• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγρια καταστολή στο πνεύμα της Χούντας στην 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

November 17, 2020 650
Άγρια καταστολή στο πνεύμα της Χούντας στην 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Πρωτόγνωρες συνθήκες εορτασμού της ιστορικής εξέγερσης στη σκιά της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαγορεύσει το δικαίωμα της συνάθροισης άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες με πρόσχημα την πανδημία. •Κρεσέντο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας. •Αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές με χρήση χημικών, κρότου λάμψης και αύρες νερού.Ιστορική, από κάθε άποψη, η εφετινή επέτειος του Πολυτεχνείου - Αύρες και χημικά διέλυσαν με πρωτόγνωρη βιαιότητα την πορεία στο κέντρο της Αθήνας

H καθιερωμένη πορεία ξεκίνησε  στο κέντρο της Αθήνας, στις 14:00. 

 

Σύμφωνα με καταγγελίες, προηγήθηκε ένταση στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε επίθεση εις βάρος βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, ζητώντας επιτακτικά την αποχώρηση των διαδηλωτών, παρά τις εκκλήσεις του Δ. Κουτσούμπα και του Κ. Παφίλη να αφεθούν ελεύθεροι μέλη και βουλευτές του ΚΚΕ που συνελήφθησαν.

 

Ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ αντέτεινε πως η συγκέντρωση είναι «παράνομη» και ζήτησε τη διάλυση των συγκεντρωμένων. Μόλις πέντε λεπτά μετά τη λήξη των «διαπραγματεύσεων», άνδρες της ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν πρωτόγνωρη επίθεση με χημικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως για τη διάλυση της πορείας χρησιμοποιήθηκαν και οι δύο αύρες της αστυνομίας.

Η πορεία διαλύθηκε προς την Ομόνοια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές σε στενά του Μεταξουργείου, όπου είχαν απομακρυνθεί διαδηλωτές, σε ένα κρεσέντο καταστολής.

 

 

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ η απαγόρευση συναθροίσεων

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων με τη συμμετοχή άνω των 3 ατόμων, από τις 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και τις 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για το ζήτημα, άλλωστε, της πορείας, είχε δημιουργηθεί οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, όταν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόφαση, τονίζοντας από το Βήμα της Βουλής πως δεν θα εορταστεί η εφετινή επέτειος. 

Αστυνομία

Η απαγόρευση συναθροίσεων έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από νομικούς, σωματεία και τον πολιτικό κόσμο, ενώ σε μια ιστορική κοινή δήλωση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ζήτησαν την άρση του εν λόγω μέτρου.

«Φρούριο» η Αθήνα

Επί ποδός τοποθετήθηκαν από τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 5.000 αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιώντας σαρωτικούς ελέγχους σε διερχόμενους, στην προσπάθεια αποτροπής της «κινητικότητας» στην περιοχή. Drones και ελικόπτερα πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τους δρόμους από αέρος, για την καταγραφή τυχόν συναθροίσεων.

ΕΛΑΣ

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία από τα Προπύλαια, όπου ένα... πλήθος αστυνομικών έχει παραταχθεί για την αποτροπή... συνωστισμού. 

Παράλληλα, οι σταθμοί του μετρό «OMONOIA», «ΠANEΠIΣTHMIO», «ΣYNTAΓMA», «EYAΓΓEΛIΣMOΣ» και «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» έκλεισαν από τις 11:00, μια ώρα νωρίτερα απ΄ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το ΚΚΕ πραγματοποίησε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία 

Τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες, μέλη του ΚΚΕ διαδήλωσαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ στην πορεία συμμετείχε και ο  γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  Η κινητοποίηση στην αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε κατά τις 12:00.

 

Πρωτόγνωρη καταστολή στο κέντρο της Αθήνας - Διαλύθηκαν με αύρες διαδηλωτές του ΚΚΕ

Πορεία ξεκίνησε και στο κέντρο της Αθήνας, στις 14:00.Κατάθεση στεφάνων και συμβολική πορεία το ΜέΡΑ25

Εννεαμελής αποστολή του ΜέΡΑ25 προσέγγισε τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη, η ομάδα εκπροσώπων του κόμματος συνέχισε με συμβολική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

 

Γιάνης Βαρουφάκης
Γιάνης Βαρουφάκης

 

 

την Πανεπιστημίου από τα Προπύλαια έως και την Ομόνοια συγκεντρώθηκαν τα μπλοκ του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, του Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων και του ΚΚΕ(μ-λ) το μπλοκ του οποίου αρχικά συγκροτήθηκε στη Πατησίων. 

