Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ σε κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Αστυνομικοί σαν να έχουν μπροστά στους τον πιο επικίνδυνο κακοποιό, έριξαν στο έδαφος , ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες σε μια 15χρονη μαθήτρια η οποία καθόταν σε ένα παγκάκι μαζί με ένα φίλο της.

Οι σκηνές άγριας αστυνομικής καταστολής καταγράφηκαν από κινητό τηλέφωνο με το βίντεο να ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή στους χρήστες τους και αμείλικτα ερωτηματικά για την αστυνομία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες όλα έγιναν στη Πλατεία Λάππα όταν δύο αστυνομικοί , ο ένας βαθμοφόρος τρία αστέρια, σε έλεγχο για μάσκα σήκωσαν με βίαιο τρόπο την 15χρονη μαθήτρια που καθόταν σε παγκάκι με έναν φίλο της και προσπαθούσαν να την ακινητοποίησαν στο έδαφος ώστε να της περάσουν χειροπέδες.

 

Οι περίοικοι, βλέποντας το γεγονός τρέχουν στο σημείο και φωνάζοντας στους αστυνομικούς προσπαθούν να εμποδίσουν την προσαγωγή της μιας μαθήτριας. Την ίδια ώρα έντονες διαμαρτυρίες έρχονται και από πολίτες που βγαίνουν στα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών.