• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ΑΠΕΧΟΥΜΕ από το φιάσκο των ηλεκτρονικών «εκλογών»

November 05, 2020 418

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

        5-11-2020

            

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ΑΠΕΧΟΥΜΕ από το φιάσκο των ηλεκτρονικών «εκλογών»

 

Με τη μαζική απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Κ.Υ.Σ.Π.Ε. , Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε.) στην οποία προχώρησαν όλες οι παρατάξεις που είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια, το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εκπρόσωποί του, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απονομιμοποιούν και ακυρώνουν στην πράξη την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δώσαμε την πρώτη σημαντική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου όπου υπουργός θέλει να πραγματοποιήσει εκλογές με ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί! Με υποψήφιους που αρνούνται να είναι υποψήφιοι σε εκλογές- παρωδία! Αυτά είναι τα πεπραγμένα της Υπουργού Κεραμέως!

Δηλώνει ότι θα  προχωρήσει στις 7 Νοέμβρη στις ηλεκτρονικές «εκλογές» χρησιμοποιώντας πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια αλλά και με μεθοδεύσεις επί της διαδικασίας σχετικά με τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών.

Απόλυτα απονομιμοποιημένο στη συνείδηση των εκπαιδευτικών με τις ενέργειές του, το Υπουργείο Παιδείας,   δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  καταφεύγει σε ενέργειες  που εκδηλώνουν την απομόνωση της Υπουργού Παιδείας, η οποία δεν μπορεί να βασιστεί όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεια τους αλλά ούτε στον διοικητικό μηχανισμό και τα στελέχη εκπαίδευσης που η ίδια διόρισε. Ψηφίζει τροπολογίες με κατεπείγουσες διαδικασίες και σε άσχετα – ως συνήθως – νομοσχέδια που την νομιμοποιούν να πράττει αυθαίρετα και κατά βούληση, ακυρώνοντας  ακόμα και τα δικά τους θεσμικά πλαίσια. Με μια πρωτοφανή, για κάθε εκλογική διαδικασία, Υπουργική Απόφαση πέρα και έξω από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο, νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ύπαρξη διμελών εφορευτικών επιτροπών! Η μοναδική αγωνία της πολιτικής ηγεσίας είναι να διασφαλίσει την αδιατάρρακτη επιβολή των «ηλεκτρονικών εκλογών», που άλλωστε αποτελούν και πρόκριμα για τα βάρβαρα αντισυνδικαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει ο Βρούτσης και η ΝΔ. 

Με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση προωθεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» για τις εκλογές των σωματείων και τη λήψη των αποφάσεων τους και ειδικά της απόφασης για απεργία, στο πλαίσιο  ενός συνολικού  σχεδίου να βαθύνει και να ισχυροποιήσει την επίθεση  απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η επιμονή της Υπουργού Παιδείας υπηρετεί ένα ευρύτερο σχέδιο ενάντια στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα και για αυτό σύσσωμη η εκπαίδευση δεν πρέπει να επιτρέψει την υλοποίησή του.

Καταγγέλλουμε ως πραξικοπηματική, παράνομη και αντιδημοκρατική κάθε απόπειρα της Υπουργού  να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί.

Καλούμε όλοκληρο τον κλαδο να γυρίσει την πλάτη στο Υπουργείο Παιδείας και τις πραξηκοπηματικές του ενέργειες. Να ακυρώσει τα σχέδιά του ενάντια στις συλλόγικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων μας.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ακυρώσουν και τυπικά τις διαδικασίες διεξαγωγής των εκλογών με την ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την ανάκληση των αποφάσεων συγκρότησης των εφορευτικών επιτροπών.

Στην κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε και στηρίζουμε  παραστάσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάκληση των αποφάσεων ανακήρυξης των υποψηφίων,  Καλούμε τους συλλόγους να οργανώσουν και να συντονίσουν ανάλογες δράσεις απέναντι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών  όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και έως τότε να παραταθεί η θητεία των νυν αιρετών. Ταυτόχρονα, να καταργηθούν,  το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία και η πρόσφατη Y.A. (Φ.350/54/147139/Ε3)  με ρυθμίσεις που αφορούν  τις Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογών.

Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας τολμήσει να αποπειραθεί την πραγματοποίησή τους, συνεχίζουμε ενωτικά, με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα τη μη συμμετοχή μας και προμετωπίδα την αποχή των συναδέλφων από κάθε ψευδεπίγραφη εκλογική διαδικασία:

Καμία εμπλοκή-συμμετοχή  των συναδέλφων στις εφορευτικές επιτροπές με τη  συνδικαλιστική κάλυψη  των συλλόγων και της ΔΟΕ.

·         ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από την ηλεκτρονική ψευδο-ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν ενεργά μέρος στην απονομιμοποίηση του «ηλεκτρονικού φιάσκου», να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο την αποχή από αυτήν. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να την υπηρετήσουν με συνέπεια.

Παράλληλα καλούμε  τους συλλόγους να προχωρήσουν  σε μπλοκάρισμα της λειτουργίας των εφορευτικών επιτροπών στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης στις 7/11, ως ένα ακόμη πρακτικό μέτρο ακύρωσης της διαδικασίας.

Δηλώνουμε, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα των «εκλογών» ούτε την ανάδειξη των «αιρετών» από αυτή τη διαδικασία, από την  οποία έχουμε καλέσει σε ΑΠΟΧΗ και ως εκ τούτου, δεν νομιμοποιούνται ούτε από το εκλογικό σώμα των εκπαιδευτικών, ούτε από τα σωματεία και την Ομοσπονδία.  Στο πλάισιο αυτό δεσμευόμαστε ότι  όλοι οι υποψήφιοι των συνδυασμών μας σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια θα παραιτηθούν σε περίπτωση διενέργειας των εκλογων- παρωδία και δεν θα νομιμοποιήσουμε το νόθο αποτέλεσμα τους. Με την ενέργεια αυτή επιβεβαιώνουμε στην πράξη την ακύρωση της πραξικοπηματικής τακτικής  του Υπουργείου και των νόθων, χαλκευμένων αποτελεσμάτων της.

Καλούμε και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο. Κάθε άλλη επιλογή θα είναι προδοτική  για τον κλάδο.

Καλούμε τους συλλόγους να εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης των συναδέλφων με όλα τα πρόσφορα μέσα ( επισκέψεις στα σχολεία, ανακοινώσεις, αφίσες κ.λ.π.) για τις «εκλογές» – παρωδία και το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης ενάντια στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων και την αναγκαιότητα της αποχής όλων των συναδέλφων από αυτές.

                                          Τα e-ψηφοδέλτια που θα αναρτήσουν είναι FAKE και παράνομα

Δεν υπάρχουν υποψήφιοι

και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές

 

                                                                                            Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου

 

                                        ΑΠΕΧΟΥΜΕ από το φιάσκο των ηλεκτρονικών «εκλογών»

 

                                                  Η ψηψοφορία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική

 

                                         Αγνοούμε  τα fake  «ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια»  της  Διοίκησης 

 

                Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου που θα μας αποσταλεί

 

                                                                             Δεν  νομιμοποιούμε τον αυταρχισμό

 

                                                                   Δεν νομιμοποιούμε τη φάρσα της η – «κάλπης»

 

                               Δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα τέτοιων «εκλογών» ερήμην των εκπαιδευτικών

                                                                      Δίνουμε τη μάχη με όλα τα μέσα

                         Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων μας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search