• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έχε το νου σου στο παιδί…

October 26, 2020 226

 

 

ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η σύλληψη των ανήλικων μαθητών, η κράτησή τους τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς δικαίωμα επαφής με τους γονείς τους, η μεταχείρισή τους ως κακούργων, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Παγκόσμια δρομολογείται ένα νέο είδος τρόμου. Αρχέγονου, βγαλμένου μέσα από τα σπλάχνα της Ναζιστικής θηριωδίας.

Φαίνεται πως δεν τους φτάνει ο πανδημικός τρόμος, ούτε τα αιΜΑΤοβαμμένα αποσπάσματα, ούτε οι σφιγκτήρες της μικρής οθόνης, γύρω απ’ το κεφάλι των κουρδιστών πορτοκαλιών, ούτε ο φόβος της επιβίωσης που γίνεται συμμόρφωση.

Επιδιώκουν ένα μεγάλο, παραλυτικό αρχέγονο φόβο. Ομηρία των παιδιών, για να παραλύουν οι γονείς. Μαφιόζικο εγχειρίδιο, απαγωγή κι εκβιασμός, εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, με τη σφραγίδα του νόμου. Στις ΗΠΑ, χιλιάδες παιδιά και βρέφη αρπάχτηκαν απ’ τους γονείς τους και κρατούνται όμηροι στα detention centers. Μουλιάζουν μέσα σε κάτουρα και τα μεγαλύτερα που ανέλαβαν τη φροντίδα τους αδυνατούν βέβαια να ανταπεξέλθουν.

Πριν ένα μήνα, το Σεπτέμβρη του 2020, η Karla Marisol Vargas, δικηγόρος στην Πολιτεία του Τέξας, κατήγγειλε πως δεκάδες παιδιά νόμιμων μεταναστών, απομακρύνθηκαν με τη βία απ’ τους γονείς τους, με πρόσχημα την πανδημία και κρατούνται σε διάσπαρτα ξενοδοχεία, όπου τους απαγορεύεται κάθε επαφή με την οικογένειά τους και τον έξω κόσμο. Στη Γερμανία, οι θεματοφύλακες της πανδημικής τρομοκράτησης μπορούν να απομακρύνουν τα παιδιά απ’ τους γονείς τους αν κρίνουν πλημμελή εφαρμογή των «μέτρων».

Η Ella Paneyakh, Ρωσίδα κοινωνιολόγος, υπογραμμίζει πως παιδιά συλλαμβάνονται πλέον στις διαδηλώσεις στη Ρωσία κι ένας τουλάχιστον από τους γονείς, δικάζεται στη συνέχεια για αμέλεια ανηλίκου, πράγμα που προκαλεί αλυσιδωτά οικογενειακά προβλήματα.

Εδώ, τα σέρνουν σιδεροδέσμια σε δίκες, σαν κακούργους. Το πλαίσιο της γονικής φροντίδας των τελευταίων χρόνων, με υψηλές δόσεις υπερπροστασίας, παρκάρισμα μπροστά στη μικρή οθόνη, πρώιμο κινητό και δεκάδες ώρες φροντιστήριο, αποδείχτηκε κούφιο. Προσηλωμένοι σε μια αυτιστική μέριμνα, επιτρέψαμε να πνίγονται κατά εκατοντάδες τα παιδιά των “άλλων”, να έχουν αυτοκτονικές τάσεις στις Μόριες και να δέχονται επιθέσεις έξω απ’ τα σχολεία. Οι πιο διορατικοί έλεγαν πως όταν υπάρχουν παιδιά που διώκονται, αργά ή γρήγορα, όλη η παιδική ηλικία, τελεί υπό διωγμό.

Νίνα Γεωργιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search