• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο Πολυτεχνείο – Προσαγωγές – Παρών και ο Μπογδάνος (φωτορεπορτάζ - BINTEO)

November 13, 2020 744

 

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε από την είσοδο επί της Στουρνάρη, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν λοστούς για να σπάσουν τις αλυσίδες.

Τα ΜΑΤ του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στο Πολυτεχνείο να προχωρήσουν σε αλόγιστη χρήση βίας ενώ ήταν ανεβασμένες οι κάμερες των φωτορεπόρτερ και να διαδηλώσουν για μία ακόμη φορά την προσήλωσή τους σε ένα καθεστώς που δεν θυμίζει Δημοκρατία αλλά καταστολή…

 

Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και άλλες, καθώς και με αύρα νερού, με τον συμπολιτευόμενο Τύπο να μεταδίδει πληροφορίες για σύσκεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς και σχέδιο για την εκκένωση του χώρου που εξέταζε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τελικά, περί τις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στον χώρο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως προχώρησαν σε προσαγωγές των συγκεντρωμένων, ενώ νωρίτερα έκαναν το ίδιο και με άλλους που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο.

Εξάλλου γι αυτό και η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ πανηγυρίζει δίνοντας το ακροδεξιό χρώμα:

«Να τελειώνουμε με τους μπάχαλους της αριστεράς»

Τελικά, ο στόχος ήταν η Δημόσια Υγεία ή ο «νόμος και τάξη» και η αστυνομοκρατία;

Το «Εδώ Πολυτεχνείο» γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο!

Όπως μεταδίδει το Reader, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας  Κ. Μπογδάνος βρέθηκε στη συμβολή των οδών Στουρνάρα και Πατησίων και μίλησε με την αστυνομική δύναμη που ήταν συγκεντρωμένη και παραταγμένη στο σημείο από το πρωί.

Να αναρωτηθούμε άραγε ποιον λόγο είχε να βρίσκεται ο ίδιος εκεί, ποιον κωδικό μετακίνησης επικαλέστηκε και αν είναι υπεράνω του νόμου -ο ίδιος και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη; Ή μήπως θα θεωρηθεί λαϊκισμός;

 

Παρασκευή πρωί

Αισθητή ήταν σήμερα η αστυνομική παρουσία γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι φέτος θα απαγορευτεί η καθιερωμένη πορεία της 17ης Νοεμβρίου λόγω της πανδημίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κόμματα, συλλόγους και οργανώσεις.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Στουρνάρη και το ένα ρεύμα της Πατησίων προς Πατήσια, ενώ στην περιοχή η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει μια «αύρα», δείχνοντας τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές μέσα στο κτίριο είναι συγκεντρωμένα περίπου 40 άτομα, που έχουν αναρτήσει ένα πανό για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και επικρατεί ησυχία.

Σύσκεψη υπό Χρυσοχοΐδη

Από το πρωί, είναι σε εξέλιξη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία και τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που έχει προκύψει. Ο υπουργός αναμένεται να κάνει δηλώσεις το μεσημέρι και έκκληση στον κόσμο να συμμορφωθεί στα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από χθες το βράδυ, ενώ σε χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορονοϊό.

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search