• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Να μην περάσει η απαγόρευση της πορείας από αυτούς που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο προστασίας της υγείας του λαού - Όλοι στην πορεία!

November 15, 2020 428

Η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή της καλεί στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο για "να μην περάσει η απαγόρευση της πορείας από αυτούς που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο προστασίας της υγείας του λαού". Επισημαίνει εκτός των άλλων: "Η απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου, είναι κάτι που χρόνια προσπαθούν τόσο η αμερικανική κυβέρνηση και η πρεσβεία της στην Ελλάδα, όσο και το ίδιο το ελληνικό αστικό κράτος, οι μηχανισμοί του, τα ΜΜΕ κλπ."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Να μην περάσει η απαγόρευση της πορείας από αυτούς που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο προστασίας της υγείας του λαού

Όλοι στην πορεία!

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973.

Η απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου, είναι κάτι που χρόνια προσπαθούν τόσο η αμερικανική κυβέρνηση και η πρεσβεία της στην Ελλάδα, όσο και το ίδιο το ελληνικό αστικό κράτος, οι μηχανισμοί του, τα ΜΜΕ κλπ.

Δεν κατόρθωσαν ποτέ να αποκόψουν την επέτειο από τη ζώσα πραγματικότητα και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, δεν κατόρθωσαν να την κλείσουνε στους τέσσερις τοίχους και να τη μετατρέψουν σε μια ανώδυνη γιορτούλα, με ψεύτικους λόγους. Αν λοιπόν μισούσαν και φοβούνταν το Πολυτεχνείο και το μήνυμα του, αν μισούσαν και φοβούνταν το λαό, τη νεολαία και τους αγώνες τους, φέτος φοβούνται και μισούν εκατό φορές.

Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, θα είναι πιο ηχηρό φέτος. Γιατί σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς, απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και στους οποίους συμμετέχει ενεργά η χώρα μας. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα συνθήματα και τις διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν ανεξίτηλα. Η χούντα μπορεί να ανατράπηκε όμως το σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση είναι εδώ! Θα τα φωνάζουμε ξανά και ξανά ως απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν τον εφησυχασμό μπροστά στα επικίνδυνα γεγονότα που εμπλέκεται η χώρα μας, την υποταγή σε αυτούς που εξοντώνουν λαούς και ξαναμοιράζουν τις αγορές, για να μας πείσουν ότι οι "συμμαχίες" τους δήθεν θα μας προστατέψουν.

Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε το Πολυτεχνείο οργανώνοντας τη συμμετοχή μας και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Η πορεία θα είναι μια πρώτη απάντηση σε όσους θέλουν κλειστά στόματα και σκυμμένα κεφάλια.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους θα φωνάζουμε δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά μας συνθήματα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για σπουδές, υγεία, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

· Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚ-ΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

· Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

· ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search