• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δε νομιμοποιούμε ούτε ζητάμε την «κανονικοποίηση» της τηλεκπαίδευσης

November 15, 2020 350

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι)

Απρίλιος - Νοέμβριος σα να μην πέρασε μια μέρα…

«Πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας γιατί ο ιός μεταλλάχθηκε, στόχευση μας ήταν ο τουρισμός και η οικονομία», δήλωσε ανερυθρίαστα ο Άδωνις για να δικαιολογήσει τους 400 νεκρούς του Νοεμβρίου (ως τώρα) και τη δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Κι αν δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη περί μετάλλαξης του ιού, δε χρειάζεται να ’ναι κανείς επιστήμονας για να διαπιστώσει ότι το DNA της μνημονιακής πολιτικής δεν έχει μεταλλαχθεί καθόλου. Και ενώ όλοι ανέμεναν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν έγινε καμία ενίσχυση, καμία αύξηση της χρηματοδότησης για οτιδήποτε δημόσιο. Υγεία, μέσα μεταφοράς και σχολεία βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση που βρίσκονταν και προ-κόβιντ, και ενώ είχαν προηγηθεί δεκαετίες συνειδητής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισής τους. Το έγκλημα ενάντια στην υγεία των εργαζόμενων ήταν προμελετημένο!

Καταλήξαμε λοιπόν στους 40 νεκρούς την ημέρα και στο δεύτερο λοκντάουν που ολοένα και αυστηροποιείται, ενώ το κυρίαρχο σενάριο για το επόμενο διάστημα είναι αυτό των κυλιόμενων λοκντάουν.

Στην εκπαίδευση κανένα από τα μέτρα προστασίας που απαίτησε το εκπαιδευτικό κίνημα δεν ικανοποιήθηκε, καμία παραπάνω πρόσληψη και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Το ότι δεν υπήρξε διασπορά του ιού οφείλεται αποκλειστικά στην πρωτοβουλία, την επαγρύπνηση και την αλληλεγγύη εκπαιδευτικών και μαθητών (και φυσικά στη χρήση μάσκας).

Παρόλα αυτά τα σχολεία έκλεισαν και ζούμε την «κανονικότητα» της τηλεκπαίδευσης. Οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός της τάξης, όμως, καταλαβαίνει ότι η τηλεκπαίδευση όχι μόνο δεν είναι εκπαίδευση, αλλά ούτε καν υποκατάστατό της. Οι ελλείψεις εξοπλισμού και τα προβλήματα δικτύων, ταχυτήτων ίντερνετ κ.λπ. είναι δευτερεύουσα πτυχή του προβλήματος γιατί η ίδια η τηλεκπαίδευση είναι στη φύση της διαδικασία παιδαγωγικά, μορφωτικά και ψυχοπνευματικά διαλυτική για τους  εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται καθηλωμένοι μπροστά σε υπολογιστές και κινητά.

Καταλαβαίνουν επίσης οι εκπαιδευτικοί ότι δε γίνεται να καμώνονται ότι συνεχίζουν «κανονικά» τα μαθήματα βγάζοντας ύλη και καταχωρώντας απουσίες και ότι η κατάσταση αυτή δε μπορεί να πάει μακριά, πόσο μάλλον αν γίνει επέκταση του λοκντάουν ή ακόμα χειρότερα λοκντάουν-φυσαρμόνικα.

Σαν ΕΑΑ ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας καταγγείλαμε την τηλεκπαίδευση και τις διαλυτικές της επιπτώσεις στα εκπαιδευτικά και εργασιακά δικαιώματα αλλά και όλες τις προσπάθειες «βελτίωσης» και «κανονικοποίησης», στις οποίες δυστυχώς έβαλαν πλάτη και αντικυβερνητικές παρατάξεις.

Κώστας Γρηγοριάδης | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δε νομιμοποιούμε ούτε ζητάμε την «κανονικοποίηση» της τηλεκπαίδευσης.

Ζητήσαμε και ζητάμε τη λήψη μέτρων για να ξανανοίξουν το συντομότερο δυνατό τα σχολεία με ασφάλεια και να παραμείνουν ανοιχτά. Με μικρά τμήματα και όχι παιδιά στοιβαγμένα, με ενισχυμένους μηχανισμούς τεστ και πρόληψης. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και την ΕΕ που το καλοκαίρι έβαλαν τον τουρισμό και τις αεροπορικές πάνω από τη δημόσια υγεία, εμείς δεν αδιαφορούμε  για τους νεκρούς και τη δημόσια υγεία.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΩΡΩΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΥΛΗΣ - ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ «ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ» Η ΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Απαιτούμε:

  • Μείωση της εξεταστέας ύλης - Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • τμήματα 15 μαθητών ή μικρότερα - κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικούς με μόνιμους διορισμούς - τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα των 3μηνων συμβάσεων
  • μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς - δωρεάν συνταγογράφηση του τεστ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search