 

 

Από νωρίς η κυβέρνηση έδειξε τις διαθέσεις της και έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν τις συγκεντρώσεις. Με τα οχήματα ρίψης νερού, με χημικά και εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες. Γίνανε δεκάδες συλλήψεις και απ' όσο μαθαίνουμε υπάρχουν και τραυματισμοί. Οι συγκεντρωμένοι σπρώχθηκαν με καταιγισμό χημικών και νερού προς την Αγίου Κωνσταντίνου και την πλατεία Καραϊσκάκη.

Το χτύπημα των δυνάμεων καταστολής έφτασε μέχρι και στο σταθμό Λαρίσης όπου ήταν συγκεντρωμένες δυνάμεις της Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία.

Το χτύπημα συγκεντρώσεων που κρατούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις) το μόνο που δείχνει είναι αυτό που λέγαμε όλες τις προηγούμενες μέρες: το πρόβλημα της κυβέρνησης ήταν να μη γίνει συγκέντρωση και για τη μη τήρηση των μέτρων είναι αποκλειστικά υπεύθυνη! 






Αγωνιστική κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ έσπασε τη φασιστική απαγόρευση 


 
 
 
 
 
 
 
 

Καταστολή και τον σταθμό Λαρίσης – Τουλάχιστον 40 προσαγωγές στη Σταδίου

ΕΦ.ΣΥΝ.

Περίπου 250 άτομα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΝΑΡ) αποχώρησαν από το σταθμό Λαρίσης που ήταν εγκλωβισμένα από δυνάμεις της αστυνομίας. Μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ και της αύρας της ΕΛ.ΑΣ. οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα.

Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 40 προσαγωγές στην οδό Σταδίου και Αρσάκη. Στο σημείο εγκλωβίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις διαδηλωτές του ΚΚΕ.

 

Εκτακτο 5 00 μ.μ: Βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς στα Σεπόλια

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ  η μεγάλη συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης. Οι διαδηλωτές δεν διαλύθηκαν αλλά πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους των Σεπολίων καθώς όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι ήταν φραγμένοι από αύρες και δυνάμεις των ΜΑΤ. Ενώ η πορεία έφτασε στο Σταθμό Σεπόλια και διαλυόταν εμφανίστηκαν μέσα από τα στενά με ιδιαίτερα επιθετικό και προκλητικό τρόπο  ισχυρές δυνάμεις της ομάδας Δέλτα.  Όταν διαδηλωτής τόλημησε να διαμαρτυρηθεί οι αστυνομικοί ρίχτηκαν πάνω του με πρωτοφανή βιαότητα και τον συνέλαβαν ακριβώς έξω από την είσοδο του σπιτιού του!

Νωρίτερα εκατοντάδες διαδηλωτές του ΝΑΡ, άλλων αριστερών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και πρωτοβάθμιων σωματείων ανασυντάχθηκαν μπροστά στο σταθμό Λαρίσης μετά τη βίαιη επίθεση αύρας και δυνάμεων των ΜΑΤ όταν η πορεία επιχείρησε να κινηθεί προς την πλατεία Καραϊσκάκη. Έγιναν δύο προσαγωγές.  Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες αριστερών οργανώσεων, φοιτητών και συνδικαλιστών. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και εναντίον της καταστολής κυβέρνησης και αστυνομίας.

ΛΑΕ: Πολυτεχνείο 2020. Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα

Η Λαϊκή Ενότητα ενωτικά με άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση-πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, καταργώντας στην πράξη την αντιδημοκρατική αντισυνταγματική απόφαση της ΕΛΑΣ κατ εντολή της κυβέρνησης.
Τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες και τις απαραίτητες αποστάσεις  διαδήλωσαν τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου , διεκδικώντας μέτρα για την Δημόσια Υγεία , Παιδεία, και για την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών Δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.
Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει του πολίτες, που αψηφώντας την αντιδημοκρατική αυταρχική απαγόρευση και την τρομοκρατία των κυβερνόντων, κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την Δημοκρατία και να διεκδικήσουν να κρατηθεί η κοινωνία όρθια.

 

 

 ΠΗΓΗ: Στοιχεία από efsyn.gr - alfavita.gr, e-prologow.gr - antigeitonies3.blogspot.com - prin.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search