• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως! Η «τηλεκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση! Καμία καταχώρηση απουσιών – καμία δέσμευση για την ύλη με κλειστά σχολεία

November 08, 2020 1455

Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως! Η «τηλεκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση! Καμία καταχώρηση απουσιών – καμία δέσμευση για την ύλη με κλειστά σχολεία

Παιδεία, Πρωτοσέλιδα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - αντιτετράδια της εκπαίδευσης, τηλεκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως!

Τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας  είναι τα μόνα που κατοχυρώνουν την ασφαλή λειτουργία τους

  • Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής τους

Η επιβολή ενός δεύτερου lock down, μετά από αλλεπάλληλες δέσμες απαγορευτικών μέτρων και ουσιαστικά πριν την έναρξη του χειμώνα στη χώρα μας, συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη της αδιέξοδης και εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζοντας το λαό με το προκλητικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της και να χρεώσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της σε αυτούς που «δεν συμμορφώθηκαν». Άλλωστε η πολιτική των ακατάσχετων περιορισμών, των απαγορεύσεων και των προστίμων, έχει στόχο την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης, τη χρέωση στον ανυπάκουο λαό κάθε αρνητικής εξέλιξης και τη δημιουργία ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου, αυταρχισμού και καταστολής, για τη συνέχιση της επιβολής μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Το 2οlockdown όσο και αν διακηρυκτικά το απεύχονταν, αποτελεί στην πραγματικότητα πολιτική επιλογή της ΝΔ. Η κυβερνητική πολιτική πιστώνεται στο ακέραιο το γεγονός ότι, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνέχισε και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Τα 30.000 οργανικά κενά, αλλά και οι ΜΕΘ που παρά τις διαβεβαιώσεις εξακολουθούν να είναι ελάχιστες σε σχέση με τις 3500 που προβλέπει το οργανόγραμμα του ΕΣΥ, οδηγούν στην κατάρρευσή του, πριν καν μπει ο χειμώνας. Όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί στο έπακρο την πανδημία για τη λήψη αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων, με στόχο την ακαριαία επιβολή του συνόλου των πιο μαύρων ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών. Οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, στην εργασία, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στο χτύπημα των σωματείων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Η συνέχιση αυτής τη πολιτικής για τον ελληνικό λαό επιφυλάσσει μόνο lockdown, εκατόμβες, αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και οικονομική καταστροφή. Γι΄ αυτό επιμένουμε να λέμε ότι ο αγώνας για την ανατροπή της δεν είναι υπόθεση του μέλλοντος, αλλά επιτακτική ανάγκη του παρόντος.

  • Να ανοίξουν τα σχολεία τώρα!

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, τα κυβερνητικά στελέχη βεβαίωναν ότι δεν θα γίνει γενικό lock down και ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία. Από το καλοκαίρι, η Κεραμέως, αγνοώντας τις δίκαιες αγωνίες και τις προτάσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, περιφέρεται στα κανάλια και διαφημίζει την ετοιμότητα και την ασφάλεια των σχολείων, όταν δεν κατάφερε να προμηθεύσει μαθητές και εκπαιδευτικούς ούτε καν με μάσκες. Ακυρώνοντας κάθε επιστημονική θεώρηση και χλευάζοντας τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και με τη διαβεβαίωση ότι «οι πολυπληθείς τάξεις είναι οι πιο ασφαλείς επιδημιολογικά χώροι»… Τώρα πνιγμένη στις αντιφάσεις των μέτρων και των ανακοινώσεών της, η κυβέρνηση, χωρίς να λειτουργήσει ποτέ τα ΑΕΙ, σπεύδει να βάλει λουκέτο και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

Οι επιπτώσεις της ανάλγητης πολιτικής τους στη μαθητική νεολαία είναι τεράστιες. Βυθίζουν τη νέα γενιά σε μορφωτικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά αδιέξοδα. Και πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό το έγκλημα. Μόνη λύση είναι η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, για 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών/καθαριστριών, συνεχείς ελέγχους με δωρεάν τεστ στα σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές.

Όποιο και αν είναι το κόστος, αφού μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία των σχολείων. Όλα τα άλλα κυβερνητικά «μέτρα» είναι και κρίθηκαν ανεπαρκή μυθεύματα. Κάθε μέρα που περνάει τα σχολεία μένουν κλειστά με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

  • Η «τηλεκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση

Όσο και αν η Κεραμέως επιχειρεί από την έναρξη της πανδημίας να εμπεδώσει αυτό το νεοφιλελεύθερο ιδεολόγημα, για παιδιά και εφήβους εκπαίδευση «εξ αποστάσεως» δεν υφίσταται. Όσο «διαλλακτικά» και αν ξεκίνησε, επιχειρεί τώρα να επιβάλει τη συνέχισή της υποχρεωτικά. Το υπουργείο, πίσω από τα δάκρυά του για τους μαθητές (τους οποίους πριν λίγο καιρό αντιμετώπισε με ΜΑΤ, χημικά, εισαγγελείς και «αγανακτισμένους») επιχειρεί να κρύψει τους ομολογημένους (καταστολή καταλήψεων) και ανομολόγητους στόχους της «τηλεκπαίδευσης». Οι μαθητές όμως δεν είναι στελέχη πολυεθνικών και ο ρόλος του δημόσιου σχολείου δεν χωράει στο φροντιστηριακό τεχνοκρατισμό της «τηλεκπαίδευσης». Η «τηλεκπαίδευση» απορρίπτει τους μεγάλους διδακτικούς στόχους και τους παιδαγωγικούς σκοπούς της α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργεί τεράστια μαθησιακά κενά στα παιδιά από τα λαϊκά στρώματα, εντείνει τις ανισότητες και τελικά μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο ισχυρό ταξικό φίλτρο. Επιπρόσθετα, όσο και αν η Κεραμέως υποκρίνεται ότι το αγνοεί, σε καμία περίπτωση η πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι υλικές και τεχνικές προϋποθέσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν είναι δεδομένες. Γι΄ αυτό και πρέπει να αποκλειστεί κάθε υποχρεωτικός χαρακτήρας ενός τέτοιου μέτρου. Η με βίαιο τρόπο μεταφορά ενός τέτοιου κόστους σε γονείς και εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν χρέος να αρνηθούν την υποχρεωτικότητα των διατάξεων της τηλεκπαίδευσης και είναι υπόθεση των συλλόγων και των εκπαιδευτικών να κρίνουν και να αποφασίσουν τα μέσα και τις διαδικασίες με τις οποίες θα διατηρήσουν την επικοινωνία για την εκπαιδευτική, παιδαγωγική και ανθρώπινη επαφή με τους μαθητές τους, που βεβαίως είναι απαραίτητη.

  • Κατάργηση της ΠΝΠ για την «τηλεκπαίδευση»

  • Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ οφείλουν να πουν ένα καθαρό όχι στην «τηλεκπαίδευση» του υπουργείου και να πάρουν μέτρα άρσης της υποχρεωτικότητάς της

  • Να κηρυχτεί από ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ απεργία αποχή

  • Καμία καταχώρηση απουσιών – καμία δέσμευση για την ύλη με κλειστά σχολεία – Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και μείωση της ύλης, ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

  • Να ληφθούν αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης, www.antitetradia.gr        

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search