• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Ιωνιδείου Πειραιά καταγγέλλουν αγανακτισμένους που επιτέθηκαν εναντίον μαθητών και εκπαιδευτικών

October 18, 2020 884

 

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ εντείνουν την πολιτική της καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων. Η ίδια η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως με συκοφαντίες εναντίον των μαθητών και των κινητοποιήσεών τους διαμορφώνει εκμεταλλευόμενη τα μέσα μαζικής προπαγάνδας κλίμα "κοινωνικού αυτοματισμού". Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και  Λυκείου Ιωνιδείου Πειραιά καταγγέλλει αγανακτισμένους που επιτέθηκαν εναντίον μαθητών και εκπαιδευτικών: "To πρωί της Πέμπτης 15/10 γονείς μαθητών (τα στοιχεία των οποίων έχει ήδη στη διάθεσή της η διεύθυνση Γυμνασίου και Λυκείου) εξαπέλυσαν φραστική επίθεση με ύβρεις και απειλές εναντίον συγκεκριμένων μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας έξω από την Ιωνίδειο"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν ήταν η αναμενόμενη αφού εκτός από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας και αναστάτωση σε μαθητές και καθηγητές, το θέμα των καταλήψεων απασχόλησε έντονα το σχολείο μας όπως και τα σχολεία όλης της χώρας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας.

Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε πως η θέση των παιδιών είναι μέσα στο σχολείο, στα θρανία τους και στα μαθήματά τους.

Κανένας γονέας δεν θέλει να είναι κλειστά τα σχολεία, σαφώς το ίδιο επιθυμούν και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Ειδικότερα για τους μαθητές της Ιωνιδείου, που έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή τους στο σχολείο μας, είναι κατάφωρη αδικία να υπάρξει τροχοπέδη στην πορεία τους.

H θέση αυτή του ΔΣ δεν σημαίνει όμως ότι θα μένoυν στο απυρόβλητο πράξεις και ενέργειες που στο όνομα ενός “ανοιχτού σχολείου” στρέφονται εναντίον μαθητών ή εκπαιδευτικών.

Επικοινωνούμε για να σας ενημερώσουμε σχετικά με ορισμένα συγκεκριμένα περιστατικά:

1. To πρωί της Πέμπτης 15/10 γονείς μαθητών (τα στοιχεία των οποίων έχει ήδη στη διάθεσή της η διεύθυνση Γυμνασίου και Λυκείου) εξαπέλυσαν φραστική επίθεση με ύβρεις και απειλές εναντίον συγκεκριμένων μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας έξω από την Ιωνίδειο. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του σχολείου μας και οι ΣΓΚ καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες δεν αρμόζουν σε σχολικές και μαθητικές κοινότητες.

2. Πρωτοβουλία μερίδας γονέων με την επωνυμία “Ανοιχτή Ιωνίδειος", κινούμενη σε λογική κοινωνικού αυτοματισμού, καλούν τους γονείς να υπογράψουν ένα κείμενο το οποίο διακινείται ως κρυφό έγγραφο, που αποτελεί

επτασφράγιστο μυστικό. Από την ενημέρωση που έχουμε από γονείς που διάβασαν το συγκεκριμένο κείμενο, στην μορφή που είχε την Παρασκευή 16/10, αυτό εμπεριέχει άμεσους και έμμεσους υπαινιγμούς εναντίον της Διεύθυνσης και καθηγητών του σχολείου για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ή συμμετοχή σε κινητοποιήσεις των συλλογικών τους οργάνων (σε σχέση με την τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια της κατάληψης), ενώ ταυτόχρονα αφήνει έμμεσες αιχμές για ποινικοποίηση μαθητών.

Τα ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου και λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τις συγκεκριμένες ενέργειες και επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους.

Οι ενέργειες αυτές:

1ον. Είναι εξωθεσμικές. Δεν εντάσσονται υπό καμιά έννοια στις αρμοδιότητες που έχουν οι Σύλλογοι Γονέων με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο.

2ον. Διχάζουν τους γονείς και τους βάζουν στη διαδικασία επιλογής αντίπαλων στρατοπέδων τη στιγμή που επιβάλλεται να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση έτσι ώστε όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα του σχολείου και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.

3ον. Αντιτίθενται στην ιστορική διαδρομή της Ιωνιδείου αλλά και στη στάση αρμόδιων φορέων που μέχρι στιγμής έχουν σταθεί με πνεύμα συνεννόησης και σύνεσης έναντι των διεκδικήσεων των μαθητών. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειακού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στην υπό κατάληψη Ιωνίδειο και συζήτηση με μαθητές. Αντίστοιχη στάση επέδειξε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που δέχθηκε να συναντηθεί με το Συντονιστικό των μαθητών την Παρασκευή 16/10.

4ον. Παραπέμπουν σε περιστατικά τύπου «Αλίμου» τα οποία καταδίκασε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία αλλά και το Υπουργείο Παιδείας.

Πράξεις βίας, είτε λεκτικής, είτε σωματικής, είτε ψυχολογικής είναι απαράδεκτες.

5ον. Λησμονούν ότι η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα και διαδικασίες σε περιοδική συχνότητα με βάση τα κριτήρια που ορίζει η πολιτεία και όχι με βάση τα "θέλω" μιας μερίδας γονέων. Λησμονούν επίσης ότι οι διδάσκοντες υπάγονται σε συλλογικά όργανα που λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις τις οποίες κάθε καθηγητής έχει δικαίωμα να ακολουθεί, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν οι γονείς των μαθητών του.

6ον. Έρχονται σε πλήρη ρήξη με το πνεύμα σύνεσης και διαλόγου που πρέπει να κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών έχουμε όλοι μια κοινή αποστολή. Την επίτευξη της ομαλής μετάβασης των μαθητών στην κοινωνία εξοπλίζοντάς τους με σωστή εκπαίδευση, παιδεία και σεβασμό αλλά και ηθικές αρχές.

Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, έτσι ώστε να μας παραχωρήσει την Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας και τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε για την ημέρα της πρώτης για την φετινή σχολική χρονιά γενική συνέλευση του ΣΓΚ η οποία θα είναι εκλογοαπολογιστική, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Θερμή παράκληση όπως ανταποκριθείτε στην πρόσκληση έτσι ώστε να ενημερωθείτε για τα θέματα που απασχολούν την μαθητική κοινότητα.

 

Μετά τιμής

Τα ΔΣ των Συλλόγων Προτύπου Γυμνασίου και Προτύπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search