• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

K. Παπαδάκης: Μόνο 34 μήνες θα μείνει στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

October 15, 2020 488

 

Μόλις 34 μήνες, δηλαδή λιγότερο από τρία χρόνια αναμένεται να μείνουν στη φυλακή οι καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως είπε σήμερα μιλώντας στο Open o συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης

 

Όπως εξήγησε ο K. Παπαδάκης, το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τελέστηκε πριν από την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα και ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες.

Αυτό σημαίνει κατά τον κ. Παπαδάκη, ότι οι καταδικασθέντες θα εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους από την οποία αφαιρείται βέβαια και ο χρόνος κατά τον οποίο έμειναν προφυλακισμένοι.

«Το αδίκημα είναι πριν από την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση. Μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαδάκης.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι δικάζονται πάντοτε με βάση την αρχή του ευμενέστερου νόμου ο οποίος ίσχυε κατά την τέλεση ή μετά την τέλεση του αδικήματος για το οποίο έχουν κατηγορηθεί. Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ότι σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης (όχι ισόβιας δηλαδή) ο καταδικασθείς θα εκτίει τα 3/5 της ποινής του. Ο παλαιός αντιθέτως προέβλεπε ότι εκτιταίο είναι το 1/3 της ποινής.

Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται πως οι καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης θα εκτίσουν την ποινή τους με βάση τον ευμενέστερο για τους ίδιους νόμο, ο οποίος ίσχυε κατά την περίοδο τέλεσης του αδικήματος. Επομένως θα εκτίσουν το 1/3 των 13 ετών κάθειρξης που τους έχουν επιβληθεί.

Η απόφαση για τις ποινές  για δεκάδες κατηγορουμένους είναι αναντίστοιχη και ουσιαστικά ανατρέπει την απόφαση για την καταδίκη και δεν δείχνει διάθεση του δικαστηρίου να φτάσει μέχρι το τέλος στην απονομή δικαιοσύνης. Η λαϊκή απαίτηση για καταδίκη στην πράξη και όχι στα χαρτιά παραμένει. Και εξαρτάται πλέον αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση του δικαστηρίου για το ανασταλτικό αποτέλεσμα των εφέσεων. Αυτή θα καθορίσει αν τελικά η απόφαση θα δικαιώσει τα θύματα, όταν μάλιστα έχει αναγνωρισθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χ.Α.

Θα ζητηθεί έφεση για την υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων

Ο Κώστας Παπαδάκης εξέφρασε παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τις ποινές των υπολοίπων κατηγορουμένων. «Είναι υπερβολικά χαμηλές οι ποινές για τους άλλους. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία, 30 με 40 κατηγορούμενοι. Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια;» σημείωσε σκωπτικά.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων. «Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές» είπε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search