• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φωτορεπορτάζ από το σημερινό μαζικό συλλαλητήριο εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών

October 15, 2020 414

 

 

 

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Πανδημοσιοΰπαλληλική κινητοποίηση- συλλαλητήριο με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοπιήθκε το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το  γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) καθώς και πλήθος πρωτοβάθμιων συνδικάτων και φορέων της εκπαίδευσης. 

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων: Θωράκιση της δημόσιας υγείας, αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς, το ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (βλέπε αναλυτικά παρακάτω). Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε μαθητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση, στο κέντρο της Αθήνας και απειλούσαν με προσαγωγές προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το ξενοδοχείο Αμαλία στην πλατεία Συντάγματος.

 

Εκπαιδευτικοί μεσολάβησαν και τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα μετά από πιέσεις. Η αστυνομία ισχυριζόταν ότι θα πραγματοποιήσει εξακρίβωση στοιχείων μήπως τα παιδιά έχουν πλαστές ταυτότητες...

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓ.Α.Σ

Κάτω τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης!

Αγώνας για σταθερή και πλήρη εργασία-Δημόσια Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση!

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ. Η πολιτική της σιδηράς πυγμής που εδραιώνει η κυβέρνηση με όχημα την πανδημία, συνοδεύεται από απανωτά μέτρα, που από τη μια συνθλίβουν κατακτήσεις, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και από την άλλη ενισχύουν ξεδιάντροπα εν μέσω οικονομικής κρίσης, το μεγάλο κεφάλαιο. Για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια η ανεργία ξεπέρασε τα επίπεδα των πρώτων χρόνων των μνημονίων, φανερώνοντας τις πραγματικές στοχεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Τα αντεργατικά μέτρα που επέβαλε η ΝΔ με απανωτές ΠΝΠ και νομοθετήματα, αφήνουν πίσω τους τσακισμένες εργασιακές σχέσεις, βαθιά φτώχεια, στρατιές ανέργων, προς όφελος των επιχειρήσεων και της μεγαλοεργοδοσίας. Αυτό άλλωστε είναι και το πραγματικό επίδικο της πολιτικής που εφαρμόζεται στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παρά τα προκλητικά και ψευδή κυβερνητικά διαγγέλματα περί “οχύρωσης του ΕΣΥ”, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης. Η αύξηση των κρουσμάτων φανερώνει το μέγεθος της διάλυσης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και ΜΕΘ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει προκλητικά πακτωλούς εκατομμυρίων στους κλινικάρχες, ενώ τα ιδιωτικά κέντρα θησαυρίζουν πατώντας πάνω στην αγωνία των λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των βαθμίδων βρίσκονται εκτεθειμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης που στοιβάζει 25 και 27 παιδιά στις τάξεις, προβάλλοντας ως μοναδικό μέσο προφύλαξης τη μάσκα. Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ψηφίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι μπαίνουν σε εφαρμογή το ένα μετά το άλλο, διαμορφώνοντας ένα νέο γκρίζο τοπίο στην εκπαίδευση, που εντείνει ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, αλλάζει προς το χειρότερο τις εργασιακές συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς.

Για να αντιμετωπίσει τη γενικευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, η ακροδεξιάς πνοής ΝΔ καταφεύγει στην εδραίωση του αστυνομικού κράτους της βίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας. Μετά τα χτυπήματα στο άσυλο και στην απεργία η κυβέρνηση ενεργοποιεί τον αντιδημοκρατικό χουντονόμο για τις διαδηλώσεις ώστε να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Από τις τελευταίες κινητοποιήσεις των υγειονομικών, τις μαθητικές και πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις ως το μεγαλειώδες παλλαϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα του “νόμου και της τάξης” και της “μηδενικής ανοχής”, κατέφυγε στην βάρβαρη αστυνομική βία και στην καταστολή. Την ίδια ώρα κηρύσσει τον πόλεμο με τα συνδικάτα. Προαναγγέλλει σαρωτικές αντιδραστικές ανατροπές, ωμή κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα, ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κουρελιάζοντας τις ζωντανές δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις κλπ), καταπατώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία.

Η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Να διεκδικήσουν

-Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών! ΜΕΘ στα Δημόσια νοσοκομεία! Δωρεάν τεστ για όλους!

-Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

-Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.

– Σταθερή και πλήρη εργασία! Αυξήσεις στους μισθούς! Όχι στις απολύσεις και την εργασία – λάστιχο που εξοντώνει!

– Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφαλισης

– Να μην περάσουν τα βάρβαρα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Πανεργατικό μέτωπο αγώνα!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ολιγαρχίας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search