• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΟΥΣ

November 10, 2020 3295

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ

LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΟΥΣ

Σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κέρκυρα, βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές. Αντιμετωπίζουμε την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας με τις κλινικές και τις ΜΕΘ να γεμίζουν ασφυκτικά, με μεταφορά ασθενών με COVID-19 από τα Γιάννενα στην Κέρκυρα (!!!), με τα νοσοκομεία να μετατρέπονται σε «νοσοκομεία μία ασθένειας», αρχίζει πλέον η κυνική διαλογή ασθενών για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Το νησί μας είναι και πάλι κλειστό με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανοιχτά χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας ενώ τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι κλειστά χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία για την περίφημη τηλεκπαίδευση, άλλωστε με παταγώδη αποτυχία από τη μεριά του Υπουργείου έγινε η προσπάθεια υλοποίησής της.

Πάνω από όλα όμως μετράμε καθημερινά μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση σπατάλησε προκλητικά όλο το χρόνο που είχε για να προετοιμαστεί για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ψάχνει κάθε φορά υπαίτιους για τη διασπορά του ιού, πάντα προβάλλοντας την ατομική ευθύνη. Ποια είναι όμως η ατομική ευθύνη του εργαζόμενου όταν πρέπει για να πάει στη δουλειά του να χρησιμοποιήσει το γεμάτο λεωφορείο, όπως γίνεται και στα δρομολόγια στην Κέρκυρα.

Πολλά μέτρα επανειλημμένα πρότειναν οι επιστήμονες, οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, άλλοι μαζικοί φορείς και τα οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση τα απέρριψε αφού εφάρμοσε το πρωτόκολλο των πρωτοκόλλων: την απρόσκοπτη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Εφάρμοσε τις απαιτήσεις και τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου σε μια σειρά κλάδους, όπως για παράδειγμα στον Τουρισμό στο νησί μας.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες:

· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας. Αλλά και για να ικανοποιηθούν και οι άλλες ανάγκες

που υπάρχουν και να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, σύστημα της μιας νόσου. Όταν λέμε επίταξη, εννοούμε επίταξη, δηλαδή ένταξη του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, δηλαδή τάισμα των κλινικαρχών, όπως προτείνουν άλλα κόμματα. Τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις έκλεισαν νοσοκομεία και κατάργησαν περίπου 10.000 κλίνες. Αυτά πρέπει να ξανανοίξουν αμέσως.

· Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών.

· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

· Αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς, με προσλήψεις προσωπικού και με επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. 2.000 τουριστικά λεωφορεία "σκουριάζουν", ενώ μπορούν να ενταχθούν στο κεντρικό σχέδιο για τη βελτίωση των συγκοινωνιών.

· Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας, δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, γιατί πλέον δεν βρισκόμαστε ούτε καν στο Μάρτη, αλλά σε συνθήκες που έχουν συσσωρευτεί βάρη, συνέπειες της προηγούμενης περιόδου.

Η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει και τότε θα πρέπει ο λαός μας να είναι όρθιος και δυνατός. Γιατί ακόμη και τότε θα έχει να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα ενός σάπιου συστήματος, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει το στοιχειώδες, το δικαίωμα στην υγεία δηλαδή, το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να φοράει μάσκα προστασίας, δεν έμεινε και ούτε θα μείνει σιωπηλός.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search