• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

October 20, 2020 401

 

 

Αύριο Τετάρτη 21 Οκτώβρη 2020 ξεκινάει η δίκη για την αποτρόπαιη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πριν από δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού του από καταστηματάρχες και αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γλάδστωνος, μέρα μεσημέρι.

Κατηγορούμενοι είναι δύο καταστηματάρχες της περιοχής, ένας μεσίτης και ένας κοσμηματοπώλης, και τέσσερις αστυνομικοί (υπήρχαν οχτώ αστυνομικοί εμπλεκόμενοι). Ολοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι της ανθρωποκτονίας από δόλο, όπως ζητούσε η οικογένεια του δολοφονημένου. Να θυμίσουμε ότι μετά το πρώτο λιντσάρισμά του Ζαχαρία Κωστόπουλου από τους δύο καταστηματάρχες, ακολούθησε και δεύτερο από τους αστυνομικούς. Ο Ζακ πέθανε από τον άγριο ξυλοδαρμό, που προκάλεσε πολλαπλά τραύματα με συνέπεια ισχαιμικό επεισόδιο. Σχετικό βίντεο είδε τη δημοσιότητα. Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου είχε διαμαρτυρηθεί με επιστολή για την καθυστέρηση της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, μιας ακραίας ανθρωποκτονίας που μέχρι στιγμής έχει μείνει αδικαίωτη. Στόχος της πολιτικής αγωγής, παρά το ελλιπές κατηγορητήριο, θα είναι να αναδειχτούν όλες οι πλευρές της αλήθειας.

Αρχικά ο Ζακ Κωστόπουλος παρουσιάστηκε ως ληστής… προκαλώντας αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Η δικηγόρος της οικογένειας Αννυ Παπαρούσου σημειώνει: «Η αστυνομία όχι μόνο δεν συνέβαλε στο έργο της ανάκρισης αλλά κωλυσιέργησε ώστε να μην έχουμε σήμερα μια πλήρη εικόνα. Έχουμε εικόνα βέβαια, αλλά δεν γνωρίζουμε γιατί ο Ζακ μπήκε σε αυτό το κοσμηματοπωλείο, δεν γνωρίζουμε αν τον κυνηγούσαν, δεν γνωρίζουμε τι είχε προηγηθεί. Υπήρχε η πραγματική δυνατότητα να δοθούν απαντήσεις αλλά η αστυνομία ούτε προσέγγισε μάρτυρες αυτόπτες ούτε αναζήτησε οπτικό υλικό και στη συνέχεια άφησε αφύλακτο τον χώρο».

Η ίδια έχει αναφέρει πως «μετά τη δολοφονία η συμπεριφορά των δραστών δείχνει ότι παραμένουν αμετανόητοι. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποστεί καμία σοβαρή συνέπεια και κυκλοφορούν ελεύθεροι με πολύ χαλαρούς περιοριστικούς όρους».

Τέτοιες εγκληματικές, αποτρόπαιες πράξεις δεν γεννιούνται σε κοινωνικό “κενό αέρος”. Είναι αποτέλεσμα των κραυγαλέων κοινωνικών διακρίσεων που γεννάει και αναπτύσσει η βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτό είναι το πρόσφορο έδαφος που καλλιεργεί την ομοφοβία, το ρατσισμό, οδηγεί στο περιθώριο κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα για τον αποτρόπαιο τρόπο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, αποκαλύπτει την αστυνομική- κρατική βία και καταστολή που εξαπολύθηκε δίπλα στην παρακρατική βία και το λιντσάρισμα από στοιχεία που ανήκουν όπως αποδεικνύεται στον ακροδεξιό χώρο. Όχι μόνο εξαπολύθηκε άγρια αστυνομική επίθεση, αλλά με τον πιο προκλητικό τρόπο αυτή η επίθεση καλύφθηκε τότε (2018) από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών και συγκαλύφθηκε ο ρόλος και η δράση της Αστυνομίας από την υπουργό Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, συνδέεται άμεσα με την επιβολή ενός αντιδραστικού πολιτικού κλίματος
καταπίεσης και αιματηρών αστυνομικών επιθέσεων. Το έδαφος στους κήρυκες του ρατσισμού και του φασισμού το στρώνουν οι κυβερνήσεις με τον εκφασισμό του κράτους, τις αντιμεταναστευτικές επιθέσεις, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όσο δυναμώνει η αστυνομική τρομοκρατία και ο εκφασισμός μέσα στην κοινωνία, τόσο διευκολύνεται και η δράση των φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων.

Πάνω σε αυτό το έδαφος βρίσκει χώρο να αναπτύσσεται και το φασιστικό δηλητήριο που προσπαθούν να ρίξουν ανάμεσα στους εργαζόμενους, στους νέους, στο λαό, οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και όποια άλλα φασιστοειδή στοιχεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search