• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τηλεκπαίδευση – τηλετιμωρία σε ανοιχτό σχολείο στον Πειραιά!

November 03, 2020 1177

 

Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες και δεν πιστεύαμε στα … μάτια μας βλέποντας αυτή την απίστευτη εικόνα μπροστά σε σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Κάποιοι μαθητές περίμεναν από τις 8.10 μπροστά από την κλειστή είσοδο του σχολείου. Περίπου στις 8.30 εμφανίζεται η Διευθύντρια η οποία είχε ειδοποιήσει καθηγητές, μαθητές και γονείς από την προηγούμενη μέρα ότι θα εφαρμοστεί πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με αιτιολογία ότι οι μαθητές είχαν κατάληψη χθες, Δευτέρα 2/11. Μια μαθήτρια εξηγεί στη Διευθύντρια ότι ήρθε στο σχολείο, γιατί δεν έχει τον τεχνολογικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πέρα από αυτό με βάση ποιο νόμο η Διευθύντρια υποχρεώνει μαθητές και καθηγητές να υλοποιήσουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως σε ανοιχτό σχολείο;

Είναι προφανές ότι σήμερα την κατάληψη την έκανε η … Διευθύντρια, ενώ οι μαθητές είχαν αποφασίσει από χθες τη λήξη της! Και οι καθηγητές έκαναν διαδικτυακό μάθημα σε σχολείο ανοιχτό!

Είναι αλήθεια ότι μια μικρή μειονότητα διευθυντών έχει … ξεφύγει. Με πρόφαση ότι εφαρμόζει την κατάπτυστη, αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική ΥΑ της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως καταφεύγει στις πιο αυταρχικές μεθόδους  και σε αυθαιρεσίες σαν να είναι το σχολείο τσιφλίκι της, οι καθηγητές κολίγοι τους και οι μαθητές αντίπαλοί τους που πρέπει να τιμωρήσουν.

Αυτά τα φαινόμενα εντάθηκαν και μετά από τις κωλυσιεργείες στην ΕΛΜΕ Πειραιά από τις παρατάξεις του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού, να ψηφίσουν πρόταση καταγγελίας για ορισμένους διευθυντές που το προηγούμενο διάστημα λειτούργησαν σαν πραιτωριανοί της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ για να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Η ψηφοζητιανιά και η δημοσιοσχεσίτικη λογική ορισμένων συνδιακαλιστικών δυνάμεων οδήγησε στην ανοχή σε διευθυντές που άσκησαν αφόρητες πιέσεις και χρησιμοποίησαν αυταρχικές μεθόδους καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ζητώντας τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως ακόμα και σαββατοκύριακα. Γιατί είχε συμβεί και σε άλλο σχολείο του Πειραιά πριν από μέρες να εφαρμοστεί πρόγραμμα εξ αποστάσεως σε ανοιχτό σχολείο. Για να μην αναφερθούμε σε διευθυντή που έχει ως όραμα το οργουελιανό σχολείο έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ και την υπουργό Ν. Κεραμέως. Όπως και το κόψιμο αλυσίδων και λουκέτων με κόφτες ή τροχούς. Είναι αυτοί οι μετρημένοι στα δάχτυλα διευθυντές που εφάρμοσαν την ΥΑ χωρίς τη συναίνεση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Τέτοιες πρακτικές δεν καταγγέλθηκαν από την ΕΛΜΕ με αποτέλεσμα να αναπαράγονται. Και αυτό θα γίνεται όσο η ΕΛΜΕ θα το …παίζει Πόντιος Πιλάτος!

Τέλος και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των διευθυντών και των καθηγητών κράτησαν θετική στάση  απέναντι στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των μαθητών, όπως απορρέει από τον παιδαγωγικό τους ρόλο, αντιστεκόμενοι στα αυταρχικά κελεύσματα κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ για να μετατραπούν σε on line χωροφύλακες και όργανα κρατικής καταστολής.

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search