται και μετατρέπεται από ελάχιστο σε μέγιστο.
Και συμπληρώνει στην καταγγελία της η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική απειλή:

Η τροποποίηση αυτή αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην εκκρεμή δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία συμπληρώνει τέσσερα χρόνια και φτάνει στο τέλος της, Αποτελεί ένα ανέλπιστο δώρο για όσους κατηγορούνται για την Διεύθυνση της Χρυσής Αυγής ως Εγκληματικής Οργάνωσης, δηλαδή ολόκληρη την ηγεσία της και συνολικά 20 από τους 68 κατηγορουμένους στη δίκη, που προχωρεί στο τελευταίο της στάδιο με συντριπτικό αποδεικτικό υλικό ενάντιά τους....

Αυτό ουσιαστικά θα σημάνει ατιμωρησία του αρχηγού και της ηγεσίας και εξίσωσή τους με τα απλά εκτελεστικά όργανα... Η επιχειρούμενη τροποποίηση δεν πρέπει να περάσει. Θα είναι ένα πισώπλατο χτύπημα στα θύματα της ρατσιστικής και φασιστικής βίας από την δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και όλων των παραφυάδων της.


Και γίνεται πιο αναλυτικός σ' αυτό το θέμα ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χ.Α., Θανάσης Καμπαγιάννης σε ανάρτησή του στο f/b.


Το νέο άρθρο 187 μειώνει την ποινή για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης από 10-20 χρόνια κάθειρξης σε 5-10.
Στην ουσία η ποινική ευθύνη του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης (5-10 έτη) εξομοιώνεται με αυτή του διευθύνοντος. Πρόκειται για παρέμβαση στην υπό εξέλιξη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ρίχνει τον Μιχαλολιάκο και την υπόλοιπη ηγεσία της ΧΑ στα μαλακά. Όπως είχε επιχειρήσει να το πράξει και η ΝΔ με το προσχέδιο ΠΚ του 2014, όπου σχεδίαζε να εντάξει στην αντικειμενική υπόσταση της εγκληματικής οργάνωσης το οικονομικό κίνητρο, έτσι και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροποποίηση που προτείνει στο δικό του προσχέδιο βοηθάει την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής.

Για να προλάβουμε τον δικαιωματικό υπουργό κύριο Καλογήρου, που έσπευσε να καταγγείλει προκαταβολικά τυχόν “ποινικό λαϊκισμό” στη δημόσια διαβούλευση, να υποδείξουμε την αντίφαση: οι αλλαγές στο 187Α (τρομοκρατική οργάνωση) κινούνται, αντίθετα με το 187, προς την αυστηροποίηση.
Δηλαδή: Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει πλέον ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία την τρομοκρατική οργάνωση που τελεί πλημμελήματα, αλλά προστίθενται μορφές αξιόποινης συμμετοχής στο 187Α τύπου “πρόκλησης” και “διέγερσης”΄και μάλιστα “μέσω διαδικτύου”.

Δηλαδή σε ένα άρθρο που είναι ήδη σκανδαλωδώς νεφελώδες και ποινικοποιεί την οργάνωση “που επιδιώκει εγκληματικές πράξεις” και όχι την οργάνωση “που τελεί εγκληματικές πράξεις”, που εισάγει την έννοια του τρομοκράτη (λες και το δικαστήριο δικάζει εγκληματικό προφίλ και όχι εγκληματική πράξη), η κυβέρνηση ποινικοποιεί πλέον και τη “διέγερση” τέλεσης αυτού του νεφελώδους αδικήματος, που έχει ήδη οδηγήσει (με την παρούσα μορφή του!) αθώους ανθρώπους στη φυλακή (βλ. περίπτωση Ηριάννας).

Τι μας ζητάει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός του: να καταπιούμε την επέκταση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας του άρθρου 187Α περί τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά να φυλάξουμε τις δικαιωματικές μας ευαισθησίες για την ελάφρυνση του 187, του άρθρου δηλαδή με το οποίο (τυχαία) δικάζεται ο Μιχαλολιάκος.
Ίσως μάλιστα να μας θυμίσει ο συνάδελφος υπουργός και τα κείμενα που συνυπογράφαμε για την κατάργηση των τρομονόμων και να μας εγκαλέσει, πάντα στα πλαίσια της καταπολέμησης του “ποινικού λαϊκισμού”.

Η αλλαγή αυτή δεν θα περάσει. Και όποιος παπαγάλος της κυβέρνησης σάς πει το αντίθετο, απαντήστε του: Τελειώσατε.

Έτσι, για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search