• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Όλοι στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο

November 15, 2020 3271

 

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο με κεντρικό σύνθημα: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε Ψωμί Παιδεία Ελευθερία. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων: "Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, θα είναι πιο ηχηρό φέτος. Γιατί σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς, απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα συνθήματα και τις διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού".

Αναλυτικά:

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αυτός ο Νοέμβρης είναι ίδιος με τους άλλους

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973.

Αυτός ο Νοέμβρης μας βρίσκει σε καραντίνα με περιορισμό μετακινήσεων και το φόβο διάσπαρτο στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση από τον περασμένο Μάρτιο χρησιμοποίησε την καραντίνα ,για να επιβάλλει εργασιοκτόνους και περιβαλλοντοκτόνους νόμους και έχει επιδείξει με αλαζονικό τρόπο ότι η ισχύς της στηρίζεται στην αστυνομία και τις απαγορεύσεις.

Αυτός ο Νοέμβρης έρχεται μετά τις 7 Οκτωβρίου και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, των επιγόνων της Χούντας που γύψωσε την Ελλάδα για 7 χρόνια και μάτωσε ανθρώπινες ψυχές.

Αυτός ο Νοέμβρης είναι ίδιος με τους άλλους, γιατί το γκρίζο ακόμα επικρατεί. Γιατί οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές νιώθουν να κόβεται η ανάσα, όχι από τη μάσκα αλλά από τα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά κάνουν τη ζωή πιο γκρίζα.

Αυτός ο Νοέμβρης μιλάει για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία για όλο το λαό. Γιατί αυτός ο Νοέμβρης ξαναφέρνει στην επιφάνεια τα αιτήματα του Πολυτεχνείου του 1973.

Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, θα είναι πιο ηχηρό φέτος. Γιατί σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς, απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα συνθήματα και τις διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους». Δεν έκανε τίποτα , ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Δεν εξασφάλισε διορισμούς εκπαιδευτικών και εύρεση αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα. Δεν πρόβλεψε τη διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ COVID. Δεν έκανε προσλήψεις για να υπάρχει το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων. Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα πορεύεται με αποκλειστική επίκληση της ατομικής ευθύνης.

Η επιλογή της κυβέρνησης για το κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, είναι αποτέλεσμα της δικής της επιλογής να μην δαπανήσει ούτε χρόνο ούτε χρήμα στη Δημόσια Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Επιπλέον η απόφαση να πραγματοποιούνται τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αποκλείοντας ένα μεγάλο ποσοστό από την ισότιμη εκπαίδευση, αποδεικνύει ότι δε δίνει δεκάρα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για παραπέρα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού φάνηκε ξεκάθαρα το προηγούμενο διάστημα με τους μαθητικούς αγώνες. Αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των εργαζομένων για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους, τα ΜΜΜ σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε μορφωτικό-εργασιακό δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο και ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο και συνεχίζουμε για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε πιο αποτελεσματικός με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων, να εντείνει την καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε. Θα τιμήσουμε την επέτειο του Νοέμβρη και τους νεκρούς φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματά μας ακόμα και κάτω από τις μάσκες.

Όποια και αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων, όσο ισχυρές κι αν είναι οι συμμαχίες τους η δύναμη του εργαζόμενου λαού μπορεί να τους τα ανατρέψει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Οι φοιτητές τον Νοέμβρη του ΄73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, για να μην γίνουμε για άλλη μια φορά καύσιμο στις επιλογές της κυβέρνησης

Η οργάνωση στα σωματεία και οι διεκδικήσεις μας για την προστασία της υγείας μας, για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα είναι η πιο ξεκάθαρη απάντησή μας στις προσπάθειες της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τους αγώνες μας, είναι η καλύτερη απάντηση μπροστά στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν ανεξίτηλα. Η χούντα μπορεί να ανατράπηκε όμως το σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση είναι εδώ!

Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε το Πολυτεχνείο οργανώνοντας τη συμμετοχή μας και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search