• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων για τους 5 μαθητές που κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ τέσσερις ημέρες!

October 19, 2020 502

 

 

Πέντε μαθητές που συνελήφθησαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου, κρατήθηκαν τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς, σύμφωνα με καταγγελίες, να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους, και οδηγούνται στα Δικαστήρια, με κατηγορίες σχετικά με επεισόδια. 

Όπως καταγγέλλεται επώνυμα από τη συνήγορο συλληφθέντα μαθητή, Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, η Εισαγγελία έλαβε την πολιτική απόφαση να κρατήσει στα κρατητήρια 5 συλληφθέντες μαθητές από το μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, μια ζέση που δεν έδειχναν ούτε για τους χρυσαυγίτες μετά τα εγκλήματά τους!Μάλιστα, επικαλούμενοι τον κορονοϊό, οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψαν σε ανήλικα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους όλο το τετραήμερο ενώ απαγόρευσαν στους συνηγόρους τους να τους μεταφέρουν φρέσκα ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα. Παράλληλα, όπως μας μεταφέρθηκε, η μισή ΓΑΔΑ δε φοράει καν μάσκες προστασίας…Μόνο η εκδικητική μανία και η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών εξηγεί το ότι επιλέχθηκε να κρατούνται επί τέσσερις ημέρες ανήλικοι στα κρατητήρια ώσπου να έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή!Μόνο έτσι – και από κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο – εξηγείται το ότι ανήλικα παιδιά υποχρεώθηκαν να φοράνε επί τέσσερις ημέρες τα ίδια ρούχα και εσώρουχα στα κρατητήρια!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα στην Ευελπίδων

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα ενώ κύμα συμπαράστασης υψώνεται από συλλόγους γονέων και νεολαιίστικες οργανώσεις. Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής στηρίζει τους μαθητές, καλεί σε κινητοποίηση συμπαράστασης και μιλά για οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης νέων παιδιών που ορθώνουν την φωνή τους και διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Η καταγγελία της είναι η εξής:

«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση στην ΓΑΔΑ από την προηγούμενη Πέμπτη, 5 μαθητών που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο . Οι 5 ανήλικοι μαθητές (ένας από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας από την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους! Η σύλληψη τους εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή !!!. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η μετατροπή των παιδιών μας σε αυριανούς υπάκουους σκλάβους που θα φοβούνται να ορθώσουν την φωνή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Με την ωμή καταστολή και την απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει “φίμωτρο" στους χιλιάδες μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην υγεία και τη μόρφωση! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές και να απαλλαγούν πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους βαραίνουν! Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι γονείς θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο της δεν θα περάσει! Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις της Αττικής να καταγγείλουν την ωμή τρομοκρατία εις βάρος των παιδιών μας!!!

Όλοι αύριο Δευτέρα 19/10/2020 στις 11 πμ στην κινητοποίηση συμπαράστασης στους 5 μαθητές, στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Αθήνα, 18 Οκτώβρη 2020».

Αγωνιστική Παρέμβαση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θ

 

Να αφεθούν ελεύθεροι οι 5 μαθητές που κρατούνται

από την Πέμπτη 15/10 στη ΓΑΔΑ και να διαγραφούν

οι ανυπόστατες κατηγορίες τους έχουν απαγγελθεί

 

Η Αγωνιστική Παρέμβαση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αυθαίρετη σύλληψη 5 ανήλικων μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν στο μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα, όπου χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έδωσαν το παρόν, διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας εντός των σχολικών μονάδων.

