• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αγανακτισμένοι γονείς" στον Πειραιά στοχοποιούν εκπαιδευτικούς!

October 22, 2020 823

Αγανακτισμένοι γονείς" στον Πειραιά με τίτλο "Ανοιχτή Ιωνίδειος" στοχοποιούν εκπαιδευτικούς "γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις", σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση- καταγγελία:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

 

Τις προηγούμενες ημέρες, λίγοι γονείς μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιωνιδείου, διακινούσαν κείμενο υπογραφών, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν (γιατί το κείμενο τους δεν το φανερώνουν αλλά το διακινούν κρυφά!) "εγκαλούν" τους εκπαιδευτικούς (και ιδιαίτερα το Διευθυντή του Γυμνασίου) γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με τον τρόπο που τα παιδιά έκριναν. Ουσιαστικά, "εγκαλούν" το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις. Ζητούν μάλιστα να διερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες (!) από τη ΔΙΔΕ Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της ομάδας που ανέλαβε την πρωτοβουλία είναι "Ανοιχτή Ιωνίδειος", μάλλον εμπνευσμένο από τα Ανοιχτά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας, βασικό σύνθημα για την καταστολή των μαθητικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μερίδα των συγκεκριμένων γονέων καταφέρθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητών της Ιωνιδείου που καλούσαν στις 15/10 (μέρα απεργίας) σε συμμετοχή των συμμαθητών τους στην συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους γονείς.

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την επίθεση εναντίον μαθητών και διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο σχολείο για να στηρίξει με την παρουσία του τον Διευθυντή του Γυμνασίου και τους εκπαιδευτικούς . Όταν αντιληφθήκαμε ότι έξω από το σχολείο μαζεύονταν υπογραφές από την ομάδα αυτή των γονέων επιδιώξαμε να συζητήσουμε μαζί τους. Τα "επιχειρήματα" από ορισμένους (όχι όλους, γιατί κάποιοι γονείς διαχώρισαν αμέσως τη θέση τους) δεν ήταν άλλα από τα γνωστά επιχειρήματα που ακούγονται από ομάδες "αγανακτισμένων γονέων", όπως "οι καταλήψεις είναι παράνομες", "να διωχθούν οι μαθητές που πρωτοστατούν", πασπαλισμένα με διάφορα ψέματα, όπως "δεν ήταν συλλογική απόφαση των μαθητών, αλλά ορισμένων", με σκοπό να παραπλανήσουν και καλοπροαίρετους γονείς, με ειλικρινή και αγνή ανησυχία για τα παιδιά τους.

Είναι θετικό το γεγονός ότι, μετά την παρέμβαση και της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων, οι γονείς που υπέγραψαν μέχρι στιγμής το απαράδεκτο κείμενο είναι ελάχιστοι (ούτε 50), μπροστά στον όγκο των γονέων των μαθητών της Ιωνιδείου (πάνω από 1200 γονείς).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει την στήριξή του στον Διευθυντή του Γυμνασίου και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές του, ανάλογα και με την εξέλιξη της κατάστασης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search