• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δε σταματούν τα μαθήματα ακόμα και με έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊου στα σχολεία!

October 14, 2020 1606

Το νέο πλαίσιο μέτρων που θα επιβάλλεται όταν μια περιοχή επιδημιολογικά είναι στο κόκκινο προβλέπει απόφαση που εκδόθηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει όλους τους κανόνες που θα ισχύουν ανα περιφέρεια ή περιοχή. Τι θα γίνει όμως με σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια αν κάποια περιοχή βρεθεί στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου

 

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης της κάθε περιοχής.

Στον πίνακα που περιλαμβάνει η απόφαση για την επιβολή νέων μέτρων ανάλογα το επιδημιολογικό επίπεδο επικινδυνότητας διασποράς του κορονοϊου, προβλέπεται ότι τα σχολεία δεν θα σταματούν την λειτουργία τους. Συγκεκριμένα προβλέπεται η εκ περιτροπής λειτουργία ενώ θα μπορεί να επιβάλλεται και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω τηλεκπαίδευσης. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

 
 

Στην περίπτωση που κάποια περιοχή μπει σε «κόκκινο» συναγερμό, για τα Πανεπιστήμια θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους και η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

Τέλος ακόμη και σε αυτή την ακραία περίπτωση που φτάσει μια περιοχή σε τέτοιο επιδημιολογικό φορτίο που θα σημάνει ο «κόκκινος» συναγερμός οι εκκλησίες δεν θα κλείσουν αλλα θα λειτουργούν κανονικά αλλά ουσιαστικά χωρίς πιστούς αφού θα επιτρέπονται μόλις 9 άτομα εντός του ναού.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες οι 27 ανήκουν στο επίπεδο 1, (σε ετοιμότητα), 25 βρίσκονται στο επίπεδο 2, (σε κατάσταση επιτήρησης), και 22 στο επίπεδο 3, (σε κατάσταση δηλαδή αυξημένης επιτήρησης), ενώ καμία δεν βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4).

Αναλυτικά έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος- Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά

Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς , Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.

 

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται άνα 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιδημιολόγων και λοιμοξιογώνων ή και συνχότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς ή επιδημιολογικούς δείκτες.

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα- Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr/

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search