Η αστυνομία επιχείρησε από νωρίς με σωματικούς ελέγχους ήδη στην προσυγκέντρωση στα Προπύλαια να τρομοκρατήσει τους μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και ένα μήνα απαιτώντας τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, την απόσυρση της τράπεζας θεμάτων και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αλλά και στο τέλος της πορείας η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δεκάδων μαθητών επιλέγοντας τυχαία μέσα από το πλήθος. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση 14χρονου μαθητή, ο οποίος είναι γραμματέας του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, και απόλυτα ενδεικτική για τον αυταρχικό κατήφορο συνολικά της κυβέρνησης. Ο μαθητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ προηγουμένως είχε περάσει δύο φορές από σωματικό έλεγχο, χωρίς να έχει εντοπιστεί τίποτα το ύποπτο ή παράνομο επάνω του!

Οι 5 συλληφθέντες μαθητές κρατούνται έκτοτε στη ΓΑΔΑ χωρίς επικοινωνία με την οικογένειά τους, παρά μόνο με τους συνηγόρους τους, χωρίς να έχει επιτραπεί έστω σε αυτούς να τους δώσουν συσκευασμένα τρόφιμα και καθαρά ρούχα! Ενώ πρόκειται να δικαστούν αύριο Δευτέρα στο πλαίσιο αυτοφώρου με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα!

Είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζονται ανήλικοι μαθητές ως εγκληματίες, να υφίστανται την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου και του ελέγχου των προσωπικών τους αντικειμένων, να ανοίγονται οι τσάντες τους, να απομονώνονται οι ίδιοι και να στήνονται σε σειρά ως συλληφθέντες κακοποιοί υπό την εποπτεία ανδρών των ΜΑΤ, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα διαδηλώνοντας ειρηνικά, και τελικά να συλλαμβάνονται, να οδηγούνται στη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνται από την Πέμπτη χωρίς δυνατότητα για επισκεπτήριο και αλλαγή ρούχων, για να τους φορτώσουν κακουργήματα!

Είναι προσωπικά υπεύθυνη η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως για την άθλια αντιμετώπιση των μαθητών από την αστυνομία στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, όπως και για τα δακρυγόνα και χημικά που έριξαν στα παιδιά έξω από το Υπουργείο Παιδείας στην προηγούμενη κινητοποίηση των μαθητών. Είναι υπεύθυνη η Υπουργός Παιδείας για την προσβολή της αξιοπρέπειας των συλληφθέντων ανήλικων μαθητών και τη βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Μια Υπουργός Παιδείας που απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μαθητών για ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων απαντά μόνο με εκφοβισμό και καταστολή! Τις καταλήψεις των σχολείων επιχείρησε να τις διαλύσει με την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και τον ετσιθελικό αποκλεισμό από αυτήν την υποχρεωτική κατ’ όνομα εκπαίδευση όσων μαθητών συμμετείχαν στις καταλήψεις αναθέτοντας το ρόλο του χαφιέ στους εκπαιδευτικούς, για να εισπράξει την χλεύη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Την κινητοποίηση των μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας την αντιμετώπισε με χημικά και δακρυγόνα πνίγοντας τους ανήλικους. Την διαδήλωση της Πέμπτης προσπάθησε να την καταστείλει με σωματικούς ελέγχους και ελέγχους τσαντών ανηλίκων, με τραμπουκισμό των μαθητών από τους αστυνομικούς και προσαγωγές! Έτσι αντιμετωπίζει η

Υπουργός των γιγαντιαίων μασκών και του μίνι παγουρίνου τους μαθητές που ζητούν να μαθαίνουν με ασφάλεια μέσα σε ανοιχτά σχολεία!

Αλλά είναι προσωπικά υπεύθυνος και ο κατ’ όνομα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοῒδης που έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να καταγραφεί στην ιστορία ως ο Υπουργός της Βίας και της Καταστολής!

· Απαιτούμε την παραίτηση της Κεραμέως και του Χρυσοχοῒδη ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους μαθητές αυτής της χώρας.

· Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές μας και να διαγραφούν οι όποιες ανυπόστατες κατηγορίες τους έχουν απαγγελθεί.

· Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και να παραμείνουν ανοιχτά για όλους τους μαθητές.

· Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Διεκδικούμε το σεβασμό της ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλης της κοινωνίας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search