Print this page

Για την αναπλήρωση των μαθημάτων σε σχολεία που ήταν υπό κατάληψη

October 29, 2020 600

Η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή της σχετικά με  την υπουργική απόφαση για την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω κατάληψης εκτιμά ότι έρχεται "ως συμπλήρωμα της τρομοκράτησης και ανοιχτής καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων".

Και επισημαίνει ότι: "Οι εκπαιδευτικοί δεν θα δεχτούμε την ποικιλότροπη ποινικοποίηση και τιμωρία των μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν ότι δεν συντρέχει λόγος αναπλήρωσης μαθημάτων".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Για την αναπλήρωση των μαθημάτων σε σχολεία που ήταν υπό κατάληψη

Με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 143849/ΓΔ4 της 21/10/2020, θεσμοθετήθηκε η αναπλήρωση μαθημάτων που δεν έγιναν λόγων καταλήψεων. Η ΚΥΑ προβλέπει για το λόγο αυτό «περικοπή περιπάτων, επισκέψεων και εκδρομών, περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, αξιοποίηση των σχολικών εκδρομών και αξιοποίηση των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα καθώς και των Σαββάτων».

Η ΚΥΑ έρχεται ως συνέχεια του θεσμικού πλαισίου που θεσμοθέτησε την Εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» σε σχολεία που είναι σε κατάληψη, ως συμπλήρωμα της τρομοκράτησης και ανοιχτής καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση μέσω της χρησιμοποίησης των διακοπών των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των Σαββάτων επιδιώκει να εκβιάσει τους εκπαιδευτικούς και να τους κάνει φορείς πίεσης απέναντι στις μαθητικές καταλήψεις (σε αντιστοιχία με την υποχρέωση της ΕξΑΕ σε υπό κατάληψη σχολεία), ενώ την ίδια ώρα παραβιάζει βάναυσα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η νέα ΚΥΑ είναι μια νέα απαράδεκτη κίνηση της κυβέρνησης. Ακόμα κι αν δεν εφαρμοστεί αυστηρά σήμερα, διαμορφώνει ένα τοπίο πίεσης για τον επόμενο κύκλο των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα, και ενώ συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να κλείνουν όλο και περισσότερα τμήματα και σχολεία λόγω κορονοϊού (άρα να χάνονται και εκατοντάδες διδακτικές ώρες) , η κυβέρνηση δεν δείχνει την παραμικρή πρόθεση να μειώσει την εξεταστέα ύλη.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα δεχτούμε την ποικιλότροπη ποινικοποίηση και τιμωρία των μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν ότι δεν συντρέχει λόγος αναπλήρωσης μαθημάτων.

· Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι παιδονόμοι ούτε θα δεχτούν να είναι ο ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής πολιτικής της καταστολής των μαθητών.

· Οι αγώνες δεν τιμωρούνται – δεν ποινικοποιούνται – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ.

· Άμεση δραστική μείωση της ύλης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.