• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα σχολεία – καταπατά βάναυσα το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση

November 04, 2020 817

 

 

Εκπαιδευτικός Όμιλος

Η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στα σχολεία – καταπατά βάναυσα το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση – επιβάλλει σκληρά ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση – εντείνει το κλίμα της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού

Η 3η του Νοέμβρη σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα μιας μεγάλης βαρυχειμωνιάς που έρχεται για την εκπαίδευση, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την πλατιά πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας η κυβέρνηση προχωρά άρον – άρον στην υιοθέτηση νέων σκληρότερων μέτρων απαγορεύσεων, λουκέτων και τηλεργασίας που συνιστούν ένα νέο μίνι lockdown. Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες αποτελούν το επίκεντρο των νέων κατασταλτικών μέτρων που συνοδεύονται από την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Aμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, η κυβέρνηση έσπευσε συμπληρωματικά να βάλει λουκέτο σε όλα τα Λύκεια των νομών αυτών ενεργοποιώντας το υποχρεωτικό μέτρο της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης κατά το πρότυπο των ΑΕΙ.

Η κυβερνητική απόφαση για το λουκέτο στα Λύκεια των περιοχών αυτών συνιστά την ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποδεικνύει έμπρακτα και με δραματικό τρόπο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έπραξε το παραμικρό ώστε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ούτε βέβαια για να καταστήσει ασφαλή τα σχολεία για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αντίθετα όλους αυτούς τους μήνες η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας εξαντλήθηκε στη μάσκα και τα παγουρίνα στα σχολεία, στο αντιδραστικό δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, στην καλλιέργεια κλίματος μαζικού εκφοβισμού και τρομοκράτησης, στην επιβολή ακραίων αυταρχικών μέτρων καταστολής. Και όλα αυτά για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες που σήμερα οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα και απειλούν την υγεία του λαού.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους, των μαθητών και των γονιών, για 15 μαθητές στην τάξη, δωρεάν μαζικά τεστ, μέσα υγιεινής, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στην καθαριότητα. Για να συγκαλύψει τις παλινωδίες, τα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της αλλά και την πολιτική της κατερείπωσης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας χρειάστηκε να ρίξει τόνους λάσπης. Να επιδοθεί σε μια ανελέητη εκστρατεία ψεύδους και δημαγωγίας για να πείσει την κοινωνία πως στα σχολεία “δεν τρέχει τίποτα”. Στρατιές “ειδικών” και επιδημιολόγων επιστρατεύτηκαν για να πείσουν πως τα τμήματα των 25 μαθητών είναι “ασφαλέστερα” από τα ολιγομελή. Αν όντως τα πράγματα είναι έτσι όπως τα έλεγε η κυβέρνηση, τότε εύλογα γεννιέται το ερώτημα για ποιο λόγο κλείνει τώρα τα Λύκεια; Στο ίδιο πλαίσιο εξαπέλυσε ακόμα και την αστυνομική βία και την καταστολή για να καταπνίξει τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Τώρα μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων προχωρά στο λουκέτο στα σχολεία, ξεκινώντας από τα Λύκεια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών. Παράλληλα ενεργοποιεί την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, ενός αντιδραστικού μέτρου που ήρθε για να μείνει και να χτυπήσει το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, να υποβαθμίσει την παρεχόμενη εκπαίδευση, να εντείνει ακόμα περισσότερο τους αποκλεισμούς και τους ταξικούς φραγμούς. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την αδυναμία πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες για μια σημαντική μερίδα μαθητών, που δημιουργεί de-facto αποκλεισμούς, είναι αδιανόητο να επιβάλλεται με υποχρεωτικό τρόπο η τηλεκπαίδευση και να ταυτόχρονα προχωράει η ύλη.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση γενικεύει την τηλεκπαίδευση με υποχρεωτικό χαρακτήρα και στα ΑΕΙ. Πέρα από την τρομακτική υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών, την εκμηδένιση των εργαστηριακών μαθημάτων και την απόλυτη ανυπαρξία πρακτικής άσκησης των φοιτητών, διαλύει στην ουσία κάθε συλλογικότητα στο φοιτητικό κίνημα, αλλά και συντελεί στην απόλυτη αποξένωση των νέων.

Την ώρα αυτή τα ΜΜΕ διαμορφώνουν το έδαφος για να γενικεύσουν τα μέτρα αυτά το επόμενο διάστημα σε όλη την επικράτεια. Η ευθύνη για το κλείσιμο των σχολείων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση και την πολιτική που επέβαλε όλη αυτή την περίοδο. Οι φωνές που ζητούν επιτακτικά το γενικευμένο κλείσιμο των σχολείων και την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στην πραγματικότητα συγκαλύπτουν και αθωώνουν την πολιτική της κυβέρνησης, χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και το Δημόσιο Σχολείο, εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς.

Είναι σωστή και δίκαιη η απαίτηση του εκπαιδευτικού κινήματος για άμεση λήψη δραστικών μέτρων που δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να επιμείνει αγωνιστικά και ανυποχώρητα το εκπαιδευτικό κίνημα. Η υπαναχώρηση από αυτό τον προσανατολισμό και από τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος στην πράξη δικαιώνει την κυβερνητική πολιτική. Ακόμα και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος.

– Τώρα 15 μαθητές στην τάξη!

– Μαζικοί διορισμοί – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες!

– Δωρεάν τεστ σε όλους!

– Μέσα υγιεινής για εκπαιδευτικούς και μαθητές!

– Στελέχωση με προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία!

Εκπαιδευτικός Όμιλος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search