Print this page

Την πήραν χαμπάρι και στη Βουλή τη Ν. Κεραμέως: Δε δημοσιεύετε τις εισηγήσεις των ειδικών - Όλα «δουλεύουν ρολόι» για την υπουργό!

October 19, 2020 851

 

Την πήραν χαμπάρι και στη Βουλή  για τα ψευδή στοιχεία και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ της «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης με τον βουλευτή Χρ. Βερναρδάκη να τονίζει ότι δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι εισηγήσεις των ειδικών, καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές που δε λειτουργούν σε μηνιαία βάση.

Η υπουργός Παιδείας, επεσήμανε ότι μετά από πέντε εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων μόλις 32 σε σύνολο 14.000 παραμένουν κλειστά, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,2%. Την ίδια ώρα, το 0,3% από τα 80.000 τμήματα παραμένουν κλειστά.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι τα κρούσματα προέρχονται έξω από το σχολείο, από την κοινωνία, και μεταφέρονται εντός της σχολικής μονάδας, αναφερόμενη έτσι και στα συμπεράσματα των ειδικών ότι τα παιδιά δύσκολα νοσούν, ενώ δεν μεταδίδουν εύκολα τη νόσο.

Αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού  στα σχολεία είναι η αλήθεια

Αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε μαθητές – τριες σε πολλά σχολεία της χώρας. Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν το Σάββατο τα στοιχεία που δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο κορονοϊός χτυπά τους νέους. Στα νέα κρούσματα πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών.

Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία ουσιαστικά διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας για την πιθανότητα μετάδοσης του covid-19 στην σχολική κοινότητα και στις οικογένειες των παιδιών.

Εμπαίζουν μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, όλο το λαό. Με τα περίφημα «πρωτόκολλα» , κλείνει ένα τμήμα και μπαίνουν σε καραντίνα οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν σ’ αυτό ένα 2ωρο τις τελευταίες 48 ωρες! Στο μονόωρο μάθημα δεν κολλάει απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε από τον εκπαιδευτικό που διδάσκει και σε άλλα τμήματα- μερικές φορές και σε ολόκληρο το σχολείο, ούτε από το συγχρωτισμό των παιδιών διαφορετικών τμημάτων στους διάδρομους και στα διαλείμματα !

Είναι δυνατόν να δίνεται οδηγία να λειτουργήσει κανονικά σχολείο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας, όταν μάλιστα ο συγχρωτισμός με μαθητές πολλών τμημάτων, αλλά και άλλων σχολείων της περιοχής επιβάλλει άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ με ιχνηλατήσεις και τεστ;

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), προχωράει στην προώθηση της «ανοσίας της αγέλης» στην εκπαιδευτική κοινότητα, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος! και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!

Τον χαβά της η Ν. Κεραμέως Όλα ρολόι

Αναφερόμενη στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι μόλις τι 3% των τμημάτων έχουν πάνω από από 25 μαθητές, ενώ η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που επικαλέστηκε η υπουργός, έχει τον τέταρτο μικρότερο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν 1 εκατομμύριο (996.689) είναι οι μαθητές που φοίτησαν πέρυσι σε τμήματα άνω των 17 ατόμων, τα οποία έφταναν τα 45.633. Το 75% δηλαδή του μαθητικού πληθυσμού φοίτησε πέρυσι σε τάξεις που υπερέβαιναν τους 17 μαθητές. Η κυρία Κεραμέως, εν μέσω πανδημίας, νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα από 22 στους 25 στα νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά! 

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη καλύτερη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Βερναδάκη, όσο ο τελευταίος διατελούσε υπουργός Εσωτερικών, ότι δεν κατάφερε να διπλασιάσει τον αριθμό των αιθουσών για τα νηπιαγωγεία και τη δίχρονη προσχολική αγωγή, ενώ ζητά αύξηση αιθουσών σήμερα για το σύνολο της Εκπαίδευσης.

Η Νίκη Κεραμέως έκλεισε λέγοντας ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα στη διαχείριση του κορονοϊού συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν αναλόγως την περίσταση, όπως έγινε στην Κοζάνη.

Δεν απαντά

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι δεν απάντησε συγκεκριμένα στα ερωτήματά του, ρωτώντας και πάλι: Υπάρχει εισήγηση των εμπειρογνωμόνων ναι ή όχι; Την καταθέσατε στη Βουλή ναι ή όχι;

Επιπλέον ο κ. Βερναρδάκης ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για τα σχολεία και συγκεκριμένα για τις αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποκρύπτονται έγγραφα από την Βουλή και τον ελληνικό λαό, καθώς δεν δημοσιοποιήθηκε ακριβώς η εισήγηση για την τήρηση των αποστάσεων. Ποια είναι η εισήγηση και πώς θεμελιώνεται η απόφαση για ανοιχτά σχολεία εν μέσω lockdown διερωτήθηκε. Όλες οι εισηγήσεις θα πρέπει να είναι στο Κοινοβούλιο συμπλήρωσε.

Τέλος, έθεσε τρία ερωτήματα αναφορικά με το άνοιγμα σχολείων, τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, καθώς και το άθροισμα των κλειστών τμημάτων και σχολείων συνολικά από το άνοιγμα των σχολείων και όχι ημερησίως.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.