• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας

October 15, 2020 370

Ανακοίνωση  του ΜέΡΑ25 για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αναλυτικά:

Το ΜέΡΑ25 Κέρκυρας και ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 εκφράζουμε μεγάλη ανησυχία για τα σωρευόμενα ζητήματα προστριβών μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Ειδικά το πρόσφατο ζήτημα της αντιδημοκρατικής, καταχρηστικής, απαξιωτικής, άδικης και αντιπαραγωγικής τιμωρίας ενός μάχιμου και καταξιωμένου γιατρού του Ε.Σ.Υ. δημιουργεί ένα πρωτοφανές και πολύ κακό προηγούμενο από πολλές απόψεις.

 

Ως προς την ουσία της, συνιστά ούτως ή άλλως κατάχρηση της εξουσίας του διοικητή, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να ελέγξει μονομερώς ιατρικό έργο, όπως ο καθορισμός της προτεραιότητας των χειρουργικών επεμβάσεων. Ωστόσο, η απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Ρουμπάτη που αφορά τον κ. Χριστοδούλου ελέγχεται και ως προς άλλα τρία σημαντικότατα σκέλη.

Το πρώτο είναι το ηθικό σκέλος: ο συγκεκριμένος γιατρός έχει κερδίσει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη ουσιαστικά από το σύνολο της κερκυραϊκής κοινωνίας, κάτι το ομολογουμένως δύσκολο για τη θέση του.
Το δεύτερο είναι το νομικό σκέλος: η τιμωρία γιατρών από διοικητή νοσοκομείου χωρίς τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, κινείται επί ξηρού ακμής ως προς τη νομιμότητά της, διότι ένα αμιγώς χειρουργικού περιεχομένου ζήτημα κρίθηκε χωρίς την εξειδικευμένη και επίσημη, όπως και νομικά προβλεπόμενη αρωγή ειδικού επί της ουσίας.

Τέλος, υπάρχει και το διοικητικό σκέλος, ιδιαίτερα σημαντικό: η απόφαση αυτή λειτουργεί διαιρετικά, όπως και απαξιωτικά, για το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου, καταρρακώνει το ηθικό του και υπονομεύει τη συνεργασία, εν μέσω της ισχυρότερης εδώ και δεκαετίες πρόκλησης για τη δημόσια υγεία, που συνιστά η πανδημία CoViD-19, ήδη μαινόμενη και εντός των τειχών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πράξεις του κ, Ρουμπάτη, τόσο αυτή όσο και οι διαρκώς καταγγελόμενες άλλες, δημιουργούν πλέον αμφιβολίες και ως προς τη διοικητική ικανότητά του.

Το Μέρα25 Κέρκυρας θεωρεί πως η απόφαση αυτή μπορεί και πρέπει να αρθεί άμεσα και να ζητηθεί η πρέπουσα συγνώμη από τους προσβαλλόμενους εξ αυτής, όπως και αναμένει η μεταμέλεια να κάνει τα λάθη διδακτικά. Αλλιώς, οι υπεύθυνοι για το διορισμό στελεχών σε τόσο κρίσιμα πόστα ίσως και να πρέπει να επανεξετάσουν τα κριτήρια τόσο των επιλογών τους σε επίπεδο προσώπων όσο και το σχεδιασμό πολιτικής που επιτρέπει την επικράτηση τέτοιων φαινομένων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search