Print this page

Ευρ. Στυλιανίδης dealer της ιδιωτικής εκπαίδευσης : Τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δείχνει το …connecting της Cisco (δείτε τι λέει στο βίντεο)

November 20, 2020 651

 

 

Προβλήματα στα δημόσια σχολεία με την τηλεκπαίδευση; Να τα πάτε σε ιδιωτικά 

Δημοσιογράφος στο Open επισημαίνει στον -πρωην υπουργό Παιδείας επί δολοφονίας Γρηγορόπουλου- Ευριπίδη Στυλιανίδη, ότι με την τηλεκπαίδευση έχουν δημιουργηθεί μαθητές δυο ταχυτήτων. Στα ιδιωτικά σχολεία κάνουν κανονικά 6ωρο μάθημα χωρίς προβλήματα και στα δημόσια σχολεία, παιδιά και γονείς αντιμετωπίζουν ένα χάος.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας δήλωσε ότι «αυτό δείχνει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας την οποία αμφισβητεί η αριστερά»

Δε φτάνει που με την πολιτική τους διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, απόδειξη ότι λειτουργούν ως δούρειος ίππος της ιδιωτικής εκπaίδευσης, αναλαμβάνουν και τον ρόλο διαφημιστής και dealler. Θα μου πείτε σιγά το θέμα, αφού είναι δεδομένη η διαπλοκή των κυβερνώντων με το ιδιωτικό κεφάλαιο στον σχώρο της εκπαίδευσης. Ευρύτατα γνωστό ότι οι μεγαλοσχολάρχες ενίσχυσαν την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ με πακτωλό χρημάτων. Επομένως τα γραμμάτια πρέπει να εξωφλούνται.

Πριν από λίγο καιρό  γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Παπαθανάσης, ενημερώνει για τις χρηματοδοτήσεις της Ν.Δ. τα έτη 2016 και 2017. Μεταξύ των φορέων χρηματοδότησης και ιδιωτικά σχολεία, τα περισσότερα εξ αυτών ηγετικά στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά και στον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων. Οι χορηγίες ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και φτάνουν τις 20.000. Η ετήσια οικονομική τροφοδότηση του κόμματος της Ν.Δ. δίνει χαρακτήρα συστηματικής χρηματοδότησης, γεγονός που δεν αποκλείει παρόμοιες αποκαλύψεις και για τα επόμενα έτη, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης στο πλέγμα σχέσεων και διαπλοκής (αυτών) όπου εντάσσεται.

Χαρακτηριστικό είναι για το θέμα αυτό το παρακάτω απόσπασμα από ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ "Δεν πρόκειται για χορηγίες ιδιωτών, αλλά για χρηματοδότηση ιδιωτικών σχολείων που είναι φορείς εποπτευόμενοι από το Υπουργείο Παιδείας, παρέχουν κατά το Σύνταγμα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών. Τα έσοδά τους προέρχονται από δίδακτρα, γεγονός που θέτει νέο ηθικό ζήτημα για το αν οι γονείς είναι σύμφωνοι που τα χρήματα τα οποία επενδύουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους κατευθύνονται σε κομματικά ταμεία. Σε κάθε περίπτωση, εδώ έχουμε την αποκάλυψη ενός πρωτοφανούς lobbyingπου αγγίζει τα όρια της νομιμότητας. Κάποιοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων χρηματοδοτούν ένα πολιτικό κόμμα για να νομοθετήσει υπέρ τους και εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Είναι αυτονόητο ότι για την προστασία του εκπαιδευτικού αγαθού, των μαθητών, της διασφάλισης της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών, η Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ένδικα και μη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

Εν κατακλείδι η συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για τη δημόσια παιδεία είναι σε πλήρη αντιστοιχία με εκείνη που επιδεικνύει απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας και γενικότερα σε ό,τι θωρακίζει το λαό και τα δικαιώματά του, σε αντίθεση με τη σπουδή της για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των εκμεταλλευτών του.  

Πλέον δεν ντρέπονται. Περηφανεύονται.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.