• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανοχύρωτα τα ειδικά σχολεία - Καμία προστασία για τα παιδιά και τους εργαζόμενους

November 15, 2020 430

Οι μαθητές στα Ειδικά Σχολεία, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν δεν τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής οπότε είναι οι πρώτοι που κινδυνεύουν στην έξαρση της πανδημίας.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2020 η υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ανήγγελλε την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκαν τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.  

Από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί από τους εργαζόμενους στο χώρο της Ειδικής Αγωγής οι  κίνδυνοι που υπάρχουν στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ λόγω της εξαίρεσης μάσκας προστασίας των μαθητών, της μεταφοράς  τους με λεωφορεία και ταξί, της αδυναμίας να κρατηθούν αποστάσεις καθώς και της μετακίνησής  των μαθητών εκτός της τάξης για την προσφορά άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών και θεραπειών. Οι μαθητές στα Ειδικά Σχολεία, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν δεν τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής οπότε είναι οι πρώτοι που κινδυνεύουν στην έξαρση της πανδημίας. Οι μαθητές καθημερινά κινούνται σε τάξεις και γραφεία χωρίς μάσκες μένοντας απροστάτευτοι.  Η μετακίνησή τους ακόμα, με  λεωφορεία και ταξί, χωρίς να προσδιορίζεται μέγιστος αριθμός ανά όχημα, λόγω covid, εντείνει τον κίνδυνο διασποράς. Αξίζει επίσης, να αναφερθεί, ότι το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), το οποίο δεν διαθέτει ειδικές στολές προστασίας,  εξυπηρετεί μαθητές όλου του σχολείου ή πολλών  τμημάτων  για την αυτοεξυπηρέτηση (τουαλέτα, σίτιση κ.α.).

 

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται, ότι τα επίσημα όργανα της  πολιτεία αδιαφορούν για την διασπορά του ιού στα ειδικά σχολεία θέτοντας σε κίνδυνο πρωτίστως τη ζωή των παιδιών ΕΑΕ, των εργαζομένων και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους. Έως τις 12/11/2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ) και τα Τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ανέρχονται σε 24 για όλη την Ελλάδα. Ούτε αυτό το γεγονός όμως φαίνεται ότι θορύβησε τους υπεύθυνους στα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Ως εκπαιδευτικoί που υπηρετούμε με αγάπη και αφοσίωση την Ειδική Αγωγή παίρνουμε θέση σε στις τελευταίες εξελίξεις και ζητούμε την προστασία των μαθητών μας.

Εκφράζουμε ακόμα την αγωνία και τον προβληματισμό μας για όλους τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία, το μόνο χώρο όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας κατά του Covid-19 (μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής αυτοπροστασία). 

Σήμερα που η κατάσταση φαντάζει ανεξέλικτη, που οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα γεμίζουν ασφυκτικά, ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται  και τα καθημερινά νέα κρούσματα ξεπερνούν τις 2.500 άτομα, ζητούμε να παρθούν οριζόντια μέτρα στην γενική και ειδική αγωγή και να κλείσουν άμεσα και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Η κοινωνία οφείλει να προστατεύσει τους μαθητές στα Ειδικά Σχολεία καθώς λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν δεν είναι εφικτή η αυτοπροστασία τους.

Με τιμή,

Συντονιστική Επιτροπή

Εκπαιδευτικών στα  Ειδικά Σχολεία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search