Print this page

Από ανο(η)σία της αγέλης των κυβερνώντων λειτουργούν κανονικά τα σχολεία στην Κοζάνη παρά το lockdown!

October 16, 2020 1233


Η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων στην Κοζάνη παρά το lockdown είναι ένα ακόμα συντριπτικό χτύπημα στον ορθολογισμό. Αν σκεφτεί κανείς ότι στα υπό κατάληψη σχολεία γίνεται - καλώς ή κακώς (κάκιστα για την ακρίβεια) τηλεκπαίδευση , ενώ στα σχολεία της Κοζάνης που βρίσκονται στο κόκκινο λειτουργούν κανονικά και τα ΑΕΙ με τηλεκπαίδευση, τότε μιλάμε για ο θρίαμβο του ανορθολογισμού και του κυνισμού.  

Οργή στην Κοζάνη έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, παρά την κήρυξη ολόκληρης της περιφέρειας σε κατάσταση Αυξημένου Κινδύνου (Επιπέδου 4) και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Μόνο η ανο(η)σία της αγέλης των κυβερνώντων μπορεί να εξηγήσει αυτό το εκπαιδευτικό παράδοξο. Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται πως η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας των σχολείων πανελλαδικά μαθητές, εκπαιδευτικού και γονείς βιώνουν τον κυνισμό της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ που το μόνο μέτρο που έχει λάβει είναι η ... μάσκα.

Προφανώς γιατί θεωρούνται αναλώσιμοι, όπως εκφράζει και το αξίωμα Κεραμέως τι 5 τί 25 μαθητές στην ίδια τάξη το ίδιο είναι. 

Στην απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης αναφέρεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην περιοχή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητές Διευθύντριες, Αγαπητοί Διευθυντές,

Δεδομένης της ένταξης της ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο 4 των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και εν αναμονή έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης θα λειτουργήσουν κανονικά με υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από και προς την ΠΕ Κοζάνης θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που μετακινούνται από άλλες ΠΕ προς τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων σας.

Προσέχουμε όλοι και παραμένουμε ψύχραιμοι και ασφαλείς.

Καλή συνέχεια στο έργο σας,

Από τη Δ/νση ΔΕ Κοζάνης»

Εξαιρούνται τα σχολεία!


Σύμφωνα με τη νέα τροποποιημένη απόφαση, από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 - αυξημένου κινδύνου τίθεται από αύριο, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί και θα ισχύουν για 14 ημέρες, έως και 29 Οκτωβρίου 2020.

Στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 - αυξημένου κινδύνου προβλέπεται:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους,
η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους,
η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τι θα γίνει με σχολεία και ΑΕΙ
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων που προβλέπει όμως την κανονική λειτουργία των σχολείων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη νέα τροποποιημένη απόφαση, από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αυτών (εσωτερικούς και εξωτερικούς).

Αναλυτικά η απόφαση:

Τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19»

Την ανάγκη ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο τέταρτο επίπεδο προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας (πολύ υψηλό), λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και εξαίρεσης της λειτουργίας των σχολείων από την αντίστοιχη πρόβλεψη του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων, δεδομένης της ισχύος ειδικότερων κανόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«3. Οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας - Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας και Ηρακλείου εντάσσονται στο τρίτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (υψηλό).».

«4. Από τις 16 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6.00 έως τις 29 Οκτωβρίου 2020 η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εντάσσεται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό). Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αυτών (εσωτερικούς και εξωτερικούς) και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020 (Β’ 3780) και 120126/ΓΔ4/30.9.2020 (Β’ 3882) κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως ισχύουν.

Ως προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ισχύουν οι προβλέψεις του σημείου 9 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους για το τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό).».

3. Τα Παραρτήματα με αριθμούς 1, 2 και 3 διαγράφονται και τα Παραρτήματα με τους αριθμούς 4, 5, 6, 7, 8 και 9 αναριθμούνται αντίστοιχα σε 1, 2, 3, 4, 5 και 6.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.