Print this page
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Eπίθεση των ΜΑΤ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι με προσαγωγές και τραυματίες στο νοσοκομείο

November 02, 2020 520
 
Προσαγωγές, ξύλο και σοβαροί τραυματισμοί ήταν η απάντηση των δυνάμεων καταστολής σε αντιφασιστική συνέλευση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι. Μετά την έντονη παρουσία της αστυνομίας στο αρχικό κάλεσμα στο Νέο Ηράκλειο, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι, όπου τα ΜΑΤ προχώρησαν σε όργιο καταστολής εναντίον μελών αναρχικών συλλογικοτήτων. Τα αποτελέσματα ήταν τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 14 προσαγωγές, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.
 
 

Σε όργιο αστυνομικής καταστολής έμελλε να καταλήξει η επίθεση των ΜΑΤ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι. Αν και η συγκέντρωση είχε αρχικά οργανωθεί για το Νέο Ηράκλειο, λόγω της έντονης αστυνομικής παρουσίας έγινε συνέλευση σε στέκι του αναρχικού χώρου στο Γαλάτσι, από όπου και ακολούθησε αντιφασιστική πορεία, η οποία έγινε στόχος ακόμα μίας απρόκλητης επίθεσης των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, οι αστυνομικοί περιτριγύρισαν τους αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα αυτοί να ζητήσουν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, η αστυνομία εισήλθε στην καφετέρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

Όπως τονίζεται στις ίδιες καταγγελίες στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο και ενώ στην καφετέρια και τα γύρω μαγαζιά βρίσκονταν και απλοί πολίτες με παιδιά.

Καταγγελία για ξυλοδαρμού 5χρονου παιδού

Συγκεκριμένα, μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με ένα 5χρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 5χρονου εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο παραπάνω βίντεο, ακούγονται τα ουρλιαχτά της μάνας που λέει «τι κάνετε;».

 

Από την επίθεση τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και πραγματοποίησε 14 προσαγωγές, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Μαρία Λούκα, οι 4 τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό όπου βρίσκονται και αστυνομικοί για να τους συλλάβουν μετά τη νοσηλεία τους.

 

Κατά την συγκέντρωση των μελών του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες ΓΤΠ», η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές. Το Σάββατο με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, είχαν απαγορευτεί και οι δύο συγκεντρώσεις καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο (2) συναθροίσεων».Ωστόσο σημειώνεται ότι η συγκέντρωση μεταφέρθηκε τελικά στο στέκι του αναρχικού χώρου στο Γαλάτσι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.