Print this page

ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση - Γεμάτες οι ΜΕΘ (Λίστα)

November 14, 2020 349

 

 

Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως χθες Παρασκευή «το νοσοκομείο Παπανικολάου, ξεκίνησε την εφημερία με 37 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ στα 37 κρεβάτια που διέθετε», ενώ γεμάτες είναι και οι 3 κλίνες, που προέκυψαν ύστερα από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών σε ΜΕΘ.

Γεμάτη είναι, επισήμανε, και η ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ «με 32 ασθενείς, ενώ η αίθουσα ανάνηψης μετατρέπεται σε ΜΕΘ 5 κλινών» αναφέρει και προσθέτει ότι «στο Ιπποκράτειο θα λειτουργήσουν 6 ακόμη κλίνες από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών και 7 κλίνες είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο Γεννηματάς».

Ο Μιχάλης Γιαννάκος επισήμανε ότι οι ΜΕΘ αυτές λειτουργούν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και επισήμανε πως «εξαντλήθηκαν οι αντοχές του συστήματος και τώρα χρησιμοποιούνται οι εφεδρείες».

Χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετικά επικίνδυνες έως αδύνατες τις αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών με κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι «πολλοί ασθενείς καταλήγουν πια εκτός ΜΕΘ».

Μετακινήσεις από κέντρα υγείας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, και στην Αττική η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν είναι καλύτερες. Οι ΜΕΘ γεμίζουν ενώ για να λειτουργήσουν μετακινείται προσωπικό από κέντρα υγείας και άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση με τα κρεβάτια ΜΕΘ έχει ως εξής:

  • ΣΙΜΑΝΟΓΛΕΙΟ έχει πληρότητα  14 στα 14

  • ΕΛΠΙΣ έχει πληρότητα 6 στα 6

  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ πληρότητα 10 στα 11

  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ πληρότητα  24 στα 28,

  • ΣΩΤΗΡΙΑ πληρότητα 45 στα 79,

  • ΝΙΜΙΤΣ πληρότητα 4 στα 4,

  • Νοσοκομείο ΒΟΥΛΑΣ πληρότητα 12 στα 12,

  • ΘΡΙΑΣΙΟ πληρότητα  7 στα 8,

  • ΑΤΤΙΚΟ πληρότητα  17 στα 23

«Γέμισαν οι ΜΕΘ και στη Λάρισα»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο μεγάλη είναι η διασπορά του κορωνοϊού και στη Λάρισα, όπου οι ΜΕΘ γέμισαν παρά τις νέες κλίνες.

Ενδεικτικά, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο είναι γεμάτα 11 από τα 12 κρεβάτια και στο Γενικό 20 στα 20.

«Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και στο νοσοκομείο Καβάλας», ανέφερε όπου μία στις τρεις εισαγωγές είναι περιστατικά covid-19. Μάλιστα η ΜΕΘ 12 κλινών λειτούργησε πριν από λίγες ημέρες και νοσηλεύει 11 διασωληνωμένους.

Και στο νοσοκομείο του Ρίου

Γεμάτη είναι και η ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου (6 στα 6) και στον Άγιο Ανδρέα (5 στο 6).

«Εάν πάμε έτσι σε 10 ημέρες ημέρες θα έχει ηττηθεί το σύστημα από τον κοροναϊό» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και χρήσης μάσκας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.