• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Θετική στον ιό του αυταρχισμού η Ν. Κεραμέως – Διαβάστε τα …συμπτώματα!

October 27, 2020 1463

 

Η «α(χ)ριστη» υπουργός Παιδείας με περγαμηνές, προβεβλημένο στέλεχος, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική στον χώρο της εκπαίδευσης, όπως εξυφαίνεται από ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ διαγνώστηκε μέχρι τώρα θετική στον ιό του αυταρχισμού.

Τα συμπτώματα που έχει εκδηλώσει στο διάστημα της θητείας της έχουν προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες και συγκρούσεις που θυμίζουν τις παλιές καλές … εποχές του αλήστου μνήμης και αιματοβαμμένου υπουργού παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλου και του Μεγάλου Απορρυθμιστή Γεράσιμου Αρσένη. κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε αντιπάλους όσο και σε φίλιες δυνάμεις.

Αναλυτικά τα συμπτώματα της νόσου της Νίκης Κεραμέως και της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη:

-Κατάργησε το άσυλο, κατάκτηση και δικαίωμα δεκαετιών με αγώνες και αίμα!

- Εξίσωσε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων με εκείνα των πτυχιούχων των πανεπιστημιακών σχολών.

- Θέσπισε τον ν.4692/2020  για ένα Λύκειο – εξεταστικό κέντρο με τράπεζα θυμάτων, ώστε να εξοβελιστεί ένα μεγάλο τμήμα μαθητών που προέρχονται από τις φτωχότερες κοινωνικές τάξεις και στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

 - Καρατόμησε τις κοινωνικές και οικονομικέ ειδικοτήτες· εξαφάνισε, ακόμη, τα καλλιτεχνικά μαθήμάτα και της οικιακής οικονομίας από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

- Αξιοποώντας το προσοντολόγιο του Κ. Γαβρόγλου της κυβλερνησης ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα πάνω κάτω στους ανπληρωτές απολύοντας χιλιάδες από αυτούς. Επέκτεινε την ελαστική εργασία, έττσι που περίπου 3 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτές. Θέσπισε το θεσμό των 3μηνιτών αναπληρωτών ευτελίζοντας τον παιδαγωγικό τους ρόλο!

- Δικαίωσε τη μετονομασία της σε Καμερέως μετατρέποντας την εκπαιδευτική διαδικασία σε ρεαλήτη –σόου, χωρίς να υπολογίζει την  προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

- Εξέδωσε την κατάπτυστη Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την καταστολή των μαθητικών καταλήψεων. Υπέρμαχος της τηλεκπαίδευσης ακόμα και σε υπό κατάληψη σχολεία. Εισήγαγε τον «παιδαγωγικό» θεσμό των τηλεαπουσιών και τηλεαποβολών επιδιώκοντας να μετατρέψει τους εκαπιδευτικούς σε on line χωροφύλακες, χωρίς κουκούλα, αλλά με μάσκα!

- Αποδείχτηκε ιδανική Dealer gια τις «δουλειές» που κάνει με την αμερικάνικη πολυεθνική CISCO τα ιδιωτικά σχολεία και άλλα ευαγή ιδρύματα.

- Με τον νόμο της αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και μάλιστα εν μέσω πανδημίας με βάση το προσωπικό της δόγμα τι 5 τι 25 μαθητές στην τάξη το ίδιο είναι!

- Στοίβαξε 1 εκατομμύριο μαθητές σε υπερπληθή τμήματα. 100.000 παιδιά σε τάξεις από 26 έως και πάνω από 30 μαθητές εν μέσω πανδημίας.

-«Καθιέρωσε» την ηλεκτρονική ψηφοφορία εκ του καναπέως με υποψηφίους με το ζόρι ακόμα και αν έχουν ανακαλέσει την υποψηφιότητά τους. Χωρίς τη συμμετοχή καμιάς παράταξης, ακόμα και της φιλοκυβερνητικής ΔΑΚΕ! Η υπουργός που κατάργησε τις παρατάξεις!

- Αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση. Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων, αναμένεται να εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα. - -- Ετοιμάζει και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί  στη δημοσιότητα πριν από τα Χριστούγεννα με τον διευθυντής του σχολείου και τον συντονιστής εκπαιδευτικού έργου σε ρόλο «σύγχρονου» επιθεωρητή.

- Στα σκαριά και ο νόμος για την απορρύθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Ως στέλεχος της ΝΔ και μαζί με την κυβέρνηση Κ . Μητσοτάκη κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2018. Η κυβέρνηση τώρα προχωρά σε νέο νόμο που ανατρέπει τον προηγούμενο (ν.1264/82) με το επιχείρημα πως πρόκειται για “παρωχημένες ρυθμίσεις του προηγούμενου αιώνα”. Επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα συνδικαλιστικά αλλά και τα ευρύτερα δημοκρατικά δικαιώματα.

ΥΓ Όσο για τον ιό του κορονοϊού ευχόμαστε γρήγορα να τον ξεπεράσει η υπουργός παιδείας.  Μακάρι να απαλλαγούμε και από τον ιό του αυταρχισμού. Είναι δυνατόν με αγώνες πανεκπαιδευτικούς - παλλαϊκούς!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search