• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αντί για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία κλείνουν τα λύκεια σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

November 02, 2020 672

 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο γίνεται υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση σε όλα τα λύκεια και τα ΑΕΙ.

Αφού η μείωση των μαθητών ανά τμήμα δεν έγινε πράξη, αφού επιπλέον προσωπικό καθαρισμού δεν ήρθε στα σχολεία, αφού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έγινε τίποτα, τι  απέμεινε:¨Η συνήθης κυβερνητική τακτική της απαγόρευσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα ισχύουν από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Στις δύο αυτές περιοχές εφαρμόζεται 24ωρος περιορισμός στις μετακινήσεις με εξαιρέσεις ανά χρονική ζώνη (05.00-21.00 και 21.00-05.00). Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.

 Να θυμίσουμε ότι η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης προκαλεί  περισσότερα προβλήματα από όσα φαίνεται ότι λύνει. Φαίνεται όμως ότι κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ οραματίζονται και επιδιώκουν να υλοποιήσουν το διαδικτυακό ή οργουελιανό σχολείο  

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει μεταξύ άλλων μέτρα που είχε προτείνει:

  • Ανώτερο όριο 15 μαθητές ανά τάξη, αριθμός που θα έπρεπε να μειώνεται σε περιπτώσεις που οι χώροι είναι μικρότεροι. Βασικό κριτήριο και αναγκαιότητα είναι η τήρηση των αποστάσεων, όπως όλοι οι ειδικοί συνεχώς υπενθύμιζαν.

  • Ανεύρεση χώρων για μάθημα (π.χ. κλειστά σχολεία, βιβλιοθήκες, ξενοδοχεία και άλλοι χώροι, ώστε να γίνει δυνατό το σπάσιμο των μεγάλων τμημάτων).

  • Διενέργεια μαζικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, δωρεάν, και πριν αρχίσει η σχολική χρονιά και κατά την διάρκειά της, ιδιαίτερα δε, σε περίπτωση κρουσμάτων, διενέργεια τεστ σε όλους στη σχολική μονάδα.

  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας.

  • Επάρκεια σε υλικό προφύλαξης και απολύμανσης.

  • Πρόσληψη αναπληρωτών, τόσο για να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όσο και αυτούς που θα αιτούνταν λόγω της αύξησης του αριθμού των τμημάτων.

  • Λειτουργία σχολικής υγειονομικής επιτροπής, που θα έχει την εποπτεία και α προτείνει λύσεις για τα προβλήματα που θα ενσκήπτουν.

  • Διάθεση των απαιτούμενων δαπανών για όλα τα παραπάνω.

Από τα παραπάνω μέτρα τα πιο βασικά δεν έγιναν, ιδιαίτερα δε η τήρηση αποστάσεων, ενώ παράλληλα το Υπουργείο, με τη γνωστή προπαγανδιστική τακτική υπερηφανευόταν ότι είχε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και ότι τα κρούσματα θα ήταν ή είναι λίγα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search