• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ...... ....είναι ο άλλος τίτλος της πανδημίας.

November 11, 2020 321
Η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ......
....είναι ο άλλος τίτλος της πανδημίας.
Της Νίνας Γεωργιάδου
 
Έχουν στήσει το μεγάλο φαγοπότι. Το κάνουν τόσο ξετσίπωτα, σα να θέλουν να μας υποβάλουν την ιδέα πως είμαστε η ατραξιόν στο Δείπνο Ηλιθίων.
Είναι που δεν τους διαψεύσαμε καθόλου αυτή τους την εκτίμηση. Στο προηγούμενο σοκ και δέος, όταν η ζωή μας υποθηκεύτηκε στις τράπεζες, ο τόπος ανασκάφτηκε για να ξεπουληθούν ακόμα κι οι πέτρες, όταν τα παιδιά μας γίνανε αποδημητικά πουλιά, όταν τα μνημόνια τα βάφτισαν 'ευλογία' και τα Όχι τα είπαν Ναι και όταν κοντά 10000 απελπισμένοι αυτοκτόνησαν, μια πόλη αυτοκτόνησε, δεν τους πήραμε παραμάζωμα, να τους πάμε εκεί που δεν έχει γυρισμό.
Τώρα τους έκατσε το υπερόπλο του αρχέγονου φόβου και ξεσάλωσαν. Μας τάπωσαν με τις μάσκες, μας κλειδαμπαρώσανε σε αμπάρι ξυλάρμενου καραβιού και τρώνε και πίνουνε, εις υγεία, τι εις υγεία, στο θάνατο των κορόιδων.
55 εκατομμύρια στα κανάλια και συνεχίζουν. Αυτό το 55 σαν το αρκτικόλεξο των SS. 30 εκατομμύρια σε κλινικάρχες, 300 εκατομμύρια φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, 10 δις για πολεμικά αεροπλάνα από Γαλλία, που αντιστοιχούν σε 4000 σχολεία και 20 χρόνων μισθούς σε δασκάλους, 2 εκατομμύρια για την πρώτη φάση σοδομισμού του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, 900000 για φωτάκια και γιρλάντες των άρρωστων Χριστουγέννων του εγκλεισμού, 83,41 εκατομμύρια, για διαφυγόντα κέρδη των μεγαλοεργολάβων από τα διόδια, άγνωστο το ποσό που ζητά η Fraport αποζημίωση για διαφυγόντα επίσης κέρδη κατά την πανδημία, από τα φιλέτα αεροδρόμια, που της ξεπουλήσαμε με δανεισμό από το ελληνικό δημόσιο. 16 δισεκατομμύρια καινούργια δανεικά, για να έχουν να ροκανίζουν γενναιόδωρα.
Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό της αρρώστιας, τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη, κάηκαν οι Μυκήνες, σπάνε τα αρχαία της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, ματαιώνουν όλες τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία. Όποιος έχει ζει, μέσα από το επιδοτημένο ιδιωτικό νυστέρι.
Και ο chief της ‘προστασίας του πολίτη’ δηλώνει το κατά γράμμα ανατριχιαστικό, «Η Αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας».
Μέσα σ’ αυτό το κατοχικό σκηνικό, στη Βουλή των Ελλήνων Κουίσλινγκς ψηφίστηκε χτες,
1. Η κατάργηση της εισαγγελίας διαφθοράς
2. Η παραγραφή αδικημάτων λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής που είχαν τελεστεί πριν τις 1/7/2019 . Αφορά σε 5.000 περίπου περιπτώσεις κατηγορουμένων για υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας.
3. Άρση της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων μετά την πάροδο 18 μηνών, για αδικήματα που τελέστηκαν από εκδότες.
Στο μπακάλικο των παιδικών μας χρόνων, οι παστοί μπακαλιάροι ήταν διπλά στα σακιά με τη ζάχαρη και ο καφές συχνά μύριζε παστή ψαρίλα.
Νίνα Γεωργιάδου στο fb
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search