• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Αχ Αννούλα του ΠΑΣΟΚ, Άννα της φωτοτυπίας

October 14, 2020 752

 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

 
Γράφει ο mitsos175 

 

Οι γαλάζιοι έπαθαν ΣΟΚ, κόλπα της… Δημοπρασίας…

Βάζει ο Κούλης τα λαγουδάκια να ψαρέψουν αντιδράσεις. “Πρόεδρος Δημοπρασίας η Διαμαντοπούλου”. Έμφραγμα ο οπαδός της ΝΔ! Τέζα! Γλυτώνει και κάμποσες συντάξεις έτσι. “Μα αυτή που έχει πει τόσα εναντίον μας, την πλέον άχρηστη;”

Αν είναι μόνο θέμα αχρηστίας, θα έπρεπε να γίνουν όλοι Πρόεδροι, εναλλάξ…

Μετά ο Μητσοτάκης λέει κάποιο άλλο όνομα, που κανονικά θα δημιουργούσε ναυτία, αλλά επειδή οι χαχόλοι του έχουν πέσει σε αφασία κάνοντας εικόνα την Άννα στη θέση του Προκόπη, δεν λένε τίποτα. Μερικοί μάλιστα λένε. “Πάλι καλά. Θα μπορούσε να έβαζε τη Διαμαντοπούλου”. Κι ένα ρίγος περνά τη ραχοκοκαλιά τους…

Αυτά γράφαμε καιρό πριν, αλλά τώρα συμφωνώ με τον Μητσοτάκη! Είναι κρίμα τέτοιο ταλέντο στην καταστροφή να μένει ανεκμετάλλευτο. Έτσι ο Κούλης προτείνει την Άννα της φωτοτυπίας, τη χειρότερη Υπουργό Παιδείας μαζί με την Καμερέως, για Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Να γίνει! Επιτέλους μια καλή κίνηση: Μια βόμβα στον ΟΟΣΑ! Όπως σωστά καταλάβατε, δεν συμπαθώ καθόλου τον διεθνή οργανισμό εκείνων των χωρών «που υποστηρίζουν τις αρχές της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς».

Διαλύστε τους νεοφιλελέ ανθρωποφάγους! Και ποιος είναι «μανούλα» στην καταστροφή; Πολλοί στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά, αν η Άννα κάνει τη μισή ζημιά στον ΟΟΣΑ που έκανε στην Παιδεία, θα ξεκαρδιστούμε στα γέλια. Δε θα μείνει τίποτε όρθιο! Μπράβο Κυριάκο! Τα καλά να λέγονται. Μακριά από μας, κι όπου θέλει ας πάει. ΟΟΣΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ, κατά κει μεριά, να μάθουν να μας βάζουν Μνημόνια.

Εγκεφαλικό και πάλι ο Σαμαράς«Κλίμα έντονης δυσαρέσκειας επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με πολλούς βουλευτές να γίνονται αποδέκτες παραπόνων και αποδοκιμασιών από στελέχη και ψηφοφόρους για την καταστροφική πασοκοποίηση της παράταξης» λέει κλαίγοντας το antinews.

Μα γιατί το λέτε αυτό; Δεν ήταν καλά γιουσουφάκια όλο αυτόν τον καιρό οι Κιναλήτες; Μέχρι και τη ναζιστική προπαγάνδα των ακροδεξιών υιοθέτησαν. Ο Χρυσαλητίδης δεν είναι δεξιός; Δεξιότατος, ακροδεξιός! Κι η Άννα μια χαρά ταιριάζει και με Άδωνη και με Μπογδάνο και με Βορίδη. Με όλους τους συνοδοιπόρους των ναζί.

Εντάξει, έχει και κάποιο δίκιο ο Αντώνης. Σου λέει «αυτοί είναι σε άλλο κόμμα». Θεωρητικά, γιατί πρακτικά ίδια πολιτική κάνουν. Από τα εγκληματικά ναζιστικά αυγά μέχρι τις κιναλήσιες τσόντες. Όλοι για τα ίδια αφεντικά δουλεύουν βρε.

Να το κάνεις Κυριάκο. Μην ακούς κανένα. Μου έδωσες μεγάλη χαρά. Συνέχισε ευθεία, καλά πας. Ντουγρού για γκρεμό… Βρε την Αννούλα. Πως μας έκανε και γελάσαμε έτσι;

ΝΔ – Άννα Διαμαντοπούλου: Από το φλερτ στον έρωτα

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

            Βέβαια, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου «κεραυνός εν αιθρία». Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει δημόσια δηλώσει πριν από τις εκλογές του 2019 ότι «Πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» και ότι  «περισσότερη σχέση έχω με τη Νέα Δημοκρατία λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία».

            Από ό,τι φαίνεται, παρότι τελικά δεν πήρε θέση υποψήφιας βουλευτή, ευρωβουλευτή, ακόμη και Προέδρου της Δημοκρατίας όπως πιθανολόγησαν τα ΜΜΕ τους επόμενους μήνες, τελικά η αυτοδυναμία της ΝΔ αποδείχθηκε… εξυπηρετική.

Έχει το δίκιο του ο κ. Μητσοτάκης

            Εμείς τι να πούμε; ότι ο Μητσοτάκης έχει άδικο; Είναι και δική μας άποψη ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι το καπάκι για τον τέντζερη (κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι λέει ο λαός μας όταν αναφέρεται σε δύο ανθρώπους με τις ίδιες κατά κανόνα αρνητικές ιδιότητες και συνήθειες, οι οποίοι ταιριάζουν και γίνονται φίλοι ή παντρεύονται.).

            Η «τρίτη και φαρμακερή» επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 την βρίσκει και πάλι εκλεγμένη στην Α΄ Αθηνών, για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θέση που διατήρησε για λίγο και στην βραχύβια κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, πριν αναλάβει (επίσης για λίγο) το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ωστόσο, η οργή του κόσμου για όσα συνέβαιναν εν μέσω μνημονίων «έσβησε το άστρο» της και τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο του 2012 δεν εξελέγη.

            Η θητεία της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας (σήμερα είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola HBC) είναι ταυτισμένη με τα «μνημόνια» στην εκπαίδευση. Είναι αυτή, η οποία σε μια νύχτα εξαφάνισε από το εκπαιδευτικό τοπίο περίπου 1.500 σχολικές μονάδες.

            Ο νόμος – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και οι αναδιαρθρώσεις στα σχολεία είναι μόνο ορισμένα από τα «κατορθώματα» της, τα οποία συνέχισαν οι επόμενοι.

Η ίδια προώθησε και υπερασπίστηκε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας (στην υπουργική θητεία της αναγνωρίστηκαν τα κολέγια με την ταμπέλα των ιδιωτικών πανεπιστημίων).  Υπερασπίστηκε την «αριστεία» των εκλεκτών, τους ταξικούς φραγμούς, τη «δια βίου μάθηση» της περιπλάνησης και της συλλογής πιστοποιητικών, για λίγες ώρες δουλειάς. Υπερασπίστηκε τα πτυχία χωρίς αξία, τη διάλυση επιστημονικών αντικειμένων, την κατάργηση του ασύλου.

            Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει την πρότασή της να μη δίνεται απολυτήριο Λυκείου στους μαθητές που δεν γνωρίζουν πλήρως την Αγγλική Γλώσσα, πρόταση που έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, με θέμα: «Εκπαίδευση χαρισματικών ατόμων στην Ελλάδα. Ιδεολογικές πολιτικές-Ψυχολογικές-Παιδαγωγικές Προϋποθέσεις Εκπαίδευσης Χαρισματικών Ατόμων».

            Μας θύμισε, μάλιστα, τότε, ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει και όταν ήταν Επίτροπος στην Ευρώπη.

            Τι μαθαίνει, λοιπόν κανείς από την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία από τα 26 της χρόνια έχει καταλάβει τις πιο υψηλές θέσεις της κρατικής ιεραρχίας (νομάρχης, γενική γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας, πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, γενική γραμματέας Βιομηχανίας, υφυπουργός Ανάπτυξης, επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπουργός Παιδείας).

            Αλήθεια πόσο κυνικότητα μπορεί να διαθέτει κανείς για να τολμά να ξεστομίζει όσα ξεστόμισε και συνεχίζει να ξεστομίζει η πρώην κ. Υπουργός της Παιδείας;

            Αναμφίβολα η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμβολίζει τις πιο αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων, στην εκπαίδευση, γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης δίνει βάρος στο (αντιδραστικό) έργο της.

            Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, καθώς αναπνέουμε τα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής που ευλαβικά υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, μπορεί κάποιος, αφενός, εύκολα να καταλάβει τι σήμαιναν  οι προτροπές αυτές του «αθώου» και «ουδέτερου» αυτού Οργανισμού που χρόνια τώρα πασχίζει να προσαρμόσει την εκπαίδευση και την εργατική δύναμη στις «νέες συνθήκες», ώστε να διαμορφώσει το σημερινό εργαζόμενο: με εργασιακές προδιαγραφές 19ου αιώνα και παραγωγικές δυνάμεις 21ου αιώνα! Αφετέρου, μπορεί επίσης εύκολα να καταλάβει και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Άννα Διαμαντοπούλου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search