• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αποχή καθηγητών για παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων από αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο – Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατεύσει, ποιος;

November 13, 2020 1390

 

Μαθητές «ανέβασαν» φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα – Απροστάτευτοι εκπαιδευτικοί και μαθητές

Όσο μειώνονται τα τεχνικά προβλήματα της τηλεκπαίδευσης τόσο αυξάνονται τα προβλήματα που προκαλεί με την έκθεση και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων από «τρίτους» ή μαθητές με ψευδώνυμο ή με όνομα άλλου συμμαθητή τους που μπαίνουν στις ψηφιακές τάξεις προκαλώντας αναστάτωση στα «μαθήματα». Μαθητές «ανέβασαν» φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα

Σε μια σοβαρή καταγγελία για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων προχώρησε ο σύλλογος Διδασκόντων του Γ.Λ.Τ. Νισύρου: «Μετά από μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες με την κατάρρευση του συστήματος, ήρθαμε αντιμέτωποι με φαινόμενα έκθεσης και παραβίασης των πνευματικών και ατομικών μας δικαιωμάτων, εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο της ψηφιακής μας τάξης, στα κοινωνικά δίκτυα από μερίδα μαθητών» αναφέρουν.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων

Η στιγμή που .. «Από το ολότελα , καλή και η Παναγιώταινα» συναντάει στο Webex την … «Όλα τα ΄χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε»

Με αφορμή τη μερική διακοπή ρεύματος που έγινε στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού μας, που έτσι κι αλλιώς δεν θα επέτρεπε στο σύνολο των μαθητών να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, αποφασίσαμε να προβούμε σε συνολική αποχή από τα μαθήματα μας, για την χτεσινή ημέρα, Πέμπτη 12/11/2020.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας μας είναι ότι, αφού, μετά από μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες με την κατάρρευση του συστήματος, ήρθαμε αντιμέτωποι με φαινόμενα έκθεσης και παραβίασης των πνευματικών και ατομικών μας δικαιωμάτων, εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο της ψηφιακής μας τάξης, στα κοινωνικά δίκτυα από μερίδα μαθητών.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι αυτές τις ημέρες βρεθήκαμε σε κοινή θέα από γονείς, συγγενείς ή και άλλους που δεν είχαν σχέση με το μάθημα. Σε αυτό το πλαίσιο διαταράσσεται το σημαντικότερο στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είναι η μοναδικότητα της στιγμής και η ιερότητα της τάξης.

Αυτά τα λυπηρά φαινόμενα που πήραν τέτοια έκταση στο μικρό νησί μας, φανταζόμαστε ποιες διαστάσεις θα έχουν πάρει σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν από τους εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς.

Ποιός από τους προστάτες θα μας προστατεύσει, ποιός;

 

Σύλλογος Διδασκόντων Γ.Λ.Τ. Νισύρου